- 6 Eylül 2015
- 2.688
- 3.866
- 83
- Konu Sahibi Mylittlehoneybee
Vallahi tuhaf gelecek ama ben evi hep saat yönünde temizlerim. Otelde çalışırken de maid'leri bu şekilde temizlik yapması için eğitirdik. Yani başladığım odadan, en sonda kalan odaya kadar sırayla temizlik yapıyorum. Önce salonu sonra ona kel alaka yerdeki yatak odasını değil. Arada tekrar girip çıkılan yerler olunca temizliğin bir anlamı olmuyor çünkü.
Önce dolap düzenleme, halıları toplama, ütü vb. temizlikten sonra yayıntı yapacak işlerin hepsini elden çıkart. Tabiî bunu yine saat duzeniyle yaparak. Ev çıplak kalınca öyle bir yapıyorsun ki.
Sonra sırayla odaların cam, kapı işlerine giriş. En son süpür, sil, toz al. Gerçi ben toz alma işini silmeden önce yaparım. En son banyo, ıslak alanlar ki genelde başladığımızda bitirdiğimiz noktada olur evlerin genel banyoları.
Ya da yardımcı tut.
Önce dolap düzenleme, halıları toplama, ütü vb. temizlikten sonra yayıntı yapacak işlerin hepsini elden çıkart. Tabiî bunu yine saat duzeniyle yaparak. Ev çıplak kalınca öyle bir yapıyorsun ki.
Sonra sırayla odaların cam, kapı işlerine giriş. En son süpür, sil, toz al. Gerçi ben toz alma işini silmeden önce yaparım. En son banyo, ıslak alanlar ki genelde başladığımızda bitirdiğimiz noktada olur evlerin genel banyoları.
Ya da yardımcı tut.