Takı meselesi.

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.822
17.323
Merhaba hanımlar.
Şöyle ki yakın bir zamanda çok yakın bir akrabimizin düğünü olacak . Olacak ama akrabamiz her şeyi tek başına yapıyor . Mobilyalar beyaz eşyalar altınlar falan. Ne kız tarafı ne kendi ailesinden yardım yok . Bizde dusunduk ki takacagimiz 1500 liralık bilezik . Onu düğünden önce versek bi yardımı olur bi ise yarar. Ama ayıp mi olur bilemedik. Hani adı olmaz para verildi gibi gorunur diye dusunduk . Siz ne diyorsunuz ?

bizimkiler hep öyle yapar eğer yardıma ihtiyacı olan biri evleniyorsa ne takılacaksa annesine babasına verirler yardım olsun diye . bence sizde öyle birşey yapabilirsiniz.

yoo nıye ayıp olsun
bızımkıler bunu cok yapar
mesela halamlar falan dugunumden once bayramdı
bayram zıyaretıne gıttıgımde her bırı 1000 tl verdı
bılezık alcagımıza sen ıhtıyacını karsıla esyanı ceyızını guzel guzel al dedıler
daha cok makbule gectı ne yalan soylıyım :)
kısının durumu olsada olmasada bılezıkden daha mantıklı gelıyor bana

bence gerek yok alınan şeyler çoğunlukla taksitle alındığı için eğer gerek görürlerse düğünden sonrada bileziği satıp borç kapatabilirler..

Cok guzel olur bence siz bakmayin insanlar dugunlerde kim ne takti gosterisine giriyor fakat önemli olan akrabaniza yardimci olmak.Bu iyi niyetinizden ötürü de kutluyorum ayrıca...

Ayyy super bi dusunce bence cok da makbule gecer. Keske ben evlenirken de ole yapan biri olaymis:KK66:) tebrik ederim dusunceniz icin sizi:KK9:

Merhaba hanımlar.
Şöyle ki yakın bir zamanda çok yakın bir akrabimizin düğünü olacak . Olacak ama akrabamiz her şeyi tek başına yapıyor . Mobilyalar beyaz eşyalar altınlar falan. Ne kız tarafı ne kendi ailesinden yardım yok . Bizde dusunduk ki takacagimiz 1500 liralık bilezik . Onu düğünden önce versek bi yardımı olur bi ise yarar. Ama ayıp mi olur bilemedik. Hani adı olmaz para verildi gibi gorunur diye dusunduk . Siz ne diyorsunuz ?
Çok yakınınızsa huyunu bilirsiniz. Alıngan biri değilse yanlış anlamaz. Biz bir tanıdığımıza külçe altın almıştık. Söylediğiniz fiyata 15 gr. alabilirsiniz sanırım. Bozdurunca az zarar eder. Güzel hediye kılıfı oluyor. Eline nakit vermekten daha zarif olabilir.

Merhaba hanımlar.
Çok iyi düşünmüşsünüz bence. Akraba sonuçta niye yanlış anlasın.

Şimdi yakınlığı önemli bir de çevreniz önemli

Biz ofis olarak bir arkadaşa TV almıştık

Bu sefer akrabaları, koskoca ofisten bir çok kişi geldi bir şey takmadı diye dedikodu yapmışlar; biz çok tınlamadık o da Tv aldılar demişti

Ama şimdi herkes akraba ya; hani arkanızdan konuşurlar mı

Yukarıda bir arkadaş da yazmış; açık açık sorun; biz düğün öncesi sıkışmanı istemeyiz; bir ihtiyaç eksik vs için katkı mı sunalım yoksa düğünde bilezik mi takalım diye..

Bence parayi verin. Altin aldiydi sattiydi derken degerinden kaybediyor, para daha pratik.

Kuzenim dugun yaptigimda dayima annem teyzemler para vermislerdi, dugun masraflarini o yaptigi icin. Masrafi kim yapiyorsa ona verin derim.

X