Bebek Beslenmesi Tecrübeli Anneler bir yardım etseniz...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.478
5.361
358
39
Merhaba arkadaşlar. Benim 18 aylık bir oğlum var. Aşırı nemeye düşkün ne yemek yiyor ne dibimden ayrılıyor gece sabahlara kadar yarım saatte bir emiyor. Artık iyice yoruldum ve memeden kesmeye karar verdim. 3 gündür memeyi kestim gündüzleri bir şekilde oyaliyorum ama asıl sorun gecede sürekli uyanıyor ağlama krizlerine giriyor oyaliyorum iyice uykusu geliyor ayağım sallayarak uyutuyorum mecburen. Daha sonra da en ufak bir dönme kipirdamada uyanıyor ve kendi kendine uykuya dalamiyor. Şimdi bu uyku sorunu memeyi tamamen unuttugunda düzelir mi yoksa uyku sorunu olarak devam mı eder? Bide sizde böyle bir durum oldumu sizler nasıl bir çözüm yolu buldunuz?

yatağı ayrı mı?
ve karnının doyduğuna emin misiniz?
bir de diş çıkarma dönemi olmadığından veya idrar yolları sorunu yaşamadığından emin misiniz?
çünkü sabahlara kadar yarım saatte bir meme emmek istemesi pek normal gelmedi bana, 18 aylık bebek için...
18 aylık çocukta yemeklerden sonra kahve niyetine ve yatmadan önce meme yeterlidir.
çocuğun tüm gece uyuyabilmesi lazım, belki 1 kere uyanabilir su için o kadar...

Son düzenleme:
Allah yardimciniz olsun gercekten cok zor biraktirmak benim kizimda oyledi hic birakmazdi takiii hamile kalincaya dek ozaman sutun tadi degisiyomus ondan yoksa hayatta birakmazdi benim bi yakinim salca surerek biraktirmisti denerseniz belki istemeyebilir

Ben 2 buçuk yaşında kestim memeden. Zaten artık zamanı gelmişti de geçiyordu. Bir gün emmek istedi bende memem hasta oldu dedim yinede emmek istedi. Bizim ufaklık ekşi den nefret eder. Bende tamam bekle su içip geliyorum dedim. İki göğsüme de sirke sürüp geldim. Hadi emelim dedim. Bizimki ekşitti suratını sonra istersen diğerine bakalım dedim oda ekşi bidaha istemedi. Ertesi gün tekrar meme istedi hiç Hayır demedim aynı şeyi yaptım neden böyle diye sordu. Bende süt bitmiş ondan olabilir dedim. Ve birdaha hiç istemedi. Arada akşam göğsüm çol dolup acırsa o uykuda iken yanına yatıp emzirirdim.

Geceyarım saate bir kalkan çocuk sabaha kadar uyumaya başladı. Ve çokta ilginç birşey oldu. Oğlum bana hiç sarılmaz dı. Bende memeden ayırırken ona doyarak sarıldığım anlar bitti diye korkuyordum. Sonra oğlum o gün bu gündür düzenli olarak gelip sarılır boynuma. Demek emerken o sıcaklık hoşuna gidiyormuş zaten p yüzden ekstra sarılmıyormuş ağzını yediğim. Genelde göğüs e bişey sürmenin anne ile çocuğun arasını açtığı söylenir bundan da korktum ama öyle bişey olmadı. Gece uyanınca istersen meme vereyim dediğimde istemedi uyudu.

Tamam bende 2 buçuk yaşa kadar emzirdim biraz fazla. Ama 18 ay da çok erken daha. 2 yaşını bekleseniz keşke.

Kucakta 15 dakika kadar evde dolanınca karanlıkta uyuyabiliyorlar bi onu deneseniz, eşiniz şöyle bir gezdirse, bu işe yarıyordu bizde, biraz yorucu ama...

Memeyi kesince bir nevi duzeldi . Yatagini ve odasini ayirinca cok daha iyi oldu. Ama gecede 1 kez biberon icin kalkardi bir kac ay boyunca.
Sonra yatmadan once verdik, en son onu da birakti. Sadece ogle uykusunda muzlu sut veriyorum biberonla.

Yarım saatte bir emmesi açlık değil sonuçta.. bi sıkıntısı var.. diş, aşırı sıcaklar, susuzluk, uykuya alamama uyku hırçınlığı.. 2 yaşına kadar emzirme tavsiye ediliyor kesmeden önce doktoruna danışın derim.. geçici bir durum olabilir..

Doğduğunda beri memet düşkün evet dış çıkarıyor ama ağrı kesici veriyorum yine aynı doktoruda demişti memeye çok düşkün diye uyumadanda karnını doyuruyorum

Doktoruna sormuştum gece memesini kesmeye çalış dedi ama gündüz emip gece kesemedim bende tamamen kestim zaten hiç iştahı yoktu kilo alımı çok azalmıştı şu 3 gündür ne versem yiyiyo

Bende 2 yaşına kadar emzirmeyi istedim ama çok bunaldim hiç bir yere gidemiyorum sürekli meme son zamanlarda markete bile gidemiyordum isede baslicam ve isim çok stresli ve yoğun altından kalkamam

Bende yara bandı yapustirdim göğüs uclarima gündüzleri biliyo istemiyo ama geceleri tam bir iskence

3 gün uykusunun düzene girmemesi normal.iyice karnını doyurun biberona süt koyup eline verin yatağına yatırın.emme isteğini öyle gidersin sonra zaten sabaha kadar mışıl mışıl uyur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…