Tatile gitme bana bakicilik yap

Kendiniarayankiz

Her seyin bir anlami olmamali...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
460
424
Bir hafta sonra kuzenlerimle tatile gitcem , babam izin verdi . Ama annem gitme bana bak diyor ,hastayım diyor.
Halbuki hiçbir seyi yok benden sağlam.
Okadar bencil ki sadece kendi mutlulugunu düşünüyor benim ne istedigimin bir önemi yok onun icin.
seneye üniversiteye gideceğim insallah , istedigim sehre yok diyor . Neymis onun istediği sehirde yasayip ,okuyacakmisim . O da benimle yasayacakmis. Yani diyor ki hizmetcilik yap bana .Ev tutariz ilk seneden diyor. İlk seneden birde . Ben yurt hayatini yasamak istiyorum.
annem kafa biri olsaydi amenna , ev tutalim , yasayalim ama oyle degil 7/24 uzaniyor ,yatıyor . Bizi hizmetcisi zannediyor. Evin isine asla elini sürmez . Babam bile evi supurur . Babam çok titiz , biz yapariz ,ardindan hemen tekrar o da supurur.temizlige kadin geliyor artik, kadina bir iyi bir iyi , sofralar hazirlamalar. Bize asla hazirlamaz ,hazirlayin ben yiyim diyor. Annem babamin tam aksi . Tartışmalar,huzursuzluklar diz boyu .Ondan hicbir şey ogrenmedim ,ogretmedi. En özel mevzulari bile arkadaslarimdan öğrendim.benim bildigim anneler anlatir kızlarına. Bana karşı cok cimridir , benle hep zitlasir. Buna ragmen ,bana yaptığı onca kotuluge rağmen hala beni istedigi yöne cekmeye calisiyor. Ama dışarıdaki insanlara sürekli yardim eder .onemli olan insanin evine yapması bence. En basitinden küçük bir kek almisim,posette duruyor , tekrar posete bakiyorum ,yok. Anne sen mi aldin ? Hayir.
Sonra cekmecesinde gordum tesadüfen.
Aldim ,yedim canim cekti de ,Eyvallahh . Bu küçücük bir ornekti , daha neler neler...
aldigi her seyi saklıyor ,her seyi ...
yani beni sinir edense ,sürekli yalan konusmasi .
Cocuklugumu zehir etti surekli dövdü. Hani insanlar cocuklarini uyarma amaçlı kucucukte olsa hafiften kulağını çeker anlarında ,onun bana yaptıkları eziyet resmen. Saçlarından yerlere vurmalar , dokuz yasindayken tüm evi bana temizletmeler, evimiz çok büyük ayrıca . Temizlige gelenler iki kisi gelelim , hesabi boluselim diyorlar . Düşünün isinin ehli insanlar bile zorlanırken bana neler yapti. Kucuktum ,daha birinci siniftayim , okuyamadım diye yuzume elinin tersiyle bir tane cakti ,suratim kanlar icinde kaldi. Plastik bardagin icinde cam bardak vardi kafama gecirdi onu , cam kirildi haliyle , ama plastik bile catladi . Yuzumde kalici iz birakti , elini agzima koydu agzimi yirtmaya calisti , yolun ortasinda herkesin icinde dövdü beni . O kadar cok şey yapti ki . Bilinçaltım hep bunlarla dolu , ruhsal olarak cokuntudeyim.
Üniversite sinavina hazirlanmam lazim ama annemin yaptiklarindn calisamiyrm ,konsaantrasyonum düşüyor. Yalandan bayilmalri fln . Beni surekli ugrastiriyor. Bu yuzden ezik ve pasif oldum hep . Adam akilli yemek yapmaz , corbanin icindekiylee suyu ayrilmis , hep aburcubur yiyorum bu yuzden, kilo alldim , bir de zayifla diyor , yemek yokki , düzenli beslenemedigim için boyum kisa kaldi. Diyetisyene gittim. Diyete baslamadan önce yediklerini yaz ,nasil beslendigini goreyim ilk dedi . Neyse yazdim fln, kadin şok oldu ,yavrum sen hic yemek yemiyor musun? Annenin emeklerine yazik valla dedi , o kadar emek veriyor senin icin dedi. Benim okulum olduğu icin annem götürmüştü listeyi , kadina ne anlattiysa artik ,beni paraladi sonraki hafta gidişimde resmen , bende diyemiyorum ki evde yemek pismiyor diye .
Bir de annem milletin yaninda oturur , yalan yanlis konusur benim hakkımda , bir de böyle ilgileniyormus anne tavirlari beni bitiriyor . Sinir hastasi oldum en küçücük şeyde gözüm agriyor , başımın agrisini hic anlatmiyorum bile .

Yani her ne kadar annem olsa bile bunca eziyetinden sonra, evde kalip onun sözünü dinlemek istemiyorum. Aslinda kararlı davranirsam ve gidersem tatile , kendimden taviz vermemis olacağım ,bir yerden baslayip tabularini yikmam lazim. Yoksa istedigim sehire okumaya gidemeyecegim bu gidisle,onu dinlersem.
Ama her ne yasamis olursak olalim ,annemi seviyor onun için üzülüyorum. Zaten uzulmesem konuyu acmaz ,direkt giderdim tatile ama gitsem bile aklim onda kalcak off ...
ya napcam gerçekten bilmiyorum ama artik annemin esaretinden cikmaliyim. Ben olayin icinde oldugum icin belki olayi buyutuyorumdur ,objektif dusunemiyorumdur . Ama anlattıklarımi tecrübeli ablalarim daha iyi yorumlayacaktr diye düşündüm. Ne yapmaliyim gitsem mi kalsam mi ? Ne yapmaliyim :KK43:(((

Annenizin iyi bir derse ihtiyacı var bence.. Biraz yalnız bıraksanıza onu. Dışlayın mesela.. Çok yüz bulmuş bana kalırsa.

Otur güzelce babanla konuş.. bize anlattığın gibi otur paylaş.
Onun fikirlerini de al ve sonra babana sor gideyim mi diye? Git kızım derse git.. vicdanında rahat olur.

Babanla konuş yurtta kalmak istediğini söyle. Ve tatiline git. Ayılıp bayılmasına bakma. Belliki sorunları var psikolojisi bozuk.

Kesinlikle bozuk o yuzden ona da üzülüyorum.
yani konuscam çünkü daha fazla katlanamicm . Benim de sinirlarim var . Sabir tasi degilim ya bir gün patlicam da ne zaman bilmiyorum , Allah sonumu hayr etsin

Tatile de git babanla da güzelce burada bize yazdığın gibi konuş. Önceliğin hep kendinde olsun sen mutluysan etrafını da mutlu edersin.

tatile de git, istediğin şehirde üniversite yazıp yurtta da kal. hayat senin hayatın, başkaları için yaşama..

İste o baskalari aile olunca silip atmak zor oluyor. Gerci cevremde goruyorum annesi ölünce aglamayanlar fln.
kendi annemde oyle anneannemi hic umursamaz , evden fln kovdu. Halbuki anneannem evlatlari arasindan en cok ona yapti.
karakter meselesi belki de.
ya da benim zaafimda ailem :KK43:

Bence bırak baban halletsin. İzin verdi nasılsa. Annene de baban sözünü geçirsin artık

Gecirirde ben babama annemi ikna et diyemem. Benle annem bozuguz zaten ,bir de onlarin arasini acmayayim, yoksa annemin öfkesini iyice uzerime cekerim. Ama karar verdim , çantamı hazirlayip ,cikiyorum evden . Evde kalsamda çektirecek ,gitsemde . En azindan farkli ortamlara girip acilirim yoksa icinden cikamicam bu durumun :KK43:

Sen tatiline git guzelce eglen kuzenlerinle, gelince de hiic alttan alma. Ve otur babana herseyi uslubunca anlat, o da annenle yasiyo sonuçta anliycaktir seni

X