Süt anne arıyorum

GOZTEN

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2014
2
0
Arkadaşlar, Şubat 2014 de doğum yapan annelerden kendi sütlerinden verebilecek durumda olan var mı? ücretli olarak evine gidip yanımda sağarak süt desteği rica ediyorum. Bana ve çocuğuma hayır belki birilerine de destek olur bu durum. Sevgiler, GOZTEN

NOT: bende veriyorum ama benim ki yetmiyor. Yani tam süt anne değil aradığım yarım süt anne :) Yardımlarınızı bekliyorum...
 

huzunbaz

bal oğlummmm
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
2.374
145
41
Nerede oturuyorsun tatlım
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 1180 gün geçti.

hybris

Aktif Üye
Pro Üye
24 Haziran 2013
838
37
Benim bebegimde Şubat dogumlu sütum hic olmadi, olmadi derken bir ogun ancak. mis gibi mama veriyorum. Hic tanimadigin saglikli mi bulaşıcı hastaligi var mi bilmedigin birinin sütünü sirf anne sutu icsin diye nasil vereceksin anlamadim vallahi.
 
Son düzenleme:

ekim__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
512
58
Benim bebegimde Şubat dogumlu sütum hic olmadi, olmadi derken bir ogun ancak. mis gibi mama veriyorum. Hic tanimadigin saglikli mi bulaşıcı hastaligi var mi bilmedigin birinin sütünü sirf anne sutu icsin diye nasil vereceksin anlamadim vallahi.

Bulaşıcı hastalığı olan birisi kendi bebeğini emzirir mi allah aşkına


iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2640 gün geçti.

hybris

Aktif Üye
Pro Üye
24 Haziran 2013
838
37
Ya bilmiyorsa !!! Icine sinen verir. Ben sekerli su veririm baskasinin sutunu vermem.
 

1Sen

Nirvana
Pro Üye
24 Ocak 2011
21.590
34.933
Süt vermek birçok açıdan iyi değil.


Ayrıca o kişiyle bağları hiç koparmayıp tüm aileye tanıtmak gerekiyor sut kardeşliğin karışmaması açısından.
Burada mama gerçekten daha iyi fikir.
 

Asyasah

Bir Dost Sesi
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
1.035
1.826
sütünüzü arttırma yollarına gidin, mutlaka denemişsinizdir ama pes etmeyin..

sık emzirdikçe (saatte bir, bebeğiniz uyurken bile alın emzirin, uykusunda emer), uykunuzu iyi aldıkça, bol sıvı tükettikçe sütünüz kesinlikle çoğalacaktır..
 

Dea-tacita

Hayat bana güzel!
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2014
882
817
41
Benim yakın bir arkadaşım kızıma süt anne oldu. Kızı 15 aylık benim kızım o zaman 1,5 aylıktı.. Yani arada 1 sene var. Kızım hiç anne sütü almadığı için çok sevinmiştim. Bir iki kere emdi zaten biberona alışkın olduğu için almadı memeyi..
Geçen gün DR kontrolümüzde Dr umuza söyledim. Verdiği cevabı aynen yazıyorum:

"Bir başka annenin bebeğinize süt verebilmesi için yani o sütün anne sütü olarak bebeğinize yaraması için iki bebeğinde aynı ay içinde olması gerekiyor. Yani süt veren annenin bebeği 8 aylık süt verdiği bebek 2 aylıksa hiçbir faydası olmuyor o sütün. Çünkü anneler bebeğin gelişim ihtiyacına göre süt üretirler. Örneğin 8aylık bebeği için süt üreten annenin sütü 2 aylık bebeğe yaramaz. Mama bile ondan daha besin yüklüdür.
Diyelim ki aynı ay içinde bebekler, süt veren annenin beslenme ve bağışıklığı senin bebeğinle uymayabilir. Kendi bebeğiyle uyar çünkü anne karnından beri onunla gelişiyor o bebek. Ama senin bebeğinle uymaz.
O yüzden formül mama kullan. Anne sütü alamadığı için üzgünsün biliyorum ama kaş yapayım derken göz çıkarma!"

Bana çok mantıklı geldi drumuzun söyledikleri. Paylaşmak istedim..