Bebek Beslenmesi Tecrübeli anneler bakın bii

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

huysuzwomen

Hɑyɑttɑ insɑnı 3 şey yıkɑr.... Su, sɑbun, şɑmpuɑn.
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
238
106
18
Arkadaşlar benim kızım 6aylık oldu nerdeyse ama tembel kalmış diyolar yüzüstü durmayı sevmiyor oturamıyor öne doğru düşüyor. Sizin bebişleriniz kaçınca ayında neler yaptı

yok artık daha neler!!!
bebeğin tembelliği mi olur yaa bu etraf konuşmazsa olmaz
bebekten bebeğe değişiyor o lütfen takımayın etrafa

bu arada küçük kızım 1,5 yaşında
9 aylıkken oturmaya başladı oda tam dengeli değildi
15 aylık yürüdü
11 aylık emekledi
yaşıtlarında en sonralardaydı ama hepsini de yaptı bin şükür

her bebek farklıdır. benimki 6. ayında oturur seninki 10. ayında. bazısı emekler bazısı emeklemez. sağlıksal olarak doktor bir problem görmüyorsa hiç kıyas yaparak canınızı sıkmayın. insanlar sürekli konuşur çünkü. bunlara takılmayın anın tadını çıkarın.

Ya kafama çok takıyorum misafir geldi dün bebeği 4aylıktı yok onun kilosu seninkine göre daha iyiydi yüzüstü duruyodu bilmem ne herşey yavaş yavaş biliyorum ama etraf kafamı bulandırıyo yanlış bende mi diye düşünüyorum bakamıyo muyım

Benim oğlum 6. ayında.Ama ablasının yaptığı bir çok şeyi yapmıyor yada ablasının yapmadıklarını yapıyor.
Her çocuk kendine özeldir.Şimdi nasıl kıyas yapayım?
Başkaları size böyle şeyler diyorsa sizde her çocuk farlı deyip geçin.

Diyolar biraz yere bırak yüz üstü at oraya ağlasın bişey olmaz falan ama eşimde bende biraz pimpirikliyiz ilk çocuğumuz olduğu için kucaktan indirmiyoruz kıyamıyoruz ama tembel kalır diyolar

Ay yok artık.

Benim oğlanlar da tembel, kv her telefonla aradığında x 4 aylıkken dönüyordu, yok x 10 aylıkken yürüyordu, falan filan derdi. X de oğlumun kuzeni ve gerçekten çok hareketli bir bebekti.
Hiç kafanıza takmayın, her bebeğin mizacı farklı, hem çok hareketli bebekler gerçekten zor büyüyorlar.

Diyolar biraz yere bırak yüz üstü at oraya ağlasın bişey olmaz falan ama eşimde bende biraz pimpirikliyiz ilk çocuğumuz olduğu için kucaktan indirmiyoruz kıyamıyoruz ama tembel kalır diyolar
Yani bir bebek ne kadar tembel olur yada niye böyle şeyler atfeder insanlar çok saçma.Uyurken bile enerji harcıyoruz.
Ayrıca 6 aylık bir bebek yani bu ne yapacaktı koşu bandında koşup ağırlık mı çalışacaktı.
Benim oğlanda yüz üstü yatmayı sevmez sırt üstü ve geri geri sürünüyor. ki bunları kızımda görmedim hiç.
Zorla çocuğu yüz üstü yatırıp ağlatmanın mantığı neymiş acaba?

kucaktan indirin biraz ama:))
hareket etmesi lazım.
etrafa kulak asmayacaksınız.
kıyaslamak çok yanlış.
yoksa çok üzülür evham yaparsınız böyle.
her bebeğin gelişimi farklıdır.
ikizlerim var ikisi bile birbirinden farklı:))

senle ben bir miyiz? o da bir karakter bebeklere robot muamelesi yapilmasuna sinir oluyorum.
ben de de bir arkadas vardi kiziyla kiyaslayip duriyordu sinra gorusmemeye basladim rahatladim.
milletin bebegi 6 aylik emekledi benimki 11 aylik master degree simdi emeklemede sallama bosver

kıyaslamayın çocuklarınızı başkalarıyla, benim kızım hiç emeklemedi. yüz üstü durmaktan hiç hoşlanmazdı, 14. ayında yürüdü. şimdi 5 yaşında, hiçbir farkı yok yaşıtlarından. bir kaç ay erken geç takılmayın bence.

her çocuk kendine özeldir. artık çocuklarımız düzenli doktor kontrolünde büyüyorlar bi geriliği olsaydı doktor söylerdi zaten.
elalemin dediklerine takma kafanı.

Bunu diyen o cahil insana diyemedinizmi "sana ne"diye..Evet kısaca sana ne diyecektiniz.Çocuk gelişimi uzmanı bilmemnesi değilse kessin sesini..

Derler canım hep derler. Daha neler neler derler. Takmayacaksin duymayacaksin. 3 ay büyük bebekle kiyaslaniyoruz biz. Bilgisizliklerini gösteriyorlar.
Pimpiriklenmek de iyi değil

İkiz yegenlerimiz var, biri yürüyor, biri yürümüyor. Her bebek farklıdır. Bariz bir sorun olmadığı müddetçe içinizi rahat tutun.

Onu dıyen supersonıklere bırsey sormayın dınlemeyın mumkunse gorusmeyın
6 aylık bebe amuda kalkıp şınav mı ceksın oldu olacak ...
Ne salak ınsanlar var

Allahım bayılıyorum bu minnoş bebeklerin kendilerinin bile bihaber olduğu hareketlerine karakter yükleyen insanlara!
yok şöyleyse tembel böyleyse zeki....
başka işi gücü yok bunların herhalde.
aynısını yeğenime de yaptılar ve yapıyorlar.suan 9 aylık yeğenim ve daha yeni emeklemeye başladı.
ama birileri bizim kuzucuk emekleyene kadar çatladı.
ben anlamıyorum insanların bu davranışını.cidden anlamıyorum..bir tür kompleks mi boş beleşlik mi...
neyse iyi birsey olmadığı kesin.

evladınızı başka bebeklerle kıyaslamayın.her bebeğin gelişimi birbirinden farklıdır.
farklı zamanda farklı sırada olabilir.bunu çocuğunuzun zekasıyla ya da huyuyla bağdaştırmayın,bağdaştıranı haşlayın.

Bu arada benım kızım 10 aylıktı emeklemıyordu oyuncagına ulasmak ıcın yuvarlanıyordu emeklememek ıcın
10 bucuk aylıkken yurudu
Suan 14 aylık merdıven cıkıyor koşuyor parkta ama oyuncagına yurumeye usenır
Bebek oyle sevıyodur oyledır gelısımı gerı degıl tembelde degıl bebegınız

Kulak asmayın o cahilce sözlere. Her insan gibi her bebek de farklı. Ablamın iki çocuğu var. Büyük iki yaşındayken iki kelimelik cümle kuruyordu küçük iki yaşını geçti hâlâ teyze bile demiyor. Canı isteyince istediği şeyi söylüyor ama normalde söylemiyor. Kardeşler arasında bile bu kadar fark varsa gerisini siz düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…