Tamamen Bambudan Yapılmış Sıra Dışı Konutlar

Nevreste

Bir garip yolcu
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
290.065
595.879
42
Ibuku tasarımcı, mimar, yerel sanatçılar ve genç yeteneklerden oluşmuş bir takım. Ibuku’ nun amacı Endonezya’ da bambunun konut, konut dışı mimari ve iç mimarideki potansiyelini ortaya çıkarmak ve göstermek.

Ibuku’ nun başındaki kişi Elora Hardy. Elora New York’ ta güzel sanatlar eğitimi almış bir başarılı bir takım lideri. 14 yıl Amerika’ da yaşadıktan sonra 2010 yılında ülkesi Endonezya’ ya dönen Elora, Bali Adası’ nda sürdürülebilir malzemelerden konutlar yapmaya ve yaygınlaştırmaya karar verir. Bunun için en uygun malzeme Güney Asya topraklarına özgü bambudur.

Elora ve takımının inşa ettiği bu evler ayrıca modern yaşamın elektirik ve internet gibi birçok gereksinimine de cevap veriyor.

Ibuku’ nun başarılı projelerinden ‘Yeşil Okul’ un kurucularından olan Elora’ nın babası John Hardy neden bambu sorusunu şu şekilde açıklıyor:

” Bambu gelecektir. Bambu oldukça güzel, çok yönlü uzun ve güçlü bir materyaldir. Ahşap yapılarda kullanılan kontrplak yağmur ormanlarını tüketti. Betonarme yapılarda kullanılan çimento ise dünyaya ağır bir karbon yükü bırakıyor. Fakat bambu hızlı büyür ve kereste ihtiyacınına yıllarca cevap verir ”


bambudan-yapılmış-evler.jpg


bambudan-yapılmış-evler-1.jpg


bambudan-yapılmış-evler-2.jpg


bambudan-yapılmış-evler-3.jpg
 

Benzer Konular

X