tecrübeli ev hanımlarına soruyorum

kimberley

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
600
65
arkadaşlar dert değil de... yeni evli bir kız olarak bunu dert edindim napiiimm :)

pasta turta kurabiye hatta kek tariflerinde özellikle yabancı kaynaklı tariflerde tereyağı kullanın diyorlar ya ben tereyağı kullandığımda ağır kaçıyor... baya bildiğin ağır tereyağı kokusu geliyor yerken... acaba yurtdışında kullanılan tereyağı bizim tereyağlardan farklı mı? daha mı hafif? yani acaba onların tereyağı bizim margarinler gibi pastalarda turtalarda daha mı az kokuyor? anlatabildim dimi demek istediğimi? yada hamur işlerinde tereyağ kullanan hanımlar hangi marka tereyağını kullanıyorsunuz kurabiyelerinizde turtalarınızda?
şimdiden teşekkürler...
(not: ben aslında 2 aydan fazla amerika da yaşadım ama inanın hiç tereyağlarına dikkat etmemişim yiyip geçmişim... eee o zamanlar üniversite zamanları başımda kavak yelleri :)

Turtada tereyağı iyidir. Açık almıyorum ben, market markası alıyorum, çok ucuzlarından olmadığı sürece öyle ağır kokmuyor hiçbiri, sek, sütaş veya pınar falan.

onların tereyağları oldukça hafif.
en az kokulu olanlardan biri mis. ben pasta börekte onu kullanıyorum, hem kokusuz, hafif ve ekonomik.

Canim agir olmasinin sebebi sen pastorize degil de gercek koy tereyagi kullaniyorsan evet agir kacar. Eger koy tereyagin varsa halis muhlis miss gibi onu kullanirken miktarini 1/4 azalt yerine azicik takviye sivi yag koy ama tabi tarifine gore her hamur kaldirmaz sivi yagi.

Bende pınar kullanıyorum kokmuyo ama bi ara doğal terayağ yollamıştı anneannem o çok kokuyordu.

arkadaşlar dert değil de... yeni evli bir kız olarak bunu dert edindim napiiimm :)

pasta turta kurabiye hatta kek tariflerinde özellikle yabancı kaynaklı tariflerde tereyağı kullanın diyorlar ya ben tereyağı kullandığımda ağır kaçıyor... baya bildiğin ağır tereyağı kokusu geliyor yerken... acaba yurtdışında kullanılan tereyağı bizim tereyağlardan farklı mı? daha mı hafif? yani acaba onların tereyağı bizim margarinler gibi pastalarda turtalarda daha mı az kokuyor? anlatabildim dimi demek istediğimi? yada hamur işlerinde tereyağ kullanan hanımlar hangi marka tereyağını kullanıyorsunuz kurabiyelerinizde turtalarınızda?
şimdiden teşekkürler...
(not: ben aslında 2 aydan fazla amerika da yaşadım ama inanın hiç tereyağlarına dikkat etmemişim yiyip geçmişim... eee o zamanlar üniversite zamanları başımda kavak yelleri :)
Evet daha hafif. En azından benim gittiğim ülkede tereyağ olarak yediğim şey bizimkiler gibi değil daha çok margarin tadında bişeydi

Çok ağır geliyorsa margarin ve tereyağ karışık kullanın.

tereyağ da kahvaltılık yağım trabzondan geliyor ama yemek hamurişine falan onu kullanmıyorum kebir kullanıyorum Ağır gelmiyor.
pınar vb markalar daha da hafif oluyor.

köy tereyagi agir olur.. margarinde de guvenilir, helal markalara dikkat et..
kimisine siviyag girer pasta boregin, kimisine kati yag..
oktay usta tariflerini dost edin :KK66:

hucuma maruz kalmak istemem, kotu bi niyetim de yok hatunlar, ama kendimi sorumlu hissettim.. sut urunlerinde helal olmayan cok katki oluyor, pinar ve sutas'in helal sertifikasi yok bildigim; hatta pinar'in domuz ciftligi varmis..
helal sertifikasi alanlar da ne kadar guvenilir, tartisilir.. ama en azindan dikkat etmis oluruz.. ayan beyan haram icerenleri kullanmayiz hic degilse..
sevgiler :KK5:

Köy tereyağı kullanıyorsanız bölgesi de önemli, tuzsuz tereyağı olan yörelerinkini kullanın rahat edin.

Hakiki tereyagi agir olur ben bim in tereyagini kullaniyorum cok memnunun veya teremyagi da tavsiye edebilirim

benim tereyağım yaşadığım şehrin bi markası... ama hakiki tereyağı... tam ölçüsüne göre koydum bi tarifte... çok ağır geldi... aslında pastam çok güzel olduğu için kokusundan dolayı atmak zorunda kaldım... sizinde dediğiniz gibi pınar sek bim gibi markalarla yapayım bi dahaki sefere... ya da biraz margarinle karıştırayım... teşekkürlerr hepinizeee

Acaba tuzlu köy tereyagi mi kullaniyorsun,yemeklik yag dedigimizi kullaniyorsan dedigin gibi agir bir tat ve koku olabilir..tuzsuz pastörize olanlar var onlari kullan birde,kahvaltilik tereyagda deniliyor.

Yemeklik tuzsuz tereyaği kullanıyorum şahsen ben hamurişlerine. Kahvaltılık tuzlu tereyağı kullanıyorsanız ondan sorun yaşamış olabilirsiniz. Tadı daha ağır oluyor.
Tereyagımi bilinen bir markette suda bekletilen top seklinde olanlardan alıyorum tadı çok hafif oluyor. Suda tereyağı diye satılıyor.

Ben margarin kullaniyorum ve tariftekinden az kullaniyorum canim kokmuyr internette nefis yemek tarifleri die bir site var oradan cok yararlaniyorum tarifleri cok guzel ve denenmis birde oktay ustayi tavsiye ederim onun tarifleride guzel :))

margarin kullanacaksam eğer teremyağ gurme kaymaklı kullanıyorum, çok hafif ve lezzetli. özellikle kek kurabiye harika oluyor.

X