Tıbbi bilgisi olan arkadaslara bi sorum var

karmakarisik56

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2014
1.650
1.570
Internette aradım ama bilgiye ulaşamadım malum halkımız da çok yaygın olan bir gelenek .
Hele şu kış aylarında .
Rahatsızim ve herkes terlemek gerek doyor bense ateşim çıkarsa diye endişe ediyorum
grip olan veya ust solunum yolu rahatsizligi olan hastayı terletmek doğru mudur??
ateşi çıkarsa ne olacak en çok bu korkutuyor beni

Internette aradım ama bilgiye ulaşamadım malum halkımız da çok yaygın olan bir gelenek .
Hele şu kış aylarında .
Rahatsızim ve herkes terlemek gerek doyor bense ateşim çıkarsa diye endişe ediyorum
grip olan veya ust solunum yolu rahatsizligi olan hastayı terletmek doğru mudur??
ateşi çıkarsa ne olacak en çok bu korkutuyor beni
ter ile mikropları dışarı atmış olursun ateşinin çıkması terlemene yarar zaten çok aşırı ateşin çıkarsa ılık bir duş al ve ateş düşürücü iç

Siz tıbbi bilgi sormuşsunuz yazdım sildim baktım genel bilgi de yazmışlar ben de yazayım

Terleme vücudun kendini soğutma sistemidir

Terler ve fazla ısısından kurtulur

Böylelikle ateşiniz yükselmez ama ateşiniz yüksek îse önce düşürün sonra terleyin

Siz tıbbi bilgi sormuşsunuz yazdım sildim baktım genel bilgi de yazmışlar ben de yazayım

Böylelikle ateşiniz yükselmez ama ateşiniz yüksek îse önce düşürün sonra terleyin
Kulağa gayet mantıklı geliyor
teşekkür ediyorum

Aynen.

Terlemen lazım zaten. Ayrıca ateşinin çıkması durumu aslında bir hastalık değil, aksine iyileşme sürecinin göstergesidir. Bu bedeninin bir olumsuzluğu çözmeye çalıştığı dönemdeki reaksiyonu gibi birşey. Eğer bu dönemde yüksek ateşten dolayı belirgin sıkıntılar (kalp çarpıntısı, nefes darlığı, vb) yaşıyorsan o zaman ateşini düşürmek için ılık duş falan al.

Boğaz enfeksiyonu varsa ateşiniz çıkabilir daha çokta gece çıkıyor . Terlerseniz de bol su için direnciniz düşmesin . Kullandığınız ilaçlar terlemenize neden olabilir . Grip ve soğuk algınlığı ilaçları çok terletebiliyor . Portakal mandalina zencefil iyi gelebilir . Ama özellikle su . Bol sebze ve meyve yemeye çalışın . Allah acil şifalar versin .

canim ben hemsireyim kimi grip insan atessiz arlatir kimisi ise kirk derecede atesle gecirir kisiden kisiye degisir bunyeden bunyeye. simdi once ates derecesne bakmak lazim otuz alti dereceden fazla ise ates soguk duş alinir biraz kocakari yontemi olacak ama soguk dustan sonra nane limon ic ardina da ates düşürücu agri kesici yat ve guzelcee terle. yanliz annen yada yakinindaki biri surekli atesini kontrol etsin. sen yatarken normal olarak atesin otuz yedi otuz sekiz arasi olur bu durum normal. uyandgnda da tekrar soguk dus al ve nane limon ve ilaci tekrarla ama bu sefer terlemeni onermem havale gecirebilirsin. ne olursa olsun otuz dokuz uzeri ateste mutlaka doktora gitmelisiniz. grip anca bu sekilde atlatilr.

canim ben hemsireyim kimi grip insan atessiz arlatir kimisi ise kirk derecede atesle gecirir kisiden kisiye degisir bunyeden bunyeye. simdi once ates derecesne bakmak lazim otuz alti dereceden fazla ise ates soguk duş alinir biraz kocakari yontemi olacak ama soguk dustan sonra nane limon ic ardina da ates düşürücu agri kesici yat ve guzelcee terle. yanliz annen yada yakinindaki biri surekli atesini kontrol etsin. sen yatarken normal olarak atesin otuz yedi otuz sekiz arasi olur bu durum normal. uyandgnda da tekrar soguk dus al ve nane limon ve ilaci tekrarla ama bu sefer terlemeni onermem havale gecirebilirsin. ne olursa olsun otuz dokuz uzeri ateste mutlaka doktora gitmelisiniz. grip anca bu sekilde atlatilr.
Ölüyorum galiba
38. 9 acile gitmeli miyim
b ekleyeyim mi biraz daha düşer mi duş filan alsam ben kendi imkanımla düşüre bilirmiyim

Ölüyorum galiba
b ekleyeyim mi biraz daha düşer mi duş filan alsam ben kendi imkanımla düşüre bilirmiyim
mutlaka gitmelisin doktora ates dusmuyosa havale gecirebilirsin ve buda kalici hasarlara yol acar. artik acillerde yasak aslinda ama belki istersen yaparlar kokteyl serum yaparmsnz bi arkadas onerdi deyin. sansnzi deneyin bi saate kalmaz eski halinize donersnz. bseylere gec kalmadan gdin doktora.

Ölüyorum galiba

Öncelikle kol altına, boynuna, ve alnına sirkeli su yapıp bezle koy üzerini de hafif giyin ve üzerini örtme, 5 dk bekle bezler ısınacaktır. Sonra kalk ılık bir duş al ama bu ılık dediğim duş sana bu ateşte biraz soğuk gelebilir, yani suyun soğuklugunu hafif hissetmelisin.. duştan çıkınca çok hafif giyin bir 5 dk sonra ateşini tekrar ölç eğer 38 in üzerinde ise hala o zaman hemen acile git, sana bir antibiyotik vereceklerdir, vücudundaki enfeksiyonun seviyesi yüksek demektir.
Eğer 38in altındaysa, zencefil, karabiber ve balı karıştır yut, üzerine de adaçayı, ıhlamur, elma, mandalina, limon vb hepsini bir çaydanlığa koy ve üzerine sıcak su koy demle, kaynatma ama sadece üzerine sıcak su koyup demle. sonra iç, üzerini ört sarıl yorgana mis gibi terler atarsın mikropları.. ama yorganın içindeyken hemen ateşini ölçme yine yüksek cıkaiblir.

Doktor olarak cevapliyorum özellikle verilmiş bazi yanlış bilgileri görünce yazma gereği hissettim...1. Si ateş yüksek olduğunda yalnizca 2 3 yaşına kadar olan bebekler havale yani nöbet geçirir yani erişkin bir hastada bilinen bir nörolojik hastalığı yoksa böyle bir durum söz konusu değildir..2. Si ateş bakteriyel enfeksiyona bağlı vücudun enfeksiyonu yenmek için oluşturduğu bazi maddeler dolayisiyla oluşur yani kişiye göre değil enfeksiyon etkenine göre ateş oluşur ya da oluşmaz tabii ki bağışıklık sistemi baskilanmamis normal bir insan için söylüyorum...3. Su halk arasındaki terlemen lazim algısı tam olarak doğru değildir... Asil yapman gereken bol sıvı tüketip ateş ve diğer kırgınlık kas ağrısı burun tıkanıklığı gibi gribin diğer semptomları için grip ilacı adı altında satılan semptom giderici ilaclari kullanip beslenmene dikkat edip dinlenmendir...acil şifalar dilerim...

Öncelikle kol altına, boynuna, ve alnına sirkeli su yapıp bezle koy üzerini de hafif giyin ve üzerini örtme, 5 dk bekle bezler ısınacaktır. Sonra kalk ılık bir duş al ama bu ılık dediğim duş sana bu ateşte biraz soğuk gelebilir, yani suyun soğuklugunu hafif hissetmelisin.. duştan çıkınca çok hafif giyin bir 5 dk sonra ateşini tekrar ölç eğer 38 in üzerinde ise hala o zaman hemen acile git, sana bir antibiyotik vereceklerdir, vücudundaki enfeksiyonun seviyesi yüksek demektir.
Eğer 38in altındaysa, zencefil, karabiber ve balı karıştır yut, üzerine de adaçayı, ıhlamur, elma, mandalina, limon vb hepsini bir çaydanlığa koy ve üzerine sıcak su koy demle, kaynatma ama sadece üzerine sıcak su koyup demle. sonra iç, üzerini ört sarıl yorgana mis gibi terler atarsın mikropları.. ama yorganın içindeyken hemen ateşini ölçme yine yüksek cıkaiblir.
Okuyunca ben bile bir gevşedim şöyle :KK70: Ben de hep sirkeli su yapar, bezleri ıslatıp tüm vücuduma koyarım, alın, kol, boyun.. İyi geliyor.

X