Bebek Beslenmesi Tecrübeli annelerden uyku düzeni için lütfen yardım!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Little Butterfly

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
5
2
3
41
Kızlar benim üç buçuk aylık bir bebeğim var. Geceleri 22.00 gibi yatırıyorum. 2 saatte bir uyanıo ve yarım saatte emzirip altını değişip geri uyutuyorum. 07.30 gibi de uyanıyor. Gündüz de emdikten 1 saat sonra uyuyor. Fakat gündüzleri her seferinde ayağımda sallayarak uyutuyorum. Beşiğine yatırınca 45 dakika sonra uyanıyor ama hala uykusu olduğu için yeniden ayağıma alıp sallıyorum böyle 2 saat uyuyor ama sürekli ayağımda tutmam gerekiyor , bırakınca hemen uyandığı için tüm gün ayağımda tutar oldum.Toplamda uyku süresi 15 saati buluyor fakat gündüzleri ayağımdan bırakamadığım için hiç birşey yapamaz oldum.Uyku düzenini nasıl sağlayabilirim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Ahh kızımda ne zorlanmıştım.
sağolsun görümceme gittim bir haftada uyku düzenini sağlamıştı.
öncelikle gece uykusu için akşam sekizden sonra ben yatırmadım.
gece yatışı onbir gibi oluyordu,sabah beş gibi kalkıyordu.
Beşten sonra tekrar yatıp sabah dokuz gibi kalkıyordu.
Gündüzleri uykusu okadar uzun süreli olmasada ben işlerimi yapabiliyordum.
Ben beşiğinde dahi sallamaya fazla alıştırmamıştım.
Ayakta sallamaya neden alıştırdınız ki? çok zorlanırsınız.

Geceleri emip zaten memede uyuyup kalıyo gündüz öyle olmuyo bir , bir buçuk saat filan oyalanıo sonra ağlıyo kendi kendine uyuyamıyo yani mecburen sallıyoruz beşiğine bırakınca aralıksız 45 dk uyuyo uyanıo ama ayakta devam edersek sallamaya 2 saat filan uyuyo ama işte yerimden kalkamıyorum napıcam bilemiyorum.

canım benim,benimde kızım beşinci ayında,zaten bebekler kısa aralıklara uyur ve uyanır,niye kendini hırpalıyorsun :) benimki diş çıkarma aşamasında olduğu için bazen çok ağlıyor o zaman kucağımda yada ayağımda uyutup yatağına yatırıyorum, öyle saatlerce uyumuyorlar ,bazen bir saat bazen 20 dakika sonra uyanıyor yatağında mıkırdanıyor gizlice seyrediyorum mıkır mıkır sesler çıkartıp yine uykuya dalıyor. daha çocuğun üçbuçuk aylıkmış gece uykudan uyanması normal gitgide saat aralığı uzayacak mesela 2 saatte bir uyanıyorsa o üç saate çıkacak fakat şöyle bişey var bebeğin doymuyor olabilir.bende ilk aylarda emzirirken ya diyordum bu bebek hiç uyumazmı? sonra dedim ki ek devam sütü vereyim,doktoruma danıştım ok dedi. ve aptamil1 e başladık iki saatte bir emziriyordum,üçsaatte bir devam sütü veriyordum baktımki bebek artık uyuyor,mutlu ve huzursuzluğu gitti ...meğer bebişim açmış :) o yüzden hep uykudan uyanıp emmek istiyormuş...uykusunu alamayan bebek büyüyemez ki...bırak ayağında sallamayı,uykuya daldığında yatır yatağına ağladığını duyduğunda git yanına yatağını hafif salla ve ninni söyle sesini duysun,annesini hissetsin,sonra susup tekrar uykuya dalacak,usulca çık odasından.baktın yine mi ağladı yine git yanına yine beşiğini hafif salla yine ninni söyle...emin ol en fazla iki gün sürecek bu...sonra bir bakmışsın bebeğin kendi yatağında uyumaya alışmış ve senin ayaklar özgür kalacak :) bu aylarda bebeklerden uyku düzeni bekleme,onlar yarım saat uyanık kalır bazen bir saat bazen 20 dakika sonra uyurlar yine,ama önemli olan beşiğinde bu süreci geçirmesi yoksa sana yazık..... benim de şuanki sorunum,diş çıkardığımız için geceleri ortamızda yatırmak durumunda kalmamız ne yazıkki,çünkü çok huysuz ve yatağında uyanıp yorganını kafasına çekmeye başladı,iki kere gece tesadüfen kalkıp yakaladım,ödüm koptu.....umarım aramızda yatmaya alışmaz :)

Canım geceleri pek önemsemiyorum zaten ama gündüzleri en fazla yarım saat uyuyor genelde 10 dakika uyuyup uyanıyor ama gözünü bile açamıyor yeniden uyumak istiyor uyutmazsamda durmuyor gün boyu uykusu oluyor.sürekli yatıp kalkmaktan sersem gibi oluyor tüm gün böyle olunca güzel ememiyor ozamn aç kalıyor olabilir sürekli emmek istiyor.Sen gündüzleridemi odasında yatağında uyutuyorsun..gündüz uykusu 2 saatten az olunca sürekli uyumak istiyor.uyanınca yeniden sallayıp yatırınca daha iyi oluyor.bence yanında yatırma kokuna alışınca ayrılmıyomuş çünkü yorganını yan çevirip yatağının yanına sıkıştırıyorum ben böylece çekemiyor ellerinide dışarıda bırakıyorum..

düzeliiirrr....mühim olan sağlıklı olmaları...

ne yalan soyliyim bir an ben yazdim sandim bu yaziyi. Canim ayni bu anlattigin benim kizimdada vardi. Meger kizimda gizli reflu varmis. Sonunda ben kendim anladim doktora ne kadar soylesemde normal normal deyip gecistirdiler beni. 3 ay sonra dedim bu cocukta reflu var doktorun yaninda dumduz yatirdim agzindan su geldi dedi tamam reflusu var. Ve ilac verdi doktor o gunden sonra kizimin uykusu duzene girdi. Geceleride uyumasinin sebebi bizde gunduzleri cok az uyudugu icin cocuk aksama kadar zor dayaniyordu sonra aksam yatinca kiynasacak hali kalmiyordu ve resmen siziyordu.

Ayni soyledigin gibi butun gun ayaklarimda uyuyordu yatagina koyar koymaz 10 dakika gecmeden geri uyaniyordu. yastikla yatirsam dahi kar etmiyordu tekrar uyaniyordu. Ama sonra doktor ilaci verince kizimi yavas yavas kendi yataginda uyumaya alistirdim. ilk zamanlar belki 10-20 defa odasina girip susturuyordum teselli ediyordum tekrar odadan cikiyordum ama en fazla 1-2 hafta sonra alisti. Hep kendi uyur sutunu icer yatagina birakirim kendi uyur. Bebekler kucukken kendini sakinlestirip uykuya dalamiyorlar o yuzden bunu ogrenmeleri gerekiyor ben birde kundak yapiyordum o zaman daha rahat uyuyordu kendini uyandiramiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…