Doğuma Hazırlık temmuz bebekleri icin tavsiyeler.

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

pheisa86

Allahim sana emanetiz.
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2014
27
14
Merhaba hanimlar. Bebis Rabbim izin verirse temmuz basi gibi senlendirecek bizi. Ilk olacak. Kafam karisik alinacaklar konusunda. Kilo ve boy doguma kadar zaten degisecek. E yazin birden ustuste gelmesin diye hersey birseyler alip koymak istiyorum. Hersey bu kadar belirsizken alisverisi nasil yapayim bilmiyorum. Yani ozellikle kiyafet ve bez konusunu dusunuyorum. Arkadaslari hep aylik alisverisi yaparken yavas yavas bez alin koyun diyor markete gidince sasirip kaliyoruz. Bir de bulundugum yer yazin bezdirici sicak, evim de oyle. Giysi olarak yazi atlatana kadar neler dusunmeliyim? Tabi bunun yaninda banyo malzemeleri, atesolceri vb. bir suru detay var. Fikirlerinize ihtiyacim var.

Merhaba hanimlar. Bebis Rabbim izin verirse temmuz basi gibi senlendirecek bizi. Ilk olacak. Kafam karisik alinacaklar konusunda. Kilo ve boy doguma kadar zaten degisecek. E yazin birden ustuste gelmesin diye hersey birseyler alip koymak istiyorum. Hersey bu kadar belirsizken alisverisi nasil yapayim bilmiyorum. Yani ozellikle kiyafet ve bez konusunu dusunuyorum. Arkadaslari hep aylik alisverisi yaparken yavas yavas bez alin koyun diyor markete gidince sasirip kaliyoruz. Bir de bulundugum yer yazin bezdirici sicak, evim de oyle. Giysi olarak yazi atlatana kadar neler dusunmeliyim? Tabi bunun yaninda banyo malzemeleri, atesolceri vb. bir suru detay var. Fikirlerinize ihtiyacim var.
Sana tavsiyem öncelikle liste yapman. Ben öyle yaptım her şeyi tek tek detaylandırdım. Önce tekstil gurubu sonra banya sonra eşya ev eşyası grubu diye ayırdım.

Benimde bebeğim Allah nasip ederse temmuz ayında gelecek. Yaz bebeği olacağı için ben bol bol sıfır kol ve kısa kollu çıtçıtlı badilerden aldım. Zaten bebekler içi 0-3 ay ve 3-6 ay olarak her ikisinden de belli sayılarda aldım. Sende o şekilde başlayabilirsin. Bebek ilk doğduğu günden itibaren her gün banyo yaptırılıyormuş o nedenle banyo ihtiyaçlarını da yavaştan alabilirsin, Küveti, kovası, şampuanı, sabunu gibi. Yaz sezon ürünleri çıkmaya başladı, hastane çıkışını ben bir tane 5li aldım bir tane onlu bir tane beşli daha alacağım. Kıyafet ve banyo konusunda şimdilik yaptıklarım bunlar araştırmaya devam ediyorum. Kesinlikle liste yapmanı tavsiye ederim ama hem aynı ürünlerden çok fazla almazsın hemde daha planlı gidersin

Benim kızım da Temmuz başı doğacak kısmetse. Çıtçıtlı kolsuz kısa kollu badylerden alırım. İnce penye battaniyelerden 2 tane alırım. Temel ihtiyaçları banyo seti küveti krem şampuanı ıslak mendili vs. si..Yaz bebeği olacağı için çok da doldurmaya gerek yok. Hastane çıkışı alınır. Aklıma gelenler bunlar.

Bizim kizda temmuz başında gelecek kismetse ufak tefek seyler disinda daha alisveris yapmadım. Cok begendigim disneyden hastane cikisi aldim 10lu birde 7li aldim uzun ve kisa kollu body aldim lcw ve kipadan indirimlerden lakin sicak olacak ne giydirilir karar veremiyorum 10 tane yikanabilir bez aldim hastane icin sevent generation organiz bez alicam bakim urunlerini earth mama angel baby alicam ates olcer beurer jft 90 almayi dusunuyorum deterjanı organik sivi alicam yumusatici kullanmiyorum
Odasi caploonbaa dan olucak gibi besigimiz var arabasinda kraft chicco ve casual cadillac arasinda kaldim.
Ben alinacaklar listesi yapiyorum arastirdikca marka model adet ekliyorum ama gec kaliyorum sanki :)

X