Taze Fasülye/Dondurucu ?

srs89

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2015
73
15
35
Kızlar merhaba.Dondurucuya taze fasülye koyacağım.Hep domatesle falan kavurup koyardım.Hiç uğraşmak istemiyorum.Direk doğrayıp poşetlere koysam olmaz mı ki?

Canım ben ikisinide yaptım ama domatesli daha güzel oldu hata geçen sene hiç koymadım konserve yaptım :kk77:
Fasülyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzüp poşetlere koyuyorum buzluğa atıyorum

yani zaten donrucundan çıkınca pişerken domates vs. konulacak.sade şekilde konulması çokta kötü olmaz sanırım. Teşekkürler canım Efser Efser

Canım ben ikisinide yaptım ama domatesli daha güzel oldu hata geçen sene hiç koymadım konserve yaptım :kk77:
Fasülyeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzüp poşetlere koyuyorum buzluğa atıyorum
sadece domateslemı kavurup koyuyosunuz, bı bu donemde daha neler konulabılır dondurucuya, yardımcı olurmusunu bana :kk77:

Domatesle kavurup yapılınca daha lezzetli oluyor. Yemeği yaparken soğan vs dograrsiniz.

sadece domateslemı kavurup koyuyosunuz, bı bu donemde daha neler konulabılır dondurucuya, yardımcı olurmusunu bana :kk77:
Barbunya. Fasulye. Börülce bunlari kavurup koyabilirsiniz. Kariyariklik patlıcanı kizartip koyabilirsiniz. Yine patlıcan ve biber közleyip koyabilirsiniz salata yaparsınız.

Dolmalık patlıcan ve biberi oyun koyabilirsiniz dolma için.
Biber kizartip koyabilirsiniz.
Patlicani kup kup doğrayıp domatesle kavurup sıcak sıcak kavanoza katabilirsiniz. Yada buzlukta olur. Ama kavanoz daha lezzetli oluyor. Tulu vb yemeklerde kullanılır.
Mememenlik domates yaparsın kavurup sıcak sıcak kavanoza katarsin menemen ve tum yemeklerde kullanılır.
Asma yaprağı ve bezelye hariç.

Barbunya. Fasulye. Börülce bunlari kavurup koyabilirsiniz. Kariyariklik patlıcanı kizartip koyabilirsiniz. Yine patlıcan ve biber közleyip koyabilirsiniz salata yaparsınız.

Dolmalık patlıcan ve biberi oyun koyabilirsiniz dolma için.
Biber kizartip koyabilirsiniz.
Patlicani kup kup doğrayıp domatesle kavurup sıcak sıcak kavanoza katabilirsiniz. Yada buzlukta olur. Ama kavanoz daha lezzetli oluyor. Tulu vb yemeklerde kullanılır.
Mememenlik domates yaparsın kavurup sıcak sıcak kavanoza katarsin menemen ve tum yemeklerde kullanılır.
Asma yaprağı ve bezelye hariç.

sarımsagı soyup dondurucuya koyabılırmıyım pekı

Ben de fasulyeyi haşlayıp şoklayip dondurucuya yerleştirmistim. Ama haslamadan ya da kavurmadan koymanizi tavsiye etmem.
Bamyayi da ayiklayip koyuyorum. Domates de koymuştum doğrayıp ama konservesi gibi güzel olmamıştı.

Fasulyeyi yikadiktan sonra hemen tencereye alip rengi atana kadar kendi suyunda cevir . Soguyunca posetlere koy oyle dondur cok gizel oluyor.

Patlican kozleyebilirsin domates ve biberde kozleyebilirsin kisin onlari tahtada dovup icine bir dis sarkmsak ve zeytinyagi koyip yiyebilirsiniz bizde abugannus derler cok guzel oluyor . Patlicani ayri koyip alinazik olarak degerlendirebilirsin. Veya azicik tahin azicik yogurt ve sarimsakla guzel bi keze yapabilirsin
ben bol bol cesit ceait patlican koyarim . Kizertip dondurma kaplarina koyabilirsin . Kisin tepsiye bir kat patlucan bkr kat tavuk veya et soteleyip sade olcak ama tekrar bi kat patlican uzerine domates biber ve salcali sos enfes oluyor tavsiye ederim

Kisliklari yemek tarifiyle sundum size devami da var

Fasulyeyi yikadiktan sonra hemen tencereye alip rengi atana kadar kendi suyunda cevir . Soguyunca posetlere koy oyle dondur cok gizel oluyor.

Patlican kozleyebilirsin domates ve biberde kozleyebilirsin kisin onlari tahtada dovup icine bir dis sarkmsak ve zeytinyagi koyip yiyebilirsiniz bizde abugannus derler cok guzel oluyor . Patlicani ayri koyip alinazik olarak degerlendirebilirsin. Veya azicik tahin azicik yogurt ve sarimsakla guzel bi keze yapabilirsin
ben bol bol cesit ceait patlican koyarim . Kizertip dondurma kaplarina koyabilirsin . Kisin tepsiye bir kat patlucan bkr kat tavuk veya et soteleyip sade olcak ama tekrar bi kat patlican uzerine domates biber ve salcali sos enfes oluyor tavsiye ederim

Kisliklari yemek tarifiyle sundum size devami da var
cok tesekkur ederım

Kabak nasıl koyuyorsunuz dondurucuya elimde biraz kabak varda nasıl değerlendireyim
Kabagi kup kup dograman yeterli . Onu hicbir islemden gecirmiyorsun . Direk posetle at zaten kabak cabuk pistigi icin haslayip koyarsan onu erittiginde ezilir dagilir

karnıyarık ıcın patlıcanları ılla kızartıpmı koymak gerekıyo, fırında közlesem olurmu ? Deneyen varmı ?

karnıyarık ıcın patlıcanları ılla kızartıpmı koymak gerekıyo, fırında közlesem olurmu ? Deneyen varmı ?

Olabilir ama tam karniyarik olmuyor yaptigin yemek cunku kozledigin patlican dagiliyor . Ben o sekildedi yapiyorum . Ama patlicani tepsiye yayip oyle kiymali sosu dokup uzerine domatesini biberini koyuyorum farkli bisey oluyor lezzetli.tabi kizarmis patlicani yerini tutmuyor o ayri

X