• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli uyku, yorgunluk, halsizlik...

mer_ali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
143
2
46
Antalya
Selam kızlar, dert değil anlatacaklarım ama dün gece kendi kendime çözüm ararken birden aklıma geliverdiniz. Kesin kızlar bana güzel bi yol gösterir dedim :)) Şimdi sorunuma geçeyim. Ben 4 ayl önce evlendim. Düğün ve çeyiz hazırlıklarını 2,5 ayda yaptığımız ve herşeyi eşimle beraber yaptığımız için çok ama çok koşuşturmacalı bi dönem oldu. Haftaiçi iş çıkışı, haftasonu demeden sürekli koşturdum. Ondan öncesinde de iş çıkışı gerek nişanlıyken gerekse sevgiliyken buluşur ve oturmak yerine genelde yürürdük(ikimiz de seviyoruz yürümeyi). Eşim hayatımda yokken de iş çıkışı arkadaşlarımla bulururdum mutlaka, eve geç giderdim. Hatta bazen spor salonuna giderdim. Haftasonları da dışarı çıkardım, ya arkadaşlarımla buluşurdum ya da planım yoksa eşofmanlarımı giyer yürüyüşe çıkardım. Kısacası hareketli bi yaşam tarzım vardı. Fakat evlendiğim gibi her şey bi anda değişti. Şimdi eve gidince sadece yemek ve bulaşık işiyle ilgileiyorum. Haftaiçi kesinlikle başka iş yapmıyorum. Haftasonu temizliğimizi eşimle birlikte yapıyoruz. Ne bir iş yapasım geliyor, ne bi yere gidesim ne de misafir ağırlayasım. Fırsat buldukça erkenden yatıyorum, haftasonları çok geç kalkıyorum. Ama yine de sürekli uykulu, yorgun ve halsizim. hareketsizlikten 4 ayda en az 5 kilo aldım :( Neden böyle oldum kızlar? Aranızda benim gibi olan var mı? Eski hareketli halme dönmem, gücümü toplamam için ne yapabilirim?

hamile olabilirsin, eğer hamile değilsen hemen yüzmeye başla... çünkü su harika bir şey...

spor insanı zinde tutuyor..

Selam kızlar, dert değil anlatacaklarım ama dün gece kendi kendime çözüm ararken birden aklıma geliverdiniz. Kesin kızlar bana güzel bi yol gösterir dedim :)) Şimdi sorunuma geçeyim. Ben 4 ayl önce evlendim. Düğün ve çeyiz hazırlıklarını 2,5 ayda yaptığımız ve herşeyi eşimle beraber yaptığımız için çok ama çok koşuşturmacalı bi dönem oldu. Haftaiçi iş çıkışı, haftasonu demeden sürekli koşturdum. Ondan öncesinde de iş çıkışı gerek nişanlıyken gerekse sevgiliyken buluşur ve oturmak yerine genelde yürürdük(ikimiz de seviyoruz yürümeyi). Eşim hayatımda yokken de iş çıkışı arkadaşlarımla bulururdum mutlaka, eve geç giderdim. Hatta bazen spor salonuna giderdim. Haftasonları da dışarı çıkardım, ya arkadaşlarımla buluşurdum ya da planım yoksa eşofmanlarımı giyer yürüyüşe çıkardım. Kısacası hareketli bi yaşam tarzım vardı. Fakat evlendiğim gibi her şey bi anda değişti. Şimdi eve gidince sadece yemek ve bulaşık işiyle ilgileiyorum. Haftaiçi kesinlikle başka iş yapmıyorum. Haftasonu temizliğimizi eşimle birlikte yapıyoruz. Ne bir iş yapasım geliyor, ne bi yere gidesim ne de misafir ağırlayasım. Fırsat buldukça erkenden yatıyorum, haftasonları çok geç kalkıyorum. Ama yine de sürekli uykulu, yorgun ve halsizim. hareketsizlikten 4 ayda en az 5 kilo aldım :( Neden böyle oldum kızlar? Aranızda benim gibi olan var mı? Eski hareketli halme dönmem, gücümü toplamam için ne yapabilirim?

Farklı bir yaşam tarzı, sorumluluklar insanı bazen gereğinden fazla hırpalıyor. Evlendiğim ilk zamanlarda ben de böyleydim. Hicbirşeye yetişememekten yakınıp, herşeyi yarım bırakıyordum. Sürekli uyumak istiyordum. Zamanla düzenimi oturtunca kendime eziyet etmekten vazgeçtim.

Siz de yavaş yavaş bu ruh halinden kurtulun. Bir kaç akşam organizasyon yapıp (sinema vs) yemeği dışarda yeyin, haftasonu arkadaşlarınızla buluşun. Bu ruh halinden kendinizi kurtarın.

benim tavsiyem kuru meyveler (kuru üzüm,kuru incir vs) hem kan yapıyo, abur cuburu kesip yersen kilo da yapmıyo....hemde inanılmaz enerji veriyo düzenli yersen....:8:

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. henüz hamile değilim, bu gidişle olsam yerimden kalkamıycam heralde :( evlendikten sonra yaşadığım şehre yerleştiğim için hiç arkadaşım yok, her yere eşimle beraber gidiyoruz ki onla da tek aktivitemiz market alışverişi. ben yorgunluktan ölüyorum tabi :(( spor yapmak istiyorum ama parmağımı kaldıramıyorum ki! kuru üzüm filan kilo aldırır diye korkuyorum zaten aldım çünkü. vitamin filan mı denesem acaba? acaba yaz gelince biraz durum değişir mi?

tsh ölçtürün. tiroid bezi az çalışıyor olabilir.kilo,kabızlık,tembellik,hafızada zayıflık,tırnakların çok kırılganlaşması...bu tür şeyler varsa özellikle.

öncelikle bi kan testi yaptırmanı tavsıye ederim hem gebelik
hemde düğün öncesi telaş yeterli beslenememe yorgunluk vs. vitamin eksikliği kan değerlerined düşüş
olabilir dr. gitmen en mantıklısı Yok oda değilse evliliğe alışma psikolojisi dicem :kkk:

dahiliyeye bi' görün istersen. Tiroidlerinde, b12'de ya da kanında düşüş olabilir. :34:

Bu gibi şeyler biraz da yalnız ve mutsuz hissetmekten oluyor kendimden biliyorum:26:
Arkadaş edinmelisin bence, başka şehir, başka yaşam çok farklı oluyor tabi, lakin bu duruma hemen ayak uydurmalısın, eskisi gibi arkadaşların olsun, çık gez dolaş boş vakitlerinde, vitamin takviyesi alabilirsin aynı zamanda :) mesela demir eksikliği vs de halsizlik yorgunluk yapıyor.

tavsiyelerinin doğrultusunda ilk fırsatta bi doktora gidicem kızlar, sağolun.
Sinem, tam da içinde olduğum durumları yazmışsın. 7-8 ay gibi kısa bir sürede hem iş, hem şehir değişikliği yaşadım, evimi, arkadaşlarımı bıraktım, evlendim, yeni bir düzen edindim. Ama işyerimde tek bayan olduğum için arkadaş edinemedim, herşeyim, tek arkadaşım eşim oldu. belki de kaldırıyorum, üstesinden geliyorum diyorum ama gelemiyorum. bilemiyorum :(

arkadaşım tamda benim yaşadıklarımı yazmışsın. bende 8 aylık evliyim, evlendikten sonra evden işe işten eve oldum. ama bana göre yorgunluktan değil şartlar bu duruma zorluyor. önceleri işten geldiğimde yemeğim hazır olurdu yerdim çıkardım. şimdi yemeği ben hazırlıyorum ve ben topluyorum zaten işte 7 de çıkıyorum eve git yemek hazırla yemek ye saat 9 olıyor nerdeyse sonrada hazırlan çık olmuyor. alışverişe gitsen zaten mağazalar 10 da kapanıyor. misafir alsan alamıyorsun. temizlik o saatten sonra ne mümkün. iki süpürge tuttum diye alt komşu şikayete çıktı. c.teside çalışıyorum temizlikte malesef pazardan pazara kalıyor. onun dışında haftaiçi ütü çamaşır banyo derken doğru düzgün dizi bile takip edemiyorum. tüm bu şartlar altında bomba gibi olsam ne olur. :( çalışıyoruz paza kazanıyoruz çok şükür ama bazen düşünüyorum evimde şöyle gündüz vakti hiç oturamadım. güneşliklerim pazardan pazara açıldı ve daha kötüsü evime doyamadan taşınıyoruz. şimdi bana dünyanın en güzel evini sunsalar ne olur jakuziye girip keyif yapmaya vakit olmadıktan sonra.

tavsiyeleriniz doğrultusunda en kısa zamanda bi doktora gidicem arkadaşlar.

kknk arkadaşım, yazdıklarının altına imzamı atarım. para kazanmak güzel de bazen kısa bir süreliğine de olsa ev hanımı olmak istiyorum. Fakat öyle ara verebileceğim, sonra tekrar devam edebileceğim bir işim yok. Emeklilik yaşı desen oofff offffff :43: tek umudum umarım eşimin işleri iyi gider, maddi olarak durumumuzu toparlarız da emekliliği beklemek zorunda kalmam.:18:

Back
X