Nişanlanana kadar başbaşa buluşmadım, başbaşa derken kimsenin olmadığı bir yerde demek istiyorum. Genellikle cafelerde buluştuk hep erken kalktım. Bazen bilerek geç gittim o başka bir şehirden gelirken ben evimden geç kaldım mesela tepkisini göreyim diye. İlk buluşmada bir kafede oturduk sonra sarmadı oradan başka bir kafeye geçiyorduk çaktırmadan hafifçe kolunu tuttum, bazı erkekler temastan yüz buluyorlar bir çıkarım yapıyorlar baktım benimki gayet cool hiç dokunmamışım gibi devam etti. Sabahları 6da kalkıp yürüyüş yapıyordum başka şehirden sabahın köründe geliyordu yürüyüşe eşlik edebilmek için. O zamanlar bir yerde çalışıyordum oradan çıkıp kendi işimi kurmamda destek oldu, Kiralık iş yeri aradık günlerce, of bile demedi ki ben biraz uğraştırırım insanları. Baktım o ben demeden anlamaya başlamış yok bu ofisin şuyu kötü bunun şusu eksik. Derken nihayet kendimize göre bulduk.
Benim davetli olduğum iki yakın arkadaşımın düğününe onunla gittim. Bunlardan biri bayağı büyük bir düğündü ve gerçekten afet-i devran kızlar vardı. Arkadaşlarım çaktırmadan nişanlımı gözlemlediler herkese tavrı bakışı mesafeli ve yerindeydi. Kimseye gözü bile kaymıyordu. Ben orada olsam da olmasam da o şekilde davranmış.Çok da rezil zamanlarımız oldu, o düğüne başka bir şehre gittik yol bilmeyiz iz bilmeyiz düğün telaşında bir de unutulduk (!) bizi almaya gelen yol tarif eden olmadı bayağı zorlandık iletişim kurmak için çünkü arkadaşın ailesiyle gergin bir zamanıydı düğün aileler açısından tatsız geçiyordu bizi de karşılayan olmamıştı. Bir başımıza kaldık çözüm üretti hemen, bir yolunu buldu pratik.
Sonra o beni Üniversitesinin olduğu şehre götürdü, konuştuğu hocaları vardı ve bu gerçekten çok saygın bir durum. Hocalarıyla tanıştırdı beni, diyalogları çok güzeldi. Sonra üniversiteden arkadaşlarıyla tanıştım. Onları da gözlemledim.
Her yönüyle aile ilişkilerinden arkadaşlık hatta öğrencilik dönemine kadar baktım, tamam dedim buldum bu yıllardır beklediğim kişi.
Bizim de geçen ay maalesef bir pürüz çıktı benimki kadınlar konusunda mesafelidir bir doyuma ulaşmış biri, önünde biri soyunsa gözü görmez cinsten biriydi ama instagramdan kendisine yazan eskiden ona ilan-ı aşk eden ama bir ilişki yaşamayan biriyle muhabbet etmişler. Arkadaşça, hani kadına canımlı cicimli bir konuşması yok ama bilemedim irite oldum. Bana bu konuşma flört gibi geldi. Kız da yaklaşmak için sevgilisinin intihar ettiğinden bahsetmiş. Şimdi başka birini seviyormuş... sonra da normal arkadaşça(!) sohbetler. Ama benim eşim yapmaz diyordum 4 senedir birbirimizi tanıdık diyordum, Yine de tam anlamıyla tanımamışım dedim. Bazen insanlar çizgisinden de sapabiliyorlar, siz diyorsunuz ki bu onun çizgisi, o başka yöne kaymaz... ama belli olmuyor sapabiliyor.
Yine de yukarıda saydığım davranışlar taktiksel. Özellikle geç gitmek, zor gelen görevleri onunla paylaşmak,arkadaşların da gözlemlemesi, kendinden taviz vermeden onun senin hayatına ayak uydurmasını beklemek... Bunları deneyebilirsiniz. Bunlarla baş eden bir adam hiç olmazsa evde iyi bir yoldaştır. Zorluklardan kaçmaz destek olur.