Böyle akrabalar yüzünden insan ne tatil beldesinde yazlık almak istiyor ne de oraya taşınmak. Bizim de yazlık var, her yaz birileri gelmek istiyor, eşim yok diyemediği için topu bana atıyor. Ben alıyorum teli ya da mesaj atıyorum. Tatilde karı koca kafa dinlemek istiyoruz, yalnız kalmak istiyoruz diyorum. Bir iki defa böyle deyince vazgeçtiler. Ayrıca ilk evlendiğimde eve gelmek isteyen akrabalar da oldu, tanımam, etmem, sevmem. Gelenekçi biri değilim, sırf gelenek diye insanları eve davet edip evin metrekaresine kadar bilgi veremem dedim. Böyle böyle insanları uzaklaştırdım. Bu arada bahsettiğim eşimin kuzenleri, amca eşleri vs. Yoksa eşimin çekirdek ailesiyle çok iyiyiz. Gelir giderler. Yanlış anlaşılmasın. Kaynanam hariç hepsi de beni takdir ediyor bu konuda. Ama kaynanam için akrabalar tatlı tabii

Yine tatil beldesinde olan kardeşim var mesela o yapamadı bunu. O da boşanma aşamasına geldi bu mesele yüzünden. Kocası iflas edince kimse yardımcı olmadı, aramadı sormadı o gün bugündür o da kötü gün dostu olmadıkları için hiçbirini kabul etmedi ve almadı. Şu an çok rahat. Sizin durum daha farklı olabilir. İnsanlar sizi zaten kötü bildikleri için kocanıza kötüler bizi istemiyor vs diye, zaten aranız bozuksa çekineceğiniz hiçbir şey olmasın. Çizginizi net belli edin, boşansanız bile en azından içinizde kalmasın. Umarım sizin için her şey çok güzel olur