Tatlı Tarifi Sütlü Nuriye- Ülker Teremyağ Sponsorloğunda

EnHarbiKiz

Mikemmel Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
30.291
60.024
36
merhabalar :KK33:

Aslında hiç katılmayı düşünmüyordum. Nevreste Nevreste ve Efser Efser tarafından hipnotize edildim,kendimi sütlü nuriye hamuru açarken buldum.:KK45: Umarım peşimi bırakırsınız :KK54:
Hayatımda ilkleri yaşıyorum KK sayesinde. Sütlü nuriye de yapmış oldugum ilk sütlü tatlı oldu. umarım beğenirsiniz:KK28:

Sütlü Nuriye'nin bir adı da ''ihtilal tatlısı'dır. Sene 1980,askeri darbe olmuş ve ülkeyi asker yönetiyor.
Tırtıl Paşa, İstanbul'da baklavacıları geziyor ve her firmada ayrı fiyat uygulaması görüyor. Hemen müdahale ediyor tabii ve talimatını veriyor: Fıstıklı baklava (bugünkü fiyatla) 16 liradan, cevizli ise 14 liradan satılacak!..
Güllüoğlu Baklavaları sahibi Hacı Mustafa Güllü, işinin âşığı bir usta. Kalite ve standardından taviz vermektense canını vermeye razı. Paşa'nın koyduğu bu narh şaşkına çeviriyor onu. Bir yolunu bulup Tırtıl Paşa'nın huzuruna çıkıyor.
“Paşam” diyor. “Benim bu fiyattan baklava satmam mümkün değil.” Kaliteli baklava için her şeyden önce Urfa Tereyağı kullanmak gerektiğini izah etmeye çalışıyor. Yüzde 20 oranında fıstıkta kullanılsın ki, lezzeti olsun baklava. “Ayrıca” diyor rahmetli Hacı Mustafa Güllü, “Bal şerbeti de dökerim ben yaptığım baklavaya.”
Tırtıl Paşa, asker adam. Tükürdüğünü yalayacak değil ya; “Ben anlamam” diyor. “Fiyat bu. Üstüne çıkana ceza keserim.” Hakikaten kesiyorlar da.
Hacı Mustafa Güllü naçar kalıp baklava üretiminden vazgeçiyor. Vazgeçmesine vazgeçiyor ama tezgâha bir şey de koyması lazım. Müşteri var. O kadar çalışan var. Dükkanı kapatıp gidecek hali yok yani.
Zeki adam. Süt, şeker ve undan meydana gelen bir tatlı üretiyor ve adına “Sütlü Nuriye” dediği bu ürünü Tırtıl Paşa'nın dediği fiyatın altında satmaya başlıyor. Yemesi hafif olduğu için tüketicinin hoşuna gidiyor bu tatlı ve kısa sürede meşhur oluyor...
(Alıntıdır)

Malzemeler
1YQNBY.jpg

Hamuru için

4 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
Şerbeti için

5 su bardağı şeker
2,5 bardak su
1,5 bardak süt
Açmak için

Nişasta
İçi için

Dövülmüş fındık
Üstüne

250 gram margarin

Yapılışı;
Unu eleyip ortasını açın.Unun ortasına yumurtayı kırın,sütü,yağı ve tuzu koyup karıştırarak unu yavaş yavaş bu sıvı karışıma yedirerek yoğurun.Kulak memesinden biraz sert olacak. Üstünü kapatım en az 20 dk bekletin

LpVQMz.jpg

Hamuru üçe bölüp her parçayı 10 parçaya bölün.Her 10 yumağı nişastayla tabak büyüklüğünde açın aralarına bol nişasta serpin ve üst üste dizin

EVa349.jpg

(3 tane 10 katlı hamurunuz olacak.)10 katlı hamuru tepsi büyüklüğünde açın.Yağlanmış tepsiye ilk hamuru yayın. her 2 katta 1 tereyagı dökün

EVa3Zn.jpg

fındığın yarısını dökün.2. ve 3. hamurları aynı şekilde açıp aralarına fındık dökün

oADEo2.jpg

dilimleyin.En üste margarini eritip dökün.200 derecede üstleri kızarana kadar pişirin

pRZEZm.jpg

XBQdO7.jpg

Fırından çıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayın.Şeker ve suyu iyice kaynatın kaynayınca yarısını ayrı kaba alın. ayrı kaba aldıgınız serbete sütü ilave edin.
YvXD56.jpg

önce sütlü şerbeti dökün,ardından sade şerbeti dökün,servise hazır. Afiyet olsun

ZLbZNZ.jpg

BİZİM YAĞ KAHVALTI KEYFİ
Tereyağının lezzet ikizi Teremyağ’dan ekmek üstünde bir devrim…
Tüketicilerin kase margarini en fazla kahvaltılık kullanımda tercih etmesi ve annelerin günün en önemli öğününde çocuklarının besleyici ürünler tüketmesi hassasiyetinden yola çıktık.

Kolayca sürülebilen kıvamı, bol sütlü lezzeti ve çocukların sağlıklı beslenmesine katkıda bulunan içeriğindeki A,D,E vitaminleri ile güne keyifle başlamanın en besleyici ve en lezzetli yolu olan Bizim Yağ Kahvaltı Keyfi'ni tüketicilerimizle buluşturduk.

Ürünümüzün faydasını, lezzetini ve kahvaltılara kattığı keyfi anlatan filmimizi sizlerin ve tüketicilerimizin çok beğeneceğine inanıyoruz.

Tereyağının saymakla bitmeyecek yararları vardır:

En iyi A vitaminini kaynağıdır.
Lesitin’den zengindir.
Yüksek oranda antioksidan (dinçleştirici) maddeler ihtiva eder.
İyi bir iyot kaynağıdır.
İltihap kurutucu, alerji ve kansere karşı koruyucudur.
Diş çürükleri ve osteoporoz riskini düşürür.
Hafıza ve öğrenme kapasitesini artırır.
Yeterli miktarda kalsiyum, fosfor, demir ve çeşitli vitaminler (A1, B1, B2, C, nikotinik asit) içerir.
Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırır.
Yüksek oranda antioksidan (kolesterol, A vit, E vit, selenyum) içerir.
Yüksek kolesterolü azaltır.
Çinko, Magnezyum içeriği yüksektir.
Omega-3′ten zengindir.
Tereyağının sindirimi kolaydır, mideyi yormaz.
Kokusu güzel, tadı ise oldukça lezzetlidir.
Çiğ olarak da yenebilir, yemek ve unlu mamullere katılabilir.
Tereyağıyla pişmiş yemeğin, böreğin veya baklavanın kokusu ve tadı ulaşılmaz haz verir.
Çabuk eridiği için margarinlerin yaptığı gibi kan pıhtılaşmasını kolaylaştırarak çeşitli hastalıklara da yol açmaz.
Tereyağının kalp krizi riskini ve kolesterolü yükseltmek bir yana aksine düşürdüğü, ayrıca şeker hastalığı ve obezitenin tedavisine yardımcı olduğu bilim adamlarınca kanıtlanmıştır.

Saklama Türü
Işıktan uzak ve buzdolabında saklayınız.

:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:
Harbi'cim ben bırakıyorum burayı:KK47:Gömdün beni buraya sonunda:cry:
Allah'ım bu nasıl bir güzellik:rolleyes::rolleyes:Ellerine sağlık canım :kk77:Yarışmada başarılar diliyorum:KK74:
gömecem demiştim nevoş hanımmm,sen beni tanıyamadın dahaa:cool: teşekkür ederim canım:KK60:
Kelimenin Bittiği yerdeyim, nettin sen bacım:eek:
Ellerine sağlık harbimm çok güzel olmuş:KK19::KK60:
sağol kuzum,aynı zamanda ördekli rakibim :KK53:

Vayy vayy vayy çiçekli kurabiyeden sonra baya bir sınıf atlamışsın Harbi.:rolleyes:Harika görünüyor.Ellerine sağlık canım.Başarılar dilerim.:KK36:
:110: çiçekli kurabiyemde çok güzeldi bi kereee:63: sağol canım benm :KK60:
Bizi çitten utandırdın :rolleyes:bilseydim daha önce hipnoz altına alırdım seni:KK19::KK70:
Efser 20-30 kategori görüşmeyelim mümkünse :KK70::KK70:
Bu nası bi emektirrr
Ellerine sağlık harbimm:)
sağol tatlımmm:KK60:
:KK57:harbim:rolleyes::rolleyes::rolleyes: bu gördüklerim gerçek mi :KK57::KK57::KK57:tüm bunları sen mi yaptın:KK57::KK57::KK57::KK57:
ellerine sağlık canım benim:kk77::kk77:
herşey çok güzel görünüyor :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:bende bizim arbigız görünmüyo diyodum:KK57: meğer çok işi varmış:rolleyes::rolleyes:
ay melekim sorma ömrümü yediler,ömrümüüü. :KK47: hakkaten işim çoktu :KK70: sağol tatlım benmm:KK60:

Biri beni cimciklesin:KK57::KK57::KK57:
Ben zaten hep söylerim Harbi çok hamarattır:KK45:
tembel avrat diyenler utansın :63::KK45:

Yalnız fındıkları biraz kıraydın iyiydi.:KK70:
hem kavurdum,hem kırdım :63: irili ufaklı yaptım. ben toz gibi sevmiyorum. fındık dediğin ağzına gelecek :KK53:
vay vay vay vayyyyyy harbıye bak sennnnn:KK53:
kanki seni de gördüm püsküütlü muhallebi yapmışsın,bundan böyle benm için muhallebi çocuğusun :KK70::KK70:

arkadaşlar hepimiz dağılalım bence :p kuşak kime gidecek belli oldu :p o kadar uğraştılar ki bende gerçekten yemekle aran yok sandım harbi :KK43: harika ötesi olmuş :KK70: ellerine sağlık başarılar diliyorum :KK19: yaptığım tariften utandım şuan :KK70: :KK70:

gömecem demiştim nevoş hanımmm,sen beni tanıyamadın dahaa:cool: teşekkür ederim canım:KK60:

sağol kuzum,aynı zamanda ördekli rakibim :KK53:

:110: çiçekli kurabiyemde çok güzeldi bi kereee:63: sağol canım benm :KK60:

Efser 20-30 kategori görüşmeyelim mümkünse :KK70::KK70:

sağol tatlımmm:KK60:

ay melekim sorma ömrümü yediler,ömrümüüü. :KK47: hakkaten işim çoktu :KK70: sağol tatlım benmm:KK60:

tembel avrat diyenler utansın :63::KK45:
Bugünü tarihe geçirelim belki bir daha yaşayamayız:KK53:
Tembel avrat diyenler utansın:KK67:Kim demiş acaba:KK64::KK70:

X