Sürekli süt kanalı tıkanıklığı yaşıyorum lütfen yardım edin

5816ayla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2020
111
10
98
35
Doğum yapalı 5 ay oldu sürekli süt kanalı tıkanıklığı yaşıyorum lütfen bilgili olan varsa yardım edin ters emzirme sıcak kompres duş ne varsa herşeyi deniyorum anlamıyorum aniden oluyor sertleşiyor yumru yumru oluyor bi kere sağ taraf 5 gün süt gelmedi çok kötü şişti hastane tipi makine kiraladım yok açmadı sabahlara kadar uyumadım sağdım az geliyor duruyor bi ebe buldum eve geldi elle sağdı açtı kanalları 3 saat öyle açıldı şimdi diğer taraf oldu 5 aydır bikac kez oldu çok yoruldum artık kesilsin bile istiyorum süt nefret ettim bu süt olayından bi damla fazla alsın diye uğraşıyorum ama çok yoruldum bütün günüm evde süt sağmakla geçiyor aktif emmiyor gece emiyor ama ardından boşaltıyorum da gene de tıkanııyor dr a gidiyorum bişi yapamam diyor boşaltcan ya da geri tepcek sütlerin diyor çok yoruldum burnumdan geldi lütfen yardım edin

Tıkalı yerlere buz koymayı denediniz mi? Bende çok işe yaramıştı. Forumda okumuştum yine. Buz koyup kanalların daha fazla süt göndermesine engel oluyorsun. Düzelince zaten eskisi gibi süt vermeye devam ediyor

Çok zor bir durum geçmiş olsun diyeceğim başka ne denir bilemedim. Benim bebeğim yoğun bakımda kaldı. O yüzden sürekli sağdım ben 4 ay kadar. Böyle dediğiniz gibi oluyordu. 3 saatte bir sağmamı söylüyorlardı ben 2 saatte bir sağıyordum. Bazen makine ile boşalmıyordu. Elle sağıyordum. Eşim yardım ediyordu o sağıyordu. Sıcak havlu koyuyordum o çok iyi geliyordu. En çok yaptıklarım bunlardı. İnşallah sizde iyi gelecek yöntemleri bulursunuz

Benim de ilk bebeğimde çok sık yaşadığım bir olaydı ve öyle bir şey ki beni birden halsiz yapardı hasta gibi ateşlenirdim elim kolum kalkmazdı. Çözümü şöyle. Tıkanıklık çözülene kadar zeytinyağı ile güzelce memenin dışından ucuna doğru yumruk yağarak elinizi masaj yapacaksınız özellikle ağıran bölgeye iyice ısıttıktan sonra sıcak kompresle yani, ben bir kaba havluyu koyup sıcak su döküyordum. Ek yakmayacak kadar olunca sıcak sıcak etrafına sarıyordum iyice yumuşuyordu sonra emzirme üstüne sağım sonra buzluktan donmuş fasülye alıp peşine onunla masaj yapıyordum aynı şekilde. Süt kanallarının büzüşüp hızlı dolmasını engelliyordu. Bu şekilde sık sık yaparsan sorun yaşamazsın. Ben artık ağrısından ağlıyordum mastit olmuştum

Çok geçmiş olsun boşaltmatı aksatma lütfen ben bir ay önce bu tıkanıklık nedeniyle ameliyat oldum apse oluştu cünkü emmiyordu tam da boşaltmadım ben tıkanıklığı açamadım şuan o gögsümü hala emmiyor sagıyorum az süt geliyor bitiyor sertlik hala var bende tamamen kesilse diyorum cünkü çok zor bir durum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…