taciz ve tecavüze karşı kadın taktikleri

afra tafra

...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2014
1.077
1.361
merhabalar.. benim derdim Özgecan.. sadece benim değil, koskoca bir ülkenin derdi de, adı da Özgecan bu günlerde. onunla uyuyup onunla uyanıyoruz. şöyle olsaydı kurtulur muydu, böyle yapsaydı kaçabilir miydi diye senaryolar yazıyoruz. kendimizi onun yerine koyup onu anlamaya çalışıyoruz.
Özgecan ilk değildi, son da olmayacak ama bardağı taşıran damla oldu. bir ülke taştı. bunun baştakiler tarafında bir karşılığı olur mu bilmem ama halk tarafında karşılığı olacağı kesin. çünkü bu ülkede en tesettürlüsünden en rahat giyinenine kadar tacize uğramayan kadın yok. bu demek olur ki ağzını yaya yaya "ama siz de mini etek giydiniz" diyenlerin ağzına yumruğu yapıştırmak için yeterli sebebimiz var.
neyse, konuyu açmamdaki asıl neden her kadının maruz kaldığı taciz, her an burun buruna olduğu tecavüze karşı biz kadınlar olarak taktikler geliştirmemizin gerekliliğini vurgulamak. burayı yüzbinlerce kadın okuyor. bunların içinde çocuk yaştakinden yaşlısına, evlisinden bekarına, dindarından inançsızına kadar her türlü kadın var. tüm kadınlar için, şimdiye kadar uyguladığımız, hazırda beklettiğimiz, geliştirdiğimiz yöntemleri yazalım. belki nice Özgecanların hayatının kurtulmasına vesile oluruz.

biz niye önlem alalım sapıklar kendini düzeltsin diyenler var. e buyrun siz söyleyiverin de düzelsinler bir zahmet.
bir toplumun adam olabilmesi için o toplumun çocuklarını iyi yetiştirmek gerekir.çocukların iyi birey olarak yetişmesi için de anne babaların bilinçli, eğitimli olması gerekir. bu toplumun iyileşmesi, sapık hislerinden kurrtulması için gereken minimum süre 30 yıl. bunu ben değil uzmanlar söylüyor. tabii bunun için yukardan aşağıya herkesin elini taşın altına koyması, ciddi bir seferberlik başlaması gerekiyor. ülkede böyle köklü bir devrim olabileceğine inanan var mı? olmasını canı gönülden isteriz ama istemek yetmez, çalışıp çabalamak gerekir. ama her iddiasına girerim 1 ay sonra özgecanın da, taciz ve tecavüzlerin de adı unutulmuş olacak. ta ki yeni bir vahşete kadar. dün bir tartışmada uzmanlar 5-10 yıl sonrasının çok daha kötü olacağından bahsediyordu.
şimdi anlatmak istediğimi anladınız mı? gerçek anlamada bir silkelenmeye, düzelmeye kadar kendimizi savunmak, korumak zorundayız. yoksa arkamızdan 2 gün ağlar 3. gün unuturlar. giden gittiğiyler kalıyor bu ülkede.

Son düzenleme:
Böyle bir kacirilma olayinda yapilcak birsey yok.o pis sapiklar eli bos gezmez ya bicak olur ustlerinde ya tabanca.yavrum kendini korumaya calismis ama gücü yeter mi ki?
Ayni sey bizede olsa onun korkusuyla zaten insan birsey yapamiyor
burda önemli olan sey kendini korumak degil onemli olan saglikli bireyler nesiller yetistirmek
o katilin ailesinde baba anneyi dovuyordu annede o cocugu doverek buyuttu ve sapik haline getirdi.
burda bir konu acildi.cocuklarinizi dovmeyin dedim diye butun kadinlar huraa ustume abandi konuda.sonuc tartışma ve sonuc benim siteden ceza almam.umrumda degil şiddetle buyutulen cocuk siddeti normal görür ve kendinden zayifa uygular.sevgiyle iyi egitilen mutlu bir cocuk katil olamaz.
önce kadinlarin zihniyeti degisicek .siddet normalmis gibi gosterilmeyecek.sanane benim çocuğum benden cok mu dusunceksin onu diyenler potansiyel katil büyütüyor kusura bakmasin.senin kadar dusunemem ama senin cocugun benim kizima zarar verebilir
ve maalesef ki yüzde doksan kadin dayakla cocuk büyütüyor kendidw dayak yiyor.boyle bir toplumda siddet normal .

Ne yöntem geliştirebiliriz ki ..
Daha dün sabah yine bir kadıncağız tacize uğramış yolda, sapığın biri üstüne atlamış,
kadıncağız da bu olaylardan korkup yanında bıçak taşımaya başlamış,
takip edildiğini anlayınca bıçağı çantasından alıp cebine koymuş sonunda da kadının hissettiği gibi o pislik
kadının üstüne atlamış kadın da bıçakla yaralamış o pisliği ..
Katil mi olacağız yanii bir de suçlu çıkacağız .
Tek çözüm oğullarımızı insan olarak iyi yetiştirmek de yatıyor,
Sesimizi yılmadan çıkartıp şu yargı sistemindeki iyi hal denilen ve bu sapıklara bile uygulanan şeyin
şartlarını değiştirtmeye çabalamalıyız .
Bu sapık pislik arsız ...
İnsanın başını belaya sokmaktan, zarar vermekten başka bir şeye yaramazlar .
Bu gün taciz eden yarın tecavüzde eder, işkence de eder ..
Sapkınlık bu ..
Bu varlıkların ömür boyu hücrede kalması lazım ..

ne taktiği arkadaşlar şaka mısınız ???? biz tecavüzden tacizden korunmayacağız , taktik geliştirmeyeceğiz.Asıl buna meyilli SAPIKLAR insan olmayı öğrenecek , kadını cinsel obje olarak görmeyecek !!!

hala kadın kendini sakınsın taktik geliştirsin mantığı pessss !

Bende bıçak vardı eski sevgilim polisti bana şu dizilerdeki gibi şak diye açılan bıçaklardan vermişti sabah zifiri karanlıkta çıkıyodum evden elimde bıçak elim cebimde gidiyodum öyle korkmuşum ki biri hık dese çıkarıp saplayacam neyse ki hiçbi şey yaşamadım..

bizim jenerasyonda artık erkeklerin çoğunun bakış açısının değiştirilemeyeceği düşünülürse evet ben de kendimi korumak adına biber gazı ve küçük bir çakı taşıyordum yanımda.
ama uçağa binerken, bazı kurumlara, avm lere falan girerken bu ürünler yasak olduğundan artık taşımıyorum.
onun dışında gece (malesef) çekinerek dışarı çıkıyorum, eh neredeyse hepiniz gibi erkeklerle dolu bir kahvenin, kapı önünde yayılarak oturan bazı dükkan çalışanlarının önünden geçerken yanlış anlamasınlar, aman onlara pas verdiğimi sanmasınlar falan diye göz teması kurmamaya çalışıyorum.
ben çok güler yüzlü bir insanım normalde. ama artık bir alışveriş yaparken bile gülümseyip teşekkür etmeye çekinir oldum. taksiye falan binerken plakasına bakıyorum. iyice psikopata bağlattılar insanı. hıı bunları yapıyorum da tacizden kurtulunuyor mu, hayır! 25 yaşındayım işe gelirken meslek lisesi yanından geçiyorum 15 yaşındaki bebeler bile yoldan gelen geçen kadınlara laf atıyorlar.

bundan sonraki nesilleri böyle yetiştirmemeliyiz. bu yaşananlar, yaşadıklarımız bize ders olmalı.

Mantıklıymış
Ben de kardeşim için çok korkuyorum .
Bunu ben de bir araştıracağım .
İnternetten alınmaz da Avrupa yakasında filan satılıyordur, cebinde taşıyıp yaklaşana uygulamak lazım. Yazıklar olsun ki bize böyle korunma ihtiyacı hissettiriyorlar. Elimizde olsa sokağa çıkmayacağız

Bugun isime taksiyle geldim normalde belediye otobüssu kullaniyorum.istanbulun tasra bir semtinde gorev yapiyorum.
burdada potansiyel sapik katiller var.ailem tedirgin oluyor
bindigim taksiciden bile suphe ediyoruz .babami yolda indirdim dönüp dönup bakti bana.insan korkuyor
musteriye niye sert davraniyorsunuz diyen sefler var basimizda.anlatamiyoruz bu insanlara guler yuzlu davranirsak is atiyor kiz diye dusunuyorlar.kirmizi ruj surmek sari sacli olmak suc.mini etek giymek suc.azcik dekolteli giyinmek suc.gulmek suc konusmak suc kisacasi kadin olmak suc.

Toplu taşıma araçlarında tacize uğrayan kadınların ses çıkarmamasına, korkmasına çok kızıyorum. Yaptığı an dönüp yapıştırın tokadı suratına
O gerizekalının biri de benim. bir kere ufaktım,yanımda oturan pislik herifin eli orasındaydı. Midem bulandı hemen kalkıp inmiştim, bir de pis pis sırıtıyordu arkamdan. Ölsem unutmam yüzünü,sokakta karşıma çıksa hemen tanırım hatta o derece psikolojim bozulmuştu.Hadi ozaman ufaktım,daha geçen hafta yine aynı olay başıma geldi,ozaman niye sustum onu bilmiyorum. Sanırım inkar etmesinden,suçlu olarak beni görmelerinden korkuyorum.İspat edilemez çünkü. Sadece kaçarak uzaklaşıyorum

Çok mu karamsarım acaba ? Hayvan gibi saldıran bir erkeğe güç yetmez gibi geliyor. Offf çok etkilendim özgecandan. O da biber gazı sıkmıs. Sürekli onu hayal ediyorum. Çırpınışını , çığlıklarını , çaresizliğini. Serpil yesilyurt cinayetini hatırlayan var mı bilmem? O çok daha vahimdi. Son günlerde sürekli bunları düşünür oldum.

ne taktiği arkadaşlar şaka mısınız ???? biz tecavüzden tacizden korunmayacağız , taktik geliştirmeyeceğiz.Asıl buna meyilli SAPIKLAR insan olmayı öğrenecek , kadını cinsel obje olarak görmeyecek !!!

hala kadın kendini sakınsın taktik geliştirsin mantığı pessss !
hayır şaka değiliz. bir toplumun değişmesi için uzmanlarca tahmin edilen süre 30 yıl civarı. ki ciddi anlamda elini taşın altına koyan insanlarla bile bu iş çok zor. o zmana kadar ne yapmayı düşünüyorsunuz? taciz ya da allah korusun tecaviz anında pis sapık git kendini geliştir, düzelt mi diyeceksiniz?
yapmıyorlar işte, düzelmiyorlar, düzeltmiyorlar. herkes kendisini korumak zorunda bu ülkede.ikinci bir alternatifimiz yok.

ıphone mu bul programı var mesela.. nerede olduğunu bildiiriyor böyle ulaşılamayan vakalar da yararlı olabilir aslında. Bence kadınlara özel toplu taşıma olmalı. minübüs olmalı.Sonra da haremlik selamlık zannediliyor.İlkel bağnazlıkla suçlanıyorlar

Yöntem mi kaldı baksanıza biber gazı falan da kar etmiyor artık ne yapsan boş elin kolun bağlı, kadınsın çünkü:KK62:Bir de üstüne suçlu olursun hatta.. Zihniyetin değişmesi lazım ama onun için de önümüzdeki 50 yıldan pek ümitli değilim bu ülke adına. Belki bizlerden sonraki nesiller biraz daha modernleşme yoluna gider :KK14:

Zihniyet degisecek önce
bizim erkeklerimiz icin anasi bacisi karisi kutsal kimse dokunmaz ama diger kadinlar av.kiz dusurmek icin girmedikleri trip yok.evli bekar okumus cahil farketmez yuzde doksan erkegin icinde bu var.isin garip yani kadinlarda bunu kabullenmis
erkegi hep üstün gorme
erkek dayak atar kadin susar
erkek aldatir kadin susar
erkek herseyi yapar ama kadın mini giyse vayyy efendim araniyor denir.bazi kapali hanimlar bile acik giyinirsen taciz edilirsin diyor.zihniyet bu.degismez ümidim yok

Toplu taşıma araçlarında tacize uğrayan kadınların ses çıkarmamasına, korkmasına çok kızıyorum. Yaptığı an dönüp yapıştırın tokadı suratına

geçen seneydi otobüse boş olduğu bir duraktan biniyorum genelde 5 durak sonrada merkezi bir yerde tıklım tıklım oluyor çünkü. uyuyakalmışım çığlık sesiyle uyandım. kızcağızın biri "hissettim yaptı diyor" herkes kıza bakıyor. Kız bir yandan sevgilisine laf anlatmaya çalışıyor bir yandan sapığa çıkışıyor. İnanın otobüs tıklım tıklım olmasına rağmen bir Allahın kulda sen bunu yaptın mı demedi adama. Ve yaptığı o kadar barizdi ki buz gibi hava otobüsün kapılar açık adam montunu çıkarmış önüne tutuyor. Nutkum tutuldu. Neyse kız, sevgilisi birde sapık indi aşağı, otobüste durdu bu arada. Kız hala derdini anlatmaya çalışıyor. Ve ne oldu biliyor musunuz? Sapık adama otobüsteki adamlar "gel kardeşim gel bin boşver" dedi. Adam bindi, bir durak sonra indi. İnince orada 40larında olduğunu düşündüğüm bir adam sapık çocuk için " bu çocuk hergün aynı duraktan biniyor, ilk vukuatı değil ben daha öncede şahit oldum" dedi. Bunu söyleyen adamın parmağında alyansı var, belki bir çocuğu bile var ama o an ben tanıyorum bu adam bunu hep yapıyor demedi bile. Kimsede çıkıp kardeşm biliyosun madem zamanında söyle de müdahale edelim de demedi. Şöför bey yerinden kalkma zahmetinde bulunmadı bile zaten.

X