tekrarlayan kimyasal gebelik

kelly_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2013
48
28
merhaba hocam,
ben 33 yasinda 4 yillik evlliyim 3.5 yilda 6 kez kendiligimden biyokimyasal gebelik yasadim hepsi kese gorunmeden bhcg 200-300 lu degerlerden dustu trombofili tetkiklerimde mtfr677 ve 1298 heterozigot , pai 4g/5gheterozigit mutasyon prt c ve s de dusukluk var hsg normal esimin ve benim kartotip analizi normal 5 gebeligimdede clexane cesitli dozlarda ve aspirin kullandim sonuc degismedi diger otoimmun testler normal 5. dusukten sonra 15 ay sinra kendiligimden gebe kalamadim bu ay ise yine biyokimyasal gebelik yasiyorum tup bebek merkezleri array cgh ile pgt oneriyorlar sizin oneriniz ne olur hocam arastirdigim kadar cgh de sonuclar cok ii degil benim durumumda olan hastalariniz oldu mu cocuk sahibi olabildiler mi.(b azi hocalar tekrar tekrar denememi onerdi ancak kolay gebe kalamiyorum son 2 gebelik arasinda 15 ay var .bu 15 ay icinde 3 kez klomenle 2 kezde gonal f ile induksiyon yapildi ve 2 asilamam oldu ama gebelik olusmadi.)simdiden cevabiniz icin teşekürler

merhaba hocam,
ben 33 yasinda 4 yillik evlliyim 3.5 yilda 6 kez kendiligimden biyokimyasal gebelik yasadim hepsi kese gorunmeden bhcg 200-300 lu degerlerden dustu trombofili tetkiklerimde mtfr677 ve 1298 heterozigot , pai 4g/5gheterozigit mutasyon prt c ve s de dusukluk var hsg normal esimin ve benim kartotip analizi normal 5 gebeligimdede clexane cesitli dozlarda ve aspirin kullandim sonuc degismedi diger otoimmun testler normal 5. dusukten sonra 15 ay sinra kendiligimden gebe kalamadim bu ay ise yine biyokimyasal gebelik yasiyorum tup bebek merkezleri array cgh ile pgt oneriyorlar sizin oneriniz ne olur hocam arastirdigim kadar cgh de sonuclar cok ii degil benim durumumda olan hastalariniz oldu mu cocuk sahibi olabildiler mi.(b azi hocalar tekrar tekrar denememi onerdi ancak kolay gebe kalamiyorum son 2 gebelik arasinda 15 ay var .bu 15 ay icinde 3 kez klomenle 2 kezde gonal f ile induksiyon yapildi ve 2 asilamam oldu ama gebelik olusmadi.)simdiden cevabiniz icin teşekürler
Merhaba
CGH size hiç faydalı olamaz.22 kromozom çiftine yapılan bir testtir.Kesinlikle mantık hatası yapılıyor.Trombofili panelindeki mutasyonlar kesinlikle sebep değildir erken gebelik kayıplarına.Ben Neupogen diye bir ilaç kullanıyorum.Ancak etki mekanizması tam bilinemiyor.Sizin durumunuzda olan 4-5 hastam doğum yaptı.Çok düşük dozda kullanıyorum ve yan etkisi yok gibi bir şeydir.Siz öncelikle 750 K Moleküler karyotip yaptırınız.Karı koca ve ondan sonra konuşalım.
HIT

hocam, ben 33 yaşındayım, 14 aylık evliyim, benim son adetim 1 temmuz du, 28 temmuz da adet olmam gerekirdi, ancak 4 ağustosa kadar adet olmadım. 4 ağustosta betahcg değerim 16,40 çıktı, aynı gün birkaç saat kanamam oldu ama çok yoğun değildi, lekelenme şeklindeydi, sadece birkaç saat kanamam oldu. ertesi gün hcg değeri 23,98 çıktı, iki gün sonra 24,73 dü, doktor düşük yapıyorsun dedi ama benim kanamam falan olmadı, önceki gün yani 11 ağustosta yeniden test yaptımdım bu kez 2,33 çıktı, benim kanamam olmadı, halen de yok, ancak kasıklarımda ve belimde ağrı var, doktor bana hiçbirşey söylemedi, kimyasal gebelik düşük yapmışın dedi, bu aşamalarda bana hiçbir ilaç da vermemişti, şu an kendimi hala hamile gibi hissediyorum. vucudumdaki halsizlik yorgunluk ve ağrılar hiç geçmedi, bu normal mi hiç kanama olmadan düşük yapılabilir mi, kafam çok karışık, yeniden hamile kalabilirmiyim bu durumu daha önce de yaşadım ancak bu şekilde doktora gidip tahlil yaptırmamıştım. adetimin geçtiğini düşünmüştüm. ancak öncekilerde adet kanamam başladığında normal şekilde devam etmişti. yardımcı olursanız çok sevinirim, psikolojik olarak rahatlamaya çok ihtiyacım var, kimse bana doğru dürüst birşey söylemiyor,

Merhaba hocam aralık ayında kimyasal gebelik Şubat ayinda dış gebelik yaşadım üç ay içinde bhcg sıfırlandı bu ay bir hafta adet gecikmesi oldu ikinci gun tahlil yaptim bhcg 8.3 cikti ve bugün kanamam başladı sanırım yine kimyasal gebelik yaşadım iki kimyasal bir dış gebelik geçirdiğim bu durumda ne yapmam gerekir rahim filmi cektirmedim ve cok sık mantar oluyorum bu arada evlendigimden beri

Merhaba bnim 2 yıldır cocgum olmuyor doktora gittim dr rahimin kavisli dedi ve gec hamile kalırsınız dedi ancak femara ve inofolik+folikk plus kullandım 6ay donra kimyasal gebelik yaşadım bu ayda insallah aşılama tedavisine başlayacağım tekrar kimyasal yaşar im diye korkuyorum

X