Tesol sertifikası ile ingilizce öğretmenliği

Gulay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
154
1
34
MERHABA KIZLAR
Bende uzun süredir ingilizce kursu araştırıyorum we sitelerde dolaşırken bu bilgilere ulaştım we tek şartları en az 2 yıllık önlisans mezunu olmak yalnız bu kurs sadece ıstanbul we Antalya'da war malesef :KK43: ama online serwisleride mewcut(internet üzerinden ders)ışte edindiğim bilgiler;

Bu sertifika ile hem Türkiye' de hem de tü dünyada ana dili ıngilizce
olmayan herkese yasal olarak ıngilizce öğretebilirsiniz. (Bu program sonunda alacağız sertifika ile Türkiye'deki tüm özel okullarda ve dil kurslarında M.E.B dan onaylı atamanız yapılarak çalışabilirsiniz.)
INTESOL ıngilizce Öğretimi Metodolojisi ve Uygulaması Sertifikası (The INTESOL Certificate in the Methodology and Practice of English Language Teaching) alırsınız. Böylelikle, uluslararası tanınırlığa sahip iki sertifikaya tek zaman diliminde bir kez kurs bedeli ödeyerek sahip olursunuz.

ış ımkanları :

TESOL sertifikası ile hayat boyu bir meslek garantiniz olur. Bu belge Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı' na bağlı kuruluşlarda da geçerlidir.
Bu sertifika ile Azerbaycan, Rusya, ıran, Irak, Arjantin, Güney Kore vb. kısaca ana dili ingilizce olmayan tüm ülkelerde ıngilizce Öğretmeni olarak çalışabilirsiniz.
ış imkanlarınızı kişisel olarak ya da Amerikan Kültür Derneği® Dil Okulları' nın uluslararası bağlantıları ile değerlendirebilirsiniz.
Kurumumuzdan bu sertifikayı alan öğretmen adaylar arzu ederlerse, dünyadaki diğer ıngilizce öğretmenlerinden farklı olarak en saygın dil eğitim kuruluşu olan The College of Teachers 'ın üyesi olurlar. Bu üyelik, öğretmenlerimizin işe girmesinde inanılmaz öncelikli ve avantajlı olmasını sağlar
.

Dikkat ! Birçok ülkede, akredite olmayan bir çok organizasyon ve okul TESOL/TEFL kursları sunmaktadır. Lütfen dikkat ediniz
 
Son düzenleme:
çok güzel bişey aslında ama sitesine baktım 2400 + kdv diyor.çok para yaaaaa. online olanı daha ucuz ama ona pek güvenemem.gidip yerinde öğrenmek daha mantıklı geliyor bana
 
ben fiyatlara bakmadım o kadar war mı ya gerçekten pahalıymış sanırım bu sertifikayı weren başka kurslarda war canım araştırmak lazım:eek:
 
Son düzenleme:
bende çok sevinmiştim görünce canım.okuyunca kafamada yattı aslında ama şuan çok masraftayım.ona harcayamam yani. fakat verebilecek durumdaki arkadaşlar bence yazılmalı çünkü bu tür bir sertifikayla her türlü şirkete falan da tahminimce rahat girilebilir.
 
bende aynı durumdayım :) o yüzden seneye erteliyorum aslında mantıklı bence iş garantisi war zaten kursa werdiğin parayı 1-2 ay sonra fazlasıyla alıyorsun
 
Arkadaşlar eğer bu kursa yazılmadıysanız sizleri uyarmak isterim. Ben bu bahsettiğiniz kursa gidip bir kaç ay önce de sertifikamı aldım. Büyük ümitlerle parayı yatırıp,sertifikayı alıyorsunuz ve sonra anlıyorsunuz ki o yazılanların hiç birini elde edemiyorsunuz. Ben aylardır iş bulamıyorum, çünkü ülkemizde çoğu kurum bu sertifikanın adını dahi bilmiyor, bilenler de ya yurtdışında yaşamış olma tecrübesi ya da bir kaç yıllık iş tecrübesi istiyorlar nedeni ise bu sertifikaya güvenmemeleri ha bir de adaylık kaldırma meselesi var ki iş bulamayan adaylığı nasıl kaldıracak orası çok gülünç. Ha birde unutmadan söyleyeyim sertifika derecem en üst derece... Aylardır iş bulamıyorum ve işin vahim tarafı ben bu sertifika uğruna kendi mesleğimi bıraktım.

Siz siz olun sakın ama sakın bu programa katılıpta kıytırık 3 kağıt parçası uğruna paranızı çöpe atmayın. Ama kurs açabilme gücünüz varsa orasını bilemeyeceğim tabi.

Bu arada iş garantisi safsatasına da inanmayın, kendi kurslarına dahi kaç kere başvuru yaptım ama adam yerine koyulmadım...Kendiniz bulabilirseniz bulacaksınız

Not:Bir de şöyle bir durum var; ilk kayıt olduğunuz zamanlar sizinle çok ilgileniyorlar (ben o zaman bir arkadaşımı daha kayıt yaptırmıştım aldanarak) mesela yaptığınız ödev en geç 1 gün içinde onaylanıyor(ki bu 5 dakika içinde dahi oluyor) daha sonraları kurs sonuna doğru ödev yolluyorsunuz 3-5 gün bekliyorsunuz ses soluk çıkmıyor sürekli özür dileyerek kontrol edilmesi amacı ile mesaj atmak durumunda kalıyorsunuz. Yani artık önemsenmemeye başlanıyorsunuz. (Bu bir sabır testi midir önemsenmeme midir anlayabilmiş değilim)

Sorunuz olursa buradayım arkadaşlar ama bu parayı verebiliyorsanız çok az daha katarak yurtdışına çıkıp alın sertifikayı en yakın Yunanistanda dahi var. Çünkü Türkiyeden aldığınız sertifikayı hiç bir kurs kabul etmiyor malesef. Üzgünüm ama durum bu...
 
Son düzenleme:
canım ben merak ettim sen online kursa mı yazıldın yoksa amerikan kültür de gerçekleştirilen kursa mı bide ne tür eğitim veriyorlar biraz anlatabilirmisin
 
Zaten amerikan kültürde artık yanlızca online kurs veriliyor. çeşitli konular ve ödevler var onları yapınca 1 gün de pratik dersi veriyosun ve karşılığında sertifikayı alıyorsun.
 
Merhaba,
Peki bu sertifikanın yurtdışında geçerliliği var mı gerçekten? Örneğin İspanya veya İtalya'da öğretmenlik yapılması konusunda.. TESOL - Home Page diye bir site var, burada sertifikanın uluslararası oldugu belirtiliyor. Ama Türkiye'den aldıgımız bu sertifika ile aynı haklara sahip oluyor muyuz?
 
merhaba ,öncelikle cok tesekkur ederim deneyımlerınızı paylastıgınız için,cunku benım gıbı emınım bu sertıfıkayı almak isteyenlere buyuk faydası oldu bu paylasımın..
pekı su an ne yapıyorsunuz,hala aynı mı dusuncelerınız tesol için?CELTA yı bılıyor musunuz?
 
açıkçası ben tesol işinden vazgectim.. çünkü benim hayalim yurtdışında öğretmenlik yapmaktı.. ama tesol resmi sitesinden yaptığım arastırmada sertifika aldıktan sonra başvuru yapılabilen ülkelerden avrupa ülkelerinde (ispanya ve italya için) AB üyesi ülke vatandaşı olma şartı var, malesef Türkiye AB üyesi olmadıgı için benim de bu şansım ortadan kalkıyor.. türkiyede ingilizce öğretmenliği konusunu araştırmadım ama önceki yorumlarda bir arkadas pek de iş garantisi olmadığını yazmıştı..
 
aynıymıs amacımız demek kı,ve evet ozellıkle ispanya ve italya.ilk defa duyuyorum o sartın arandıgını,celtayı alıp da orada calısanlar var aslında ama belkı yenı cıkmıs olabılır bu.baska bı yolu yok mu oralara gıdıp bı sure calısmanın,bi fikir var mı ? :)
 
ben celta'yı duymamıştım ama şimdi araştırdım canada'daymış.. ve online eğitim yok anladıgım kadarıyla.. canada cok soguk yaa.. brrrr... hiç gidemem oralara.. :KK70: tesol.org sitesine tekrar girdim, kariyer bölümünde mesela italya için diyor ki "bu ülkede çalışma vizeniz yoksa çoğu zaman bir amerikalı veya ingiliz sizin yerinize tercih edilebilir.. çünkü uluslarası personel çalıştırmak, çalışma izni ve vizesi almak işvereni çok ugrastırır".. sanırım AB üyesi olma şartı derken bu zorluklarla ugrasmamak için adamlar böyle bi şart koymuş olabilirler.. AB üyesi ülkeler kendi aralarında çalışma vizesine ihtiyac duymuyorlar biliyorsun.. hmm bu gidişle biraz zor görünüyor yaa.. başka fikri olan?
 
arkadaslar bu sertifikayi ingilizce ögrenip ayni zamanda is bulmama yardimci olur diye düsünüyorsaniz bilemem ama sakin aklinizdan ben bu sertifikayi alip ingilizce ögretmenligi yaparim diye gecirmeyin...

üniversitelerin ingilizce ögretmenligi bölümlerinden mezun olanlar bile ögretmenlik icin zor is bulurken sizler bu sertifikayla hayatta ögr. isi bulamazsiniz. bir ilan görseniz basvurmaya kalksaniz 100 tane egitim fakülteli basvurusu icinde sizinkinin hic bir degeri olmaz... iyice düsünüp paranizi ona göre harcayin... az birsey degilmis baksaniza...
 
yok ne Kanadası CELTA türkiyede de alınıyor,ama aşırı zor bisey,TESOLu bilmem ama CELTA ile çok da iyi işler bulunabilir,Cambridge üniversitesinin verdiği bi sertifika,ama işte çok zor alması.
 
Arkadaslar bu siteyi buldugm cok iyi oldu. Ben Ingilterede yasiyorum. bir suredir ogretemnlik fikri kafamdaydi. Ancak bu alanda o kadar cok bilgi varki kafa karismamak imskaniz. TESOL ve CELTA cok farkli degil TESOL Trinity Collegeden onayli Celta Cambridge Universitesinden. Bunlar 40 saatten baslayinda 250 saate kadar online kurs veriyorlar Ancak sertifika alabilmek icin en az 100saatlik online kurs almaniz gerekiyor bu minimum ama maksimumu kimse soyleyemiyor.. demeye getirdikleri en kadar cok alirsaniz o kadar kolay is bulursunuz. British Council sayfasi online kurslara ragbet etmeyin hicbirsey ders tecrunesinin yerini tutmaz ve birileri size ders vermeyi ogretmez demeye getiriyor. Ancak online kurslar sahsen gideceklerinizin 1/3u ucretinde. Sozde dunyaca gecerli kurslar diyorlar. Ancak bu kurslari almak icin universite mezunu olmak yada TOEFL yada ETLS sahibi olmayida istemiyorlar. Yurtdisinda nerde olursa olsun universite yada master yapacaksaniz IELTS isterlerken ogretecek olanlardan istememeleri bir soru isareti. Turkiyedeki firmalar Ingiltere ile ayni ucreti aliyor £900 civarinda o nedenle bize pahali geliyor. Bir siteye bakanlik TESOL ulkemizde kullanilir diye mail atmis ancak sertifikami diplomami minimum gereklilik nedir belirtmemis..
Benim dusuncem onceki arkadasin dedigi gibi kimsenin bu belgelerden TESOLmu CELTAmi sertifikami Diplomami haberinin olmamasi..Ayrica TRdeki dershanelere yabanci kisilerin daha cok ragbet edilebilecegi.B sertifikayi alip ise yarayan birileri varmi bir ogrenebilsek cok iy olurdu..
 
Herkese merhaba;
Ben de tam iletişim bilgilerimi bırakayım da online kurs için arasınlar kaydolayım diyordum ki kafam karıştı. Ben ABD de 6 sene yaşadım orada İş Yönetimi ve bir de Pazarlama okudum. Kızım olunca çalışma hayatından uzaklaştım ve bir türlü geri dönemiyorum(eskiden iş teklifleri yağardı şimdi tık yok) Ben de tesol u duyunca alayım bari demiştim. Çok kafam karıştı küçük bir şehre taşınmayı düşünüyorum istanbul karmaşasından kızımı uzakta tutmak için orada kolejde öğretmenlik yapabilir miyim acaba? Ya da orada üniversitede? Çok kafam karıştı akıl verin lütfen.. ne yapayım celta mı tesol mu ikisi mi hiçbiri mi?
 
bende ESOL for speakers of other languages Cambridge üniversitesinin verdigi kurs
2.siniftayim seneye son gercekten harika bir kurs arkdaslar tavsiye ederim..ESOL)
 
Son düzenleme:
gerçekten böyle bir şey yapılabiliyor mu? ben lisedeyken yabancı dil bölümü seçmiştim açılmadı bölüm mecburen gidip sayısal okudum şimdi çevre mühendisliği gibi alakasız bir bölümde okuyorum.. hayalim hep ingilizce öğretmeni olmaktı inanılmaz derecede çok seviyorum dil öğrenmeyi kendi kendime yunanca ve ispanyolca öğrendim.. konuda yazılanları çok fazla okuyamadım biraz da eski bi konu yani bu tür meselelerde değişiklikler olabiliyor bir kaç yıl içinde. yakın bir zamanda bu konuyu araştıran ayrıntılı bilgisi olan varsa paylaşırsa çok mutlu olucam gerçekten. çünkü hiç zevk almadan okuyorum ve bu mesleği yapmayı düşünmüyorum. bir yol gösteren olursa çok sevaba girecek:) nereye gitmem ne yapmam lazım? belli bir geçerlilik süresi var mıdır? koşulları nelerdir? istanbul'da nerededir? lütfen cevaplayın:KK43:
 
X