tel taktirip sonra disleri bozulan oldumu ???

sudde22

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2015
44
6
Bundan 4 sene önce veda ettim tellere ama fark ettim on dişimin biri yine öne gelmiş hafiften boyle bisey başına gelen oldumu

Bende de oldu ama üstüne düşmedim bir daha.
Meğersem teller çıktıktan sonra aparat takılması gerekmiş 6 ay daha.
sağolsun o zamanki doktorum! böyle birşey yapmamıştı.

Ben de aynı durumu yaşadım ve maalesef benim doktorum da herhangi bir koruyucu takmadı çektiğim acılar da boşa gitti :KK43:

Kizlar ben aparat taktim doktorun dediği süreden de fazla sonra bırakınca bozuldu aparatla da alakası yok bence peki eski haline mi dondu dişleriniz yoksa hafif mi kaydı eskisi gibi olacak diye çok korkuyorum

Aaa bende çok korktum. Şu an aparat takıyprum ama mesela 2 gün takmayıp takınca dişlerim ağrıyo bende kayıyomuş gibi hissediyprum :KK43:

ben de çıkartalı 12 sene olmuş. bir sene sabitlemek için düz tel takmama ve bitiminde alt dişlerin arka dip kısmına takılan kalıcı tele rağmen üst dişlerde hafif kayma oldu. hesap hatalarından oluyormuş sonrasındaki hareketlilik vs.

ben iyi ki yaptırmışım desem de keşke başka bi hekime yaptırsaymışım diyorum. dişlerimin hepsinin arasını törpüleyip ara yüz çürükleri oluşmasına yol açtı. hepsinde dolgu var şuanda:KK43: sağlam dişleri çekmemek için inat etmelerini anlıyorum ama şimdi hepsi birden hasar gördü. başka diş hekimi arkadaşlar doğru bulmadı mesela. bu şekilde hem işlem zorlaştı seneler sürdü, hem dişlerim çok yıprandı hem de estetik açıdan yeteri kadar memnun kalmadım.

doktor seçimi çok önemli, aman dikkat...

X