Teyzem artık sinirimi bozmaya basladı

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
Daha önce teyzemin paranoid sizofren oldugundan suphelendigimi ve belirtileri gösteren bir konu acmıstım. Teyzemi doktora götürme konusunu anneannemle görüştüm ve anneannem benim uydurduğumu dusunup benı suçlayıp konuyu kapatmıştı. Daha sonra annemle konuştum, annem de durumun farkında oldugunu ama teyzemin doktora gitmeyi asla kabul etmeyeceğini söyledi. Zaten bu süreçte teyzem baska saglık sorunları geçirdi ve psikiyatri yalan oldu.

Neyse asıl sorun su ki, teyzem yıllar önce aile şirketinin iflas etmesine neden olmus, bir sürü is kurup onları da batırmış yani finansal islerde başarısız bir insan. Son 10-15 yıldır falan is hayatından uzak duruyor; ama boşluktan baska islere sardı.

Annemin küçük bir evi vardı, kira gelirini alıyordu annem, iki sene önce falan teyzem evi satalım yatırım yapalım dedi. Ev bastan beri fiilen teyzemin tasarrufunda oldugu icin annem de siz daha iyi bilirsiniz bana fark etmez dedi. Teyzem evi sattı ama sonrasında bayagı zarar etti. Dedem duydu bu durumu, teyzem de annemin satmak istedigini söyleyerek direkt annemi suçlamış. Dedem bizi arayınca durum ortaya çıktı.
Bu olaylar zamanı biz ev değiştirdik ve taşınma masrafları icin annem o ev parasından bellı bır mıktar kullandı. Bırkac ay sonra bızım düzenimiz oturunca da geri ödedi. Annemin düşüncesi; o ev madem yatırım amaçlı satıldı, parayı kullanmayalım kullansak da geri koyalım ki sattığımıza değsin, degerlensin.

Teyzem daha sonradan - anneannemin evinin tadilatı vardı, onunla ugrastı- ki bir bucuk sene sürdü bu tadilat ve satılan evin bütün parası tadilata gitti... Basta o parayı kullandıklarını soylemedıler ama sonra ortaya çıktı. Sırf bu da degil, teyzem arabasını degistirecekti, kendisi de çalışmadığı icin dayıma söylemiş dayım da araba ıcın para göndermiş. Ve teyzem araba parasını da ev tadilatı icin harcadı!!! Biz bunları yeni öğreniyoruz.

Geçenlerde teyzemle alısverıse cıktık, ben kendim ödememe rağmen indirimden aldığım 50 liralık Sutyene laf etti sonra gidip evine kaç bin liraya iki başucu sehpası aldı. Cok sinir oldum cunku deli gibi alısverıs yapıyor, harcadığı para annemin parası, annem de bır sey dıyemıyor bır kere dedıgı zaman anneannem e senın o parada gözün varmıs sana verelım o zaman bızım ıhtıyacımız var kı kullanıyoruz dedi, annem de para yüzünden sıkıntı olsun ıstemıyor aıle ıcınde.

Benım sabrımı tasıran son nokta su oldu, dün teyzemı aradım bır sey sormak ıcın ıste cok meşgulum bu hafta da bır sürü mobilyacı ıle gorusecegım cok ısım var sonra konusuruz dedı kapattı. Simdi de kendi evini yapmaya basladı ve muhtemelen buranın da dekorasyonuna onbinlerce lira harcayacak. Daha sonra benı aradı, sohbet ederken konu açıldı sordu ne yaptın araba isini diye, ben de sunu alacağım diyince birden "o araba sana cok buyuk, dayın kullanıyor, o araba is adamlarına gore, zaten annen de gecen sunu almıs, siz ne kadar lüks yasıyorsunuz valla şaşıyorum" kırk tane laf etti. Sanki kendisi ödüyor. Ben de bozuntuya vermedim "teyze meslek sahibi oldum artık olsun o kadar hem ben cok iriyim bana küçük araba da olmaz sığmam ki" dedim güldüm. Kendısı ındırımden bır sey almaya tenezzül etmezken babamın bana alacağı arabaya laf edıyor.

Kendısı baskalarının parasını bu kadar vurdumduymaz harcayıp üstüne de bize laf etmesine cok sinir oluyorum, biz ne alsak onların gözüne batıyor laf oluyor ama kendilerine toz kondurmuyorlar ihtiyac dıyorlar. Eskiden anneannemi, teyzemı cok severdim hep ona gitmek isterdim ama artık hıc istemıyorum.

Son düzenleme:
Önceki konunu hatırlıyorum hatta merak etmiştim ne yaptınız,doktora gittiniz mi diye...
Teyzen hakikaten boşluktan ne yapacağını şaşırmış.Acaba manik depresif olabilir mi diye de düşündüm.
Onun belirtilerinde de hesapsız harcama yapmak filan var.Teyzene bir teşhis koyamadık gitti:)

Bu para mevzusu biraz da annenin alttan alması ve verici olmasıyla alakalı sanırım.
Annen ses çıkarmadıkça teyzen ortalığı boş bulmuş.Ah ah kanser hep içine atmaktan olur derler.Allah şifasını versin.

konu hakkinda bur fikrim yok ama ortada bayagi paralar dönüyor:)

Özetle: paran var derdin var diyor konu sahibi

Nasıl tadilatmış?Bir ev parası harcıyor.

50 liraya indirimden sütyen hmmmm :KK57:

Ne diyelim ?
Allah daha çok versin ailenize de hasetlige gerek kalmasın.

:KK53:Zenginin mali zugurtun cenesini yorar

Iste sorun bır ev ve bır araba parasını tadilata ve dekorasyona harcaması. Annem de sorun çıkmasın dıye bır sey dıyemıyor.. Teyzemın, Insanların parasını bu kadar rahat harcaması bana dokunuyor, annem de rahatsız zaten, anneanneme bıraz bır seyler soyledık ama anneannem de hemen alındı falan.

Bende soracaktım gidemediniz mi psikiyatra? Bu arada annen için çok geçmiş olsun canım :KK51:

birincisi teyzenin yaptıkları annenin sorunu, bence sen hiç ilgilinme..
ikincisi; çok şükür aç değilsiniz açıkta değilsiniz, zengin denilecek seviyelerde yaşarken bunları kendine dert etmen çok gereksiz..

sevgiler..

Annem cok sıkılıyor bu konuda, kendısı ne paralar harcarken bızım yaptığımız her sey laf oluyor dıye. Sureklı anneme laf sokuyor, ya da bır seyler ortaya çıkınca annemın üstüne atıyor annem mahcup oluyor dedeme ve babama karşı. Tabii benım ellimden bır sey gelmez, saygısızlık da edemem ama uzuluyorum

Siz teyzenize fena takmışsınız bence anlattıklarınız çok fazla saçma. Bir kere aile şirketini nasıl batırıyor onu anlamadım ne mezunu ki yönetimindeydi şirketin herkes payı oranında ortaktır ve kendi ortaklık derecesinde kendi payından zarar eder nasıl şirketi iflas ettirmiş iflas ettirene kadar ailenin diğer üyeleri neredeymiş. Ev annenin üzerineyse ve kirasını da o alıyorsa neden teyzeniz aldı parayı neden evin tüm parası teyzende kaldı onu da anlamadım neden teyzenin tasarrufunda. Satıldıysa para bölüşülseydi en baştan. Yok 800 tl ye sehpa aldı yok işte ev döşediğini söyledi bilmem ne. Size ne? sizin başınızda babanız yok mu? babanız size bakamıyor mu teyzenizin harcadıkları gözünüze batıyor. Anneniz baltan hata yapmış ev satıldıysa para bölüşelecekti herkes yoluna annenin üzerine olan evden nasıl para alabiliyor çok abartı geldi anlattıklarınız. İndirimden aldğınız 50 tl lik sütyenin gerçek fiyatı ne acaba bir sütyene 150 lira veriyorsanız kıyafetlerinize ne kadar veriyorsunuz Allah bilir ama siz çok harcıyor olmuyorsunuz, çalışıyorsunuz lüks araba alabilecek kadar paranız da var hala teyzenizin harcamalarına takmışsınız annen sesini çıkarmıyorsa size ne? bu kadar tedavi ettireyim filan derdiniz neden uzak durun o zaman.

Önceki konunu hatırlıyorum hatta merak etmiştim ne yaptınız,doktora gittiniz mi diye...
Teyzen hakikaten boşluktan ne yapacağını şaşırmış.Acaba manik depresif olabilir mi diye de düşündüm.
Onun belirtilerinde de hesapsız harcama yapmak filan var.Teyzene bir teşhis koyamadık gitti:)

Bu para mevzusu biraz da annenin alttan alması ve verici olmasıyla alakalı sanırım.
Annen ses çıkarmadıkça teyzen ortalığı boş bulmuş.Ah ah kanser hep içine atmaktan olur derler.Allah şifasını versin.

Evet valla gıdemedık.. Baska saglık sorunları oldu, ben de konuyu açamadım ona. Annem hıcbır sey dıyemıyor, ben ona basta dedım ya sen al parayı ya da sattırma dıye ama onlar kafaya koymus ben bır sey desem de dınlemezler dedı. Sonra da para gitti yanı kı annem aldığını bıle gerı odemıstı degerlensın dıye. Uzuldum yanı hem bu kadar vurdumduymaz bır sekılde harcıyor hem ınsanlara zarar veriyor hem de bizim en ufak bır seyımıze laf edıyor

Paralar neyse egerki bizden uzak olucaksa harcasin.
Ama benim annem gelip oyle bi teyzenin yuzunden kanser olucak ve ben sesimi cikarmiycam oylemi?
Agzima geleni sayarim herseyi yuzune vururum anneanne o bu dinlemem.
Kimki o ya?
Herkes taktin sen teyzene diyorlar ama kanser bu ya, o kadin yuzunden olume yolluyamam annemi.
Haklisin bence konu sahibi.
Ama tabi gercektende teyzen sebebse kanser olmasina...

Sag ol canım :) atlattı annem cok şükur sımdı ıyı. Yok gıdemedık valla, konusunu bıle acamadım. Ne olacak bılmıyorum canım..
Bilemiyorum ki henüz teşhisi konulmamış olsada psikolojik bir rahatsızlığı var o yüzden bu kadar savurgan olabilir. Mesela ben canım sıkıldığında dekoratif eşyalar alırım biblo gibi odamı süslerim onlarla hoşuma gider biliyorsun şu sıralar çok kötüyüm bugün gittim bir şeyler aldım kafam dağıldı öyle büyük paralar harcamıyorum ben harçlığımla alıyorum ama mutlu ediyor beni. Teyzende rahatlamayı çok para harcamak sanıyor galiba o da olabilir o_O

Annem cok sıkılıyor bu konuda, kendısı ne paralar harcarken bızım yaptığımız her sey laf oluyor dıye. Sureklı anneme laf sokuyor, ya da bır seyler ortaya çıkınca annemın üstüne atıyor annem mahcup oluyor dedeme ve babama karşı. Tabii benım ellimden bır sey gelmez, saygısızlık da edemem ama uzuluyorum

teyzeni artık biz bile tanıdıysak ailenizdekiler de tanıyordur, annen kendini kötü hissetmesin.. onu böyle kabul edin ve bir daha parasal ilişkilere girmeyin..

X