• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütten ağzı yanan hesabı

Kızlar, bir erkeği tam tanıyabilme için ne gibi sorular sormalıyız?
Geçmişimi düşünürken farkettim ki ben hep fedakar olmuşum, karşımdakini olduğu gibi kabul etmişim hep.
Yaptığım hatalardan ders aldım artık taktik öğreneceğim.
Bugün bu soruyu bana arkadaşım sordu ama cevap veremedim. Resmen apışıp kaldım. Hiçbir hattan haberim yok.
Siz nasıl tanıyorsunuz bunları? Anakuzusu mu? Sosyopat mı? Nasıl anlıyorsunuz?

Ekleme: Ben nerede hata yaptım, anlayabilir miydim diye sorgulama evresindeyim arkadaşlar. Nasıl düşündünüz bilmem de, insan bazen içini dökmek için kendisine soru soruyor.

ben annesine kızkardeşine olan, garsonlara, tezgahtarlara,hizmet sektörundeki insanlara olan tavrına çok dikkat ettim, benimle konuştuğu şeylerde insanların sırlarını anlatıp anlatmamasına,eski sevgilisiyle ilgili söylediklerine, yakın dostlarının hakkında konuştuğu şeylere dikkat ettim, mutluyum şimdilik hep öyle oluruz inşallah..

bir insan genelde annesine kızkardeşine evlenmeden önce nasıl davranırsa eşine de öyle davranıyor,
garsonları kendisine hizmet eden insanlara kaba konuşup da iyi olan bir insan görmedim,
bana insanları anlatan insanlara da beni anlatır.
soruyla insan tanınmaz bence, şeytan gerçekten detaylardadır.
benimle onun bunun dedikodusunu yapsaydı, yanımda annesini paylasaydı, kızkardeşi hakkında ileri geri konuşsaydı olmazdı.

Nişanlanana kadar başbaşa buluşmadım, başbaşa derken kimsenin olmadığı bir yerde demek istiyorum. Genellikle cafelerde buluştuk hep erken kalktım. Bazen bilerek geç gittim o başka bir şehirden gelirken ben evimden geç kaldım mesela tepkisini göreyim diye. İlk buluşmada bir kafede oturduk sonra sarmadı oradan başka bir kafeye geçiyorduk çaktırmadan hafifçe kolunu tuttum, bazı erkekler temastan yüz buluyorlar bir çıkarım yapıyorlar baktım benimki gayet cool hiç dokunmamışım gibi devam etti. Sabahları 6da kalkıp yürüyüş yapıyordum başka şehirden sabahın köründe geliyordu yürüyüşe eşlik edebilmek için. O zamanlar bir yerde çalışıyordum oradan çıkıp kendi işimi kurmamda destek oldu, Kiralık iş yeri aradık günlerce, of bile demedi ki ben biraz uğraştırırım insanları. Baktım o ben demeden anlamaya başlamış yok bu ofisin şuyu kötü bunun şusu eksik. Derken nihayet kendimize göre bulduk.
Benim davetli olduğum iki yakın arkadaşımın düğününe onunla gittim. Bunlardan biri bayağı büyük bir düğündü ve gerçekten afet-i devran kızlar vardı. Arkadaşlarım çaktırmadan nişanlımı gözlemlediler herkese tavrı bakışı mesafeli ve yerindeydi. Kimseye gözü bile kaymıyordu. Ben orada olsam da olmasam da o şekilde davranmış.Çok da rezil zamanlarımız oldu, o düğüne başka bir şehre gittik yol bilmeyiz iz bilmeyiz düğün telaşında bir de unutulduk (!) bizi almaya gelen yol tarif eden olmadı bayağı zorlandık iletişim kurmak için çünkü arkadaşın ailesiyle gergin bir zamanıydı düğün aileler açısından tatsız geçiyordu bizi de karşılayan olmamıştı. Bir başımıza kaldık çözüm üretti hemen, bir yolunu buldu pratik.
Sonra o beni Üniversitesinin olduğu şehre götürdü, konuştuğu hocaları vardı ve bu gerçekten çok saygın bir durum. Hocalarıyla tanıştırdı beni, diyalogları çok güzeldi. Sonra üniversiteden arkadaşlarıyla tanıştım. Onları da gözlemledim.
Her yönüyle aile ilişkilerinden arkadaşlık hatta öğrencilik dönemine kadar baktım, tamam dedim buldum bu yıllardır beklediğim kişi.
Bizim de geçen ay maalesef bir pürüz çıktı benimki kadınlar konusunda mesafelidir bir doyuma ulaşmış biri, önünde biri soyunsa gözü görmez cinsten biriydi ama instagramdan kendisine yazan eskiden ona ilan-ı aşk eden ama bir ilişki yaşamayan biriyle muhabbet etmişler. Arkadaşça, hani kadına canımlı cicimli bir konuşması yok ama bilemedim irite oldum. Bana bu konuşma flört gibi geldi. Kız da yaklaşmak için sevgilisinin intihar ettiğinden bahsetmiş. Şimdi başka birini seviyormuş... sonra da normal arkadaşça(!) sohbetler. Ama benim eşim yapmaz diyordum 4 senedir birbirimizi tanıdık diyordum, Yine de tam anlamıyla tanımamışım dedim. Bazen insanlar çizgisinden de sapabiliyorlar, siz diyorsunuz ki bu onun çizgisi, o başka yöne kaymaz... ama belli olmuyor sapabiliyor.
Yine de yukarıda saydığım davranışlar taktiksel. Özellikle geç gitmek, zor gelen görevleri onunla paylaşmak,arkadaşların da gözlemlemesi, kendinden taviz vermeden onun senin hayatına ayak uydurmasını beklemek... Bunları deneyebilirsiniz. Bunlarla baş eden bir adam hiç olmazsa evde iyi bir yoldaştır. Zorluklardan kaçmaz destek olur.
Helal gerçekten. Ben hiç böyle şeyler yapmadım. Param yok dedi, önemli değil gelme o halde dedim trip bile atmamıştım.

ben annesine kızkardeşine olan, garsonlara, tezgahtarlara,hizmet sektörundeki insanlara olan tavrına çok dikkat ettim, benimle konuştuğu şeylerde insanların sırlarını anlatıp anlatmamasına,eski sevgilisiyle ilgili söylediklerine, yakın dostlarının hakkında konuştuğu şeylere dikkat ettim, mutluyum şimdilik hep öyle oluruz inşallah..

bir insan genelde annesine kızkardeşine evlenmeden önce nasıl davranırsa eşine de öyle davranıyor,
garsonları kendisine hizmet eden insanlara kaba konuşup da iyi olan bir insan görmedim,
bana insanları anlatan insanlara da beni anlatır.
soruyla insan tanınmaz bence, şeytan gerçekten detaylardadır.
benimle onun bunun dedikodusunu yapsaydı, yanımda annesini paylasaydı, kızkardeşi hakkında ileri geri konuşsaydı olmazdı.
Ayneen... Çok güzel özetlemişsiniz. Hayat tecrübesi olan kişiler de bende bir adım öndedir. Mesela üniversitede hazır aileden gelen parayla havalı havalı takılan birisindense öğrenciyken hem çalışıp hem okuyan birini tercih ederim.
Mesela ben çok dikkat etmiyordum mağazada katlanmış bir eşyayı açıp baktım beğenmedim yerine koydum sonra baktım bizimki bunu dürüp yerine koyuyor, bir defa daha yaptım baktım gene aynı. Bana dedi ki firuzeciğim kimse senin arkanı toplamak zorunda değil burada çalışan insanlar da yoruluyor hiç düşünmüyor musun? Hakikaten aslında düşünceli ince biriyimdir ama o gün demek odunluğum üzerimdeymiş. O günden beri dikkat ederim. Sonra kendisi söyledi üniversitede bir sene LCWde çalışmış ki o mağaza bayağı yoğun oluyormuş.Uzun bir süre de okurkenbüyük bir yerde garsonluk yapmış. Tabakları toplama huyu var, bu çok hoşuma gitti, garsona da bahşiş bırakır.Ben ne gereği var derdim önceden, olur mu o adamın beklentisi o zaten maaşı az bahşişle hiç olmazsa benden bir yemek yer, ben de öğrenciyken beklerdim çalıştığım restauranta ya iş adamı ya milletvekili gelirdi bahşiş beklerdik.. Bunlar ince düşünceler ve bazı şeyleri insan tecrübe etmeden düşünemiyor.
Garsonlara, mağaza görevlilerine işçilere ... davranışlar çok önemli. Daha nice olayımız vardır bu şekilde, ha bir de haklıykenki tutumuna haksızkenki tutumuna bakın.
Haklıyken hakkını koruyan onu almasını bilen haksızken de haklısın ben hatalıyım demesini bilen birini seçin.

Kimse soru cevap niteliğinde tanınmıyor. Biz de kendiniz o şekilde ifade edemeyiz değil mi? Yaşarken yitanınıyor insanlar kendi konfor alanlarında iken tanımak lazım, arkadaşlarının ailelerinin yada size en güven duyduğu anda bırakır insanlar.

Okudum. İçim sızladı.
Ben bir daha evlilik falan istemiyorum hiçbir şeklide. Ah bir boşansam, bekar bir kadın olarak öleceğim diyorum.
Göstermedi işte bana da. Yavaş yavaş içinden şeytan çıktı tabi annesinin etkisi de cabası.
Bende ilk zamanlar sakin bana evlen demeyin diye kiziyodum herkese. Ama gonul istiyo bi sevenim olsun diye. Sonuc gene hüsran benimde. Keske keskeeee evlenmeseydim diyrm. Boylede yanlizim. Hemde gercek yanlizlikdan dahada zormus evliyken yanliz olmak.
Birgun dusunsen bile evliligi cok cok dikkat et nolur. Gerci ben dikkat ettimde noldu. Rabbim yolunu acik etsin. Sakin uzulme olur ya arada huzun cöker sakin sakinnnn. Senin adina cok sevindim kurtulduna. InsAllah mutlu olursun

Elbette kimse kimseyi tamamen taniyamaz.
Ama ben biriyle tanisirken cok soru sormam tanımak icin, daha cok gözlemlerim. Yazışıyorsak da kullandigi kelimelere bakarım, aynı gozlemleme gibi, yaziyi analiz etmek diyelim. Bazen söylediklerine bakarak söyleyemediklerini satir aralarında okuyabiliyorum. Ana kuzusu mu, paragöz mü çoğunlukla anlayabiliyorum. Gözlemlerimde pek yanilmadim.

Bende ilk zamanlar sakin bana evlen demeyin diye kiziyodum herkese. Ama gonul istiyo bi sevenim olsun diye. Sonuc gene hüsran benimde. Keske keskeeee evlenmeseydim diyrm. Boylede yanlizim. Hemde gercek yanlizlikdan dahada zormus evliyken yanliz olmak.
Birgun dusunsen bile evliligi cok cok dikkat et nolur. Gerci ben dikkat ettimde noldu. Rabbim yolunu acik etsin. Sakin uzulme olur ya arada huzun cöker sakin sakinnnn. Senin adina cok sevindim kurtulduna. InsAllah mutlu olursun

Lütfen böyle düşünmeyin, benim ailemde 2. evlilik çok, akrabalarımda da ailemde de. Kendi annemin de babamın da ikinci evlilikleri ve çok iyiler. Bir arkadaşımın annesi de boşandıktan bir süre sonra evlendi ve şuan çok mutlu. Yine bu şekilde mutluluğu başka bir evlilikte bulanlar çok. Bu insanlarda kendi anne babamda da öyle, kendilerini tanımışlar ve ne istediklerini biliyorlar. Kendilerine en uygun olanı seçiyorlar tabi hemen ilk önlerine gelenle evlenmemişler :) Kendinizi tanıyın hayattan ve eşten beklentileriniz neler, ona göre bir başkasına daha şans verebilirsiniz bence.

Soruyu okuyunca bir an nereden başlasam diye düşündüm ya.

Şu an boşanmaya uğraştığım şahıs,nişanlıyken şiirlerle şarkılarla bana seranat yapıyordu. Ayakkabılarıma kadar giydiriyordu. Evlendikten sonra yavaş yavaş içinden bir canavar çıktı resmen.
Sonra anakuzusu olduğunu, aslında benimle olan herşeyini en mahrem konulara kadar annesine anlattığını falan öğrendim. O kadar uzun ki benim hikayem. İnan yetmez anlatmaya.
Şimdi kendi kendime nasıl hiç anlamadım nasıl tanıyamadım diye soruyorum işte.
O cok romantik tiplere ben nedense pek inanmıyorum zaten duyguları cok doruklarda yaşayan/gelgitli erkekleri tercih etmiyorum.
Öyle birinin anneci olmasini normal karsilarim açıkçası.

Lütfen böyle düşünmeyin, benim ailemde 2. evlilik çok, akrabalarımda da ailemde de. Kendi annemin de babamın da ikinci evlilikleri ve çok iyiler. Bir arkadaşımın annesi de boşandıktan bir süre sonra evlendi ve şuan çok mutlu. Yine bu şekilde mutluluğu başka bir evlilikte bulanlar çok. Bu insanlarda kendi anne babamda da öyle, kendilerini tanımışlar ve ne istediklerini biliyorlar. Kendilerine en uygun olanı seçiyorlar tabi hemen ilk önlerine gelenle evlenmemişler :) Kendinizi tanıyın hayattan ve eşten beklentileriniz neler, ona göre bir başkasına daha şans verebilirsiniz bence.
3.mu artk uzak olsun benden erkekler
Suan 2evliligm ve hic mutlu deglim

Daha tam kurtulamadım ne yazık ki, şimdi de boşanma davasında attığı iftiralarla yalanlarla uğraşıyorum.
Üzülmüyorum, sadece kendime kızıyorum ben bu pisliği nasıl tanıyamadım diye.
İnşallah sen de çok mutlu olursun. Ama kendini bırakma, hayatını sırf ikinci evlilik diye bitirme sakın.

Ilk buyuk kavgada anlarsin karsindakinin kumasini. Kavga ederken sana hakaret ediyor mu, asagiliyor mu, kufur ediyor mu, siddete meyilli mi? Tartismak normaldir ancak tartisma aninda bunlari yapmak normal degildir. Bir de aslinda ayrildiktan sonra yuzde yuz taniyorsun. Ak koyun kara koyun asil ayrilik asamasinda cikiyor meydana.

Daha tam kurtulamadım ne yazık ki, şimdi de boşanma davasında attığı iftiralarla yalanlarla uğraşıyorum.
Üzülmüyorum, sadece kendime kızıyorum ben bu pisliği nasıl tanıyamadım diye.
İnşallah sen de çok mutlu olursun. Ama kendini bırakma, hayatını sırf ikinci evlilik diye bitirme sakın.
Suan bitiriyorum. Kendimi hayatimi gencligimi. Kimseye anlatamiyrm hislerimi. Simariklik goruyo herkes

Back
X