Takıntılı bir hamile

Minigim17

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2016
392
229
103
Kızlar merhaba takvimde göründüğü üzere hamileyim ama şu noktaya gelene kadar ne çektim bilemezsiniz. Çok istediğim bi hamilelik ona şüphe yok ama ayrıca anksiyete ve obsesif olduğum için hergünü kendime zindan ediyorum. Her an kafama takacak birşeyler buluyorum.

Önceden de bu şekildeydi ama hamilelikte şimdi ilgi bebeğime döndü.
Yaptığım birşey yüzünden acaba ona birşey olmus mudur diye sürekli düşünüyorum hep kendimi dinliyorum
Elimde olsa hergün ultrasona girerim.

Şuan anksiyete yüzünden sürekli kusmalarim evden dışarı çıkmama gibi düşüncelerim yüzünden ilaç kullanıyorum midemi biraz olsun rahatlattı ama takıntıma iyi gelmedi. Aslında psikoloğa gitmek istiyorum ama çok para istiyorlar. İmkanım yok.
Mesela bugün neye taktım söyleyeyim; önce uyandım ve arada bağdaş kurup otururum o bebeğime zarar verdi mi acaba diye düşündüm. Sonra 3-4 gündur evde şeker hamurlu pasta var ve ben gece bile kalkıp hergün yiyorum acaba zehirlenir miyim diye düşünüyorum ve şuan kendimi dinliyorum ve ikna etmeye çabalıyorum.

Bu başlığı sadece benim gibi olan var mı görmek için açtım. Abarttigimin farkındayim.
Allah hepimizin yardımcısi olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
kullandığın ilaçlar seni bu düşüncelerden uzaklaştırmıyomu. ayrıca o pastayı yeme, bu huyunu bilen eşin pastayı evde tutmasın

kullandığın ilaçlar seni bu düşüncelerden uzaklaştırmıyomu. ayrıca o pastayı yeme, bu huyunu bilen eşin pastayı evde tutmasın

Valla ilaç sadece kaygı yüzünden kusmama biraz olsun iyi geldi takıntıma gram iyi gelmedi. Daha da arttı hatta. Zaten hamilelikte verilen ilaçlar kısıtlı.
Eşim zararı olacağını düşünmediği için benim için almış. Ne bilsin bu denli takacağımı.

Burda sana denilecek laf sakin olun dur kafanızı dağıtacak başka şeyler bulun dur eşiniz dostunuzla dışarı çıkın dır ...
Devletin psikiyatr bölümleri var iyi bi doktor araştırıp bence doktora gidin siz
Burdaki tavsiyelerle olucak iş değil

Dr a bi danışın derim çünkü bunun bide doğumu var :KK66:

Kontrolüm var zaten gidince söyleyeceğim ama ilacımı değiştirip ağır birşey verse bide onu takarım huyumu biliyorum. Bu ilacı bile 40 kere düşünerek içiyorum.
Psikoloğa gitsem belki rahatlarım ama dediğim gibi çok pahalı

Burda sana denilecek laf sakin olun dur kafanızı dağıtacak başka şeyler bulun dur eşiniz dostunuzla dışarı çıkın dır ...
Devletin psikiyatr bölümleri var iyi bi doktor araştırıp bence doktora gidin siz
Burdaki tavsiyelerle olucak iş değil

Haklısınız ama devlet hastanelerinin durumu da malum. Randevu bile sıkıntılı. Belki paylaşınca rahatlarım diye açtım konuyu.

Bu konuyu açtığına göre , çoğu şeyi kendin takıntı yaptığını biliyorsun zaten.
Çözüm de sende , kendi kendini telkin et.
Bebeği bu kendini soktuğun stres etkilemesin.

Bu konuyu açtığına göre , çoğu şeyi kendin takıntı yaptığını biliyorsun zaten.
Çözüm de sende , kendi kendini telkin et.
Bebeği bu kendini soktuğun stres etkilemesin.

Evet farkındayım ama ben beynimi değil o beni yönetiyor sanki. Bazen çok bunalıyorum bu düşüncelerden, yoruluyorum.

tek çözüm yoğun olmak

takacak zamanın bile olmasın

gerekirse dizi vs başla

macera romanı oku

ne bileyim basit bir şeyi yetiştirmeye çalış

atıyorum bugün patik ör bitmeli de

ya da şu resmi yapacağım de4

en azından kafanı bebekten uzak tut

bunlar basit öneriler ama en iyi çözümü seni bilen hekimin ve belki de çevren verebilir zira biz seni bilmiyoruz

ayrıca da bebeğin artık büyümüş etraf tabii ki görecek boş ver nazar vs olmaz

Parmak uçlarında çok yükselerek uzanmazsan bir şey olmaz Allahın izniyle. İlk gebeliğimde 32. Haftaya kadar motorsiklete binmiştim...

tek çözüm yoğun olmak

takacak zamanın bile olmasın

gerekirse dizi vs başla

macera romanı oku

ne bileyim basit bir şeyi yetiştirmeye çalış

atıyorum bugün patik ör bitmeli de

ya da şu resmi yapacağım de4

en azından kafanı bebekten uzak tut

bunlar basit öneriler ama en iyi çözümü seni bilen hekimin ve belki de çevren verebilir zira biz seni bilmiyoruz

ayrıca da bebeğin artık büyümüş etraf tabii ki görecek boş ver nazar vs olmaz

Haklısınız boş olduğumdan bu kafama takmalar.
Ama mesela önceden çok kitap okurdum şimdi aklımı veremiyorum çabuk sıkılıyorum bir cümleyi 5 kere okuyorum.
Bir meşgule bulmam şart.

Ozelde psikiyatri doktorum var zaten gidiyorum.
Devlette psikoloğa gitmek istesem psikiyatri bölümümü göndermeli beni kendim randevu ile gidemiyorum diye biliyorum.

Zaten durumun iilaçlık. Ona danış. Hamilesin takma desek de olmaz ki. Takarsın... doktorun kararı versin...

eski insanları düşün mesela.. Düşün ki o annelerimiz tarlada çalışırken sırtında çocuğu ve karnında bebeği vardı... Herşey bebeğine zarar vermez bundan emin olabilirsin vücudun için zararlı davranışlar ona da etki yapacaktır öncelikle kendine dikkat etmelisin ;)

Zaten durumun iilaçlık. Ona danış. Hamilesin takma desek de olmaz ki. Takarsın... doktorun kararı versin...
Hamilelikte verilen ilaçlar da kısıtlı zaten bir de çok ağır ilaçlar kullanamıyorum mide bulantısı yapiyo.
Aslında bi süre psikoloğa gitmiştim o zaman iyi gibi gelmişti sonra bıraktım yine aynı.

eski insanları düşün mesela.. Düşün ki o annelerimiz tarlada çalışırken sırtında çocuğu ve karnında bebeği vardı... Herşey bebeğine zarar vermez bundan emin olabilirsin vücudun için zararlı davranışlar ona da etki yapacaktır öncelikle kendine dikkat etmelisin :KK66:
Aslında sürekli onları düşünüyorum. Eskiden insanlar bu kadar bile dikkat etmiyormus. Ben şimdi 3 günlük pasta yedim diye takıyorum onlar belki de küflü ekmek yiyorlardi. Ama işte şimdi herşey hormonlu insanlar daha hassas.

canım benim hiç bişeycikler olmayacak yazık sana kendine hobi edin onunla uğraş ilgini dağıtsın müzikle uğraş mesela resim yap seni rahatlatsın ya da başka kurslara git aklını böyle yönlendir işe yarayacağını düşünüyorum

Back
X