Telefon ve internet bağımlısı kocalar

gazel_ali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2013
313
33
Arkadaslar Merhaba. ..sizinde Eşiniz (sevgiliniz) internet telefon tv bağımlısı mi...Bu durumu aşmak için bir yonteminiz var mı. ..bıktım artık kızımızla bile ilgilenmiyor o kadar

Arkadaslar Merhaba. ..sizinde Eşiniz (sevgiliniz) internet telefon tv bağımlısı mi...Bu durumu aşmak için bir yonteminiz var mı. ..bıktım artık kızımızla bile ilgilenmiyor o kadar
Evde arayan olmazsa telefonu hiç eline almaz,bilgisayarı da. İş yerinde kullanır sadece.
Tam olarak ne yapıyor,geçmişlere baksanız? Şüpheli gibi geldi bana

Öğretmen kendisi canım. ..bende öğretmenim gizli birsey yok ya kagit oynuyor ya haber sitelerinde dolaşıyor. .baktım yanii

benim ki de maçkolik ile aldatıyor beni :KK23: başta gıcık oluyordum ama alıştım ordaki yorumlara beraber gülüyoruz :KK53:

Esimde bende bagimliyiz valla o yuzden sorun olmuyo tabi iyi bisey degil haftanin bazi gunleri hic telefonu almiyoruzz yanimiza çözüm olarak

eve telefonu bırakacak bir yer belirleyin herkes oraya koysun ve çalmadığı sürece bakılmayacak diyerek kural koyun..

Ben karşılaştığım manzarayı söyleyeyim: adam eve 8 gibi gelir, yemek yenir,çay içilir. Artık biraz sohbet edip ilgilenme vakti geldi derken hödükcan eline cep telefonunu alır, diğer eline kumandayı alır, kucağındaki boşluğu da laptop ile doldurur.
Okuyup şükredenler olsun diye yazıyorum:KK53:

bence yarım saat ilgilen sonra telefonunu köşeye bırak deyin .. Israrlı ve kararlı olun

ay sorma benimkide bi takmış 101 oyununa, allahtan daha bağımlılık seviyesinde değil

Eveeet ta kendisi eşim olur sıkça dile getiriyorum elinden alıyorum tablet telfn genalık geliyo we başrınmaya başlayınca hemen kapıyo haberlere bakacak kadar zaman büweriyorum yeter :KK70:

Aaa sadece benim kociş böyle zannederdim hep bu ne yaa derdim yalnız değilmişim valla sevinmedim desem yalan olur kızlar :KK53::KK53: biri 101 ve maç dedi bizde onlardanız arkasından takip ettiğimde oldu baska hiç bişey yapmıyo ama insanda sinir oluyo işte varsa bi çözümü banada diyin hele :p:p

Benim eşiminde önünden laptop eksik olmaz...Gelir gelmez oturur.Şimdi tablet aldı,bu daha fena heryere gezdiriyo ..Birde son günlerde,android tlfn bakmaya başladı..Dedimki ; "Tuvalete de internet çek, olmuyo böyle!"

Ben karşılaştığım manzarayı söyleyeyim: adam eve 8 gibi gelir, yemek yenir,çay içilir. Artık biraz sohbet edip ilgilenme vakti geldi derken hödükcan eline cep telefonunu alır, diğer eline kumandayı alır, kucağındaki boşluğu da laptop ile doldurur.
Okuyup şükredenler olsun diye yazıyorum:KK53:
seninki fenaymış bacım :)

Bizim evde akşam bilgisayarla vakit geçirmek yasak.
Telefon ancak çaldığı zaman açılır.
Yemek yiyorsak telefon çalsa bile çoğu zaman bakılmaz.
Eve gelince teknoloji biter, en fazla dizi izleriz film izleriz.

Bu kurallar olmasaydı durum vahim olurdu :KK53:

eskiden bizde de bu sorun vardı ilk evlendiğim yıllar özellikle 5 yıllık evliyim bu arada eşim sabahlara kadar pc başından kalkmazdı savaş oyunu vardı ona dadanmıştı.sonra ben sıkmadım o konuda kendi kendine bıraktı sonra ben aldım pc sırasını çok kaptırmıştım kendimi eşim işten gelir yemek yenir az sohbet hop ben pc başına.o tv ye.sonra bi baktık biz napıyoruzki dedik en güzel yıllarımızı birimiz pc başında birimiz tv de.telefonda oyunlar bir konuşma yaptık ve o gün bugündür ben eşim eve geldiği zamanlar pc yi açmam bi buraya bakarım az bişey hemen kapanır pc ya beraber film izleriz teledeki oyunlarada beraber bakıyoruz artık bu şekilde çözüm bulduk.iyikide farkına vardık yoksa teknolojiden birbirimizi unutacaktık.

telefon çalmadığı sürece eline almaz.bütün gün iş yerinde pc başında olduğu için akşam görmek bile istemez zaten.kural koyun.ilk başta uymasını beklemeyin ama zamanla alışacaktır.mesela yemekten sonra kahve yapın evin belirli bir köşesini belirleyin teknoloji olmayan.kahveyi orada içmeyi teklif edin.sohbet edin kahve içerken.onun sevdiği şeylerden konuşun önce.sonra yine açsın pc yi.başka gece sohbeti yarım saat daha uzatın ondan sonra tekrar açın pc. yi. zamanla bu duruma alışıp bırakacaktır bence.

X