tekrarlayan kimyasal gebelik

sualp27

OGLUMA KAVUSTUM (COK SÜKÜR RABBİM)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
6.283
2.955
33
merhabalar hocam ben 2 kez kimyasal gebelik yasadım 1 si normal yolla diğeri aşılama yoluyla olmustu

rahim filmim temiz cıktı genetik testte 2 farklı gende homozigot mutasyon saptandı baska bir problem görünmemekte

kimyasal gebeliklerin nedeni kanda pıhtılaşma olmasımıdır acaba

budurumun tekrarlamasından cok korkuyorum tekrarlayan kimyasal gebeliklerin nedenleri nelerdir nasıl bir yol izlemeliyim
cavaplarsanız çok sevinirim

merhabalar hocam ben 2 kez kimyasal gebelik yasadım 1 si normal yolla diğeri aşılama yoluyla olmustu

rahim filmim temiz cıktı genetik testte 2 farklı gende homozigot mutasyon saptandı baska bir problem görünmemekte

kimyasal gebeliklerin nedeni kanda pıhtılaşma olmasımıdır acaba

budurumun tekrarlamasından cok korkuyorum tekrarlayan kimyasal gebeliklerin nedenleri nelerdir nasıl bir yol izlemeliyim
cavaplarsanız çok sevinirim
Merhabalar :
Tekrar eden olumsuz gebelık durumları varlıgında araştırılması gereken bazı tetkıkler ve yapılması gereken bazı işlemler vardır. Genetik faktörler(BAY -BAYAN KARYOTIP TAYINI) ,trombofili paneli(pıhtılasma tetkıklerı: sızde yapılmıs . Pıhtılasmaya meyıl oldugu ıfade edılmıs . Tedavısı kan sulandırıcı hap ve ıgneler ıle mumkun olan bır durumdur. ), tiroid fonksıyon testlerı, kan şeker duzeylerı, rahim içine bakmak ıcın hısteroskopı(rahım ıcının kamera sıstemı ıle kontrolu var olan anormal bır durumun: septum adı verılen perde veya polıp myom gıbı yer kaplayan olusum var ıse duzeltılmesı) bu tetkıkler arasındadır.
Sız ve esinizden yapılan genetik (karyotip sonucu) testı var ıse,onu da bıldırmenız faydalı olucaktır. Tüp bebekte genetik tarama yöntemi ıle ( array cgh ) saglıklı saglıksız embrıo ayırımı yapılarak canlı bebek elde etme şansını yakalamaktayız. Sonuclarınıza genetık taramalı tup bebege gerek olup olmadıgına karar verılecektır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.