Tıp fakülteleri hakkında kafa karışıklığı

gunbatarken

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2015
58
31
27
Merhaba arkadaşlar, yine bir derdim var
Ben ankarada yaşiyorum. sinava girdim bu yıl ve şuan ankara tıp ve çapa tıp arasında seçim yapmam lazim. Bana kalsa çapa seçeceğim (daha yuksek siralamasi) ama kanser hastasi babam var ve onun istanbula benimle birlikte gelme ihtimali yok, ankarada kalacak. Icim rahat etmiyor onu birakip istanbula gitmek istemiyorum ama o ise gitmemden yana. Bütün akrabalarimiz istanbulda, "burda kalırsan da bana bisey olursa size kim sahip çıkacak" dedi:KK43:

Şimdi sorum şu, ankara tıp ve çapa tıp arasında çok fark var mi ve siz olsaniz bu durumda hangisini secerdiniz?

bir de ben tesettürlü bi insanim ve bazi komsularimiz ankara tipta rahat okuyamazsin gibi şeyler saçmaladilar, sizce olabilir mi boyle bi durum?

Cevaplayan herkese cok tesekkurler

KIZLAR COK KOTU SEYLER OLDU.
Bugun babamin doktoru ile konuştuk. "Bizim elimizden gelen bu, dahasi yok ne bir ilac ne bi ameliyat şansımiz kalmadi var olan tüm imkanlari kullandik ama buraya kadar. Tümörün karakterinden ötürü elimizden gelen hic bir sey yok. Bundan sonra sizin yapacaginiz hastanin yaninda olmak ağrısı sıkıntısı varsa gidermek mutlu olmasina yardimci olmak" dedi. Ozet olarak bitti. Ben de bittim sabahtan beri ölüyorum sanki o kadar agladim o kadar agladim ki.. uzuntuden ölünüyorsa ben bugun ölürüm. Bunlari gormeseydim babam iyi olsaydi da kazanamasaydim hic bir üniversite dedim. Hic bir kiymeti kalmiyor bu saatten sonra nokta kadar kiymeti yok hicbir seyin. Karaciger fonksiyonlari bozulmaya başlamiş bundan sonra ancak bir mucize olur ama zor dedi doktor. Beni gömselerdi o odaya orda kalsaydim orda bittim ben umudum gucum kuvvetim bitti. Belki 1 ay belki 3 ay belki yarin.. beklemek kaldi geriye. Babama anlatamadik yalan söyledik. Ilac vermek icin bekliyorlar dedik. Tum doktorlari profesorleri gezecegiz burada bir umut, hepsi ayni seyi soylerse anlatacagiz. Ne olur dua edin babami bize bağışlasin Allah. Butun umutlar tükendiğinde bile tek bir umut kaliyor geriye Allaha dua etmek.

Ve sonuc olarak malesef görünüşe gore istanbulu yazacagim çapayi sonra cerrahpasayi. Babannemlerle ve amcamlarla kalacagiz durum bu. Keske babam iyi olsaydı da ankarada okuyabilseydim gezdim ankara üniversitesini o kadar guzel bir okul ki. Keske babam iyi olsaydi da ordan doktor çıktığımı görseydi
.

Son düzenleme:
Ikisi de iyi okullar, benim gozumde ikisi arasinda hicbir fark yok.

Lakin egitimleri nasildir bilemem, hangisi Ingilizce hangisi Turkce onu da bilmiyorum :)

bazi komsularimiz ankara tipta rahat okuyamazsi

Komsularin tip fakultesi mezunu mu? Kendileri bugunlerde Ankara tibba mi gidiyor, ne biliyorlar? Oteden beriden duyduklarini sacmalamislar. Kendileri ne is yapiyorlar, ne egitimleri var, egitimden universiteden ne anlarlar ki? Gereksiz , cahil, sacma sapan konusan insanlar. Sen komsu teyze lafiyla mi universite sececeksin??? Akrabalarini da salla, hayat senin ne istersen onu yap. Ikisi de iyi universiteler, sen akraba, komsu teyze vs lafiyla is yapma. Bu insanlar ne bilir ki zaten, bir halt bilmedikleri halde her seye yorum yaparlar.

Kardesin var mi, merak ettim. Babana bir sey olursa maddiyat sikintin olur, ona akrabalarin derman olacak mi? Sahip cikmak nedir Allah askina, baban hayatta olsa da olmasa da universiteye gideceksin iste, baban maddiyat ve barinma meselesi hakkinda konusmus olabilir, bir de yalniz kalmani istemiyordur. Hastaligi nasil, ilerlemis durumda mi, tedavi oluyor mu? Annen ne dusunuyor? Yani neden sahipsiz kalasin, annen armut toplamiyor ya.

Sen ne istiyorsun peki?? Babani birakmaya gonlun razi mi?

Son düzenleme:
ankara üniversitesinde tesettürüne müdahale olmaz siyasalda dahi bi sürü tesettürlü hatta cihad aşığı kız var.sen normal bir tesettürlüyken zorluk çıkarsalar bunun kanunen bir hükmü yok.yasak değil.en fazla sana hakkında tutanak tutacağım diye tehditte bulunurlar.o tehditte bulunanlara sende aynı tepkiyi ver bende senin hakkında tutanak tutacağım diye :KK45: hiç bir şey olmaz.ankarayı yaz babanı bırakma bence

Hacettepenin adı çıkmış biraz. Anakara tıpta eğitim kalitesi daha yüksek. Bi tıp fakültesi mezunu olarak ben ikisi arasında kalsam Ankara tıp ilk tercihim olurdu. Eğitim kalitesi,hocaları gerçekten iyi. Tesettür konusunda bizim zamanımızda biraz sıkıntılı olduğunu duymuştum ama o zaman her yer öyleydi. Tesettürlü amfilere girilmiyodu,şimdi ne durumdadır bilmiyorum açıkçası.

Allah babacığına şifalar versin inşallah.

Anneniz yok mu? Size sahip çıkacak akraba, Ankara'dayken de size destek olabilir.

Bence de babanı bırakıp gitme.

Hacettepe gelme ihtimali yok gibi bir sey, yazacagim ama gelmez malesef

Geçmiş olsun Allah şifa versin
babanın durumu nasıl?

babanın durumu iyiyse gidersin çapa yazarsın 1 dönem okursun. bölüm birincisi olursun yatay geçişle Ankaraya dönersin. Ankara hacettepeyle bir görüş yatay geçiş oluyor mu, diye

Ankara tıp çok iyidir kesinlikle hiç düşünmeden yazın..hatta benim fikrim çapa tıptan daha iyidir..millete bakmayın siz konuşmayı çok severler..

Ikisi de iyi okullar, benim gozumde ikisi arasinda hicbir fark yok.

Lakin egitimleri nasildir bilemem, hangisi Ingilizce hangisi Turkce onu da bilmiyorum :)

bazi komsularimiz ankara tipta rahat okuyamazsi

Komsularin tip fakultesi mezunu mu? Kendileri bugunlerde Ankara tibba mi gidiyor, ne biliyorlar? Oteden beriden duyduklarini sacmalamislar. Kendileri ne is yapiyorlar, ne egitimleri var, egitimden universiteden ne anlarlar ki? Gereksiz , cahil, sacma sapan konusan insanlar. Sen komsu teyze lafiyla mi universite sececeksin??? Akrabalarini da salla, hayat senin ne istersen onu yap. Ikisi de iyi universiteler, sen akraba, komsu teyze vs lafiyla is yapma. Bu insanlar ne bilir ki zaten, bir halt bilmedikleri halde her seye yorum yaparlar.

Kardesin var mi, merak ettim. Babana bir sey olursa maddiyat sikintin olur, ona akrabalarin derman olacak mi? Sahip cikmak nedir Allah askina, baban hayatta olsa da olmasa da universiteye gideceksin iste, baban maddiyat ve barinma meselesi hakkinda konusmus olabilir, bir de yalniz kalmani istemiyordur. Hastaligi nasil, ilerlemis durumda mi, tedavi oluyor mu? Annen ne dusunuyor? Yani neden sahipsiz kalasin, annen armut toplamiyor ya.

Sen ne istiyorsun peki?? Babani birakmaya gonlun razi mi?

Kardesim var benden küçük, babamin tedavisi 4 yildir sürüyor suan akciger ve karacigerinde kanser var. Doktor denemedigimiz son bir ilac kaldi dedi, yurtdışından gelecek bir ilaç, onumuzdeki gunlerde belli olacak heyetten izin çıkarsa ilaci alabileceğiz. Eger o ilac da cikmazsa eski ilaclardan devam edecek ama onlarin yeterli faydasi olmamisti. inşallah iyilesecegine inanmak istiyorum ama bende korkuyorum bazen :KK43:

Bunlarin yaninda annemin de psikolojik sorunlari var babam bu yuzden anneme guvenemiyor suan da babannemler bizde kaldigi icin annem iyi ama baska zamanlarda pek iyi degil.

Görünüşe gore ankarayi yazacagim inşallah hayırlısı olur teşekkürler yorumunuz icin

ankara üniversitesinde tesettürüne müdahale olmaz siyasalda dahi bi sürü tesettürlü hatta cihad aşığı kız var.sen normal bir tesettürlüyken zorluk çıkarsalar bunun kanunen bir hükmü yok.yasak değil.en fazla sana hakkında tutanak tutacağım diye tehditte bulunurlar.o tehditte bulunanlara sende aynı tepkiyi ver bende senin hakkında tutanak tutacağım diye :KK45: hiç bir şey olmaz.ankarayı yaz babanı bırakma bence

Bende açıkçası olacagini sanmıyorum 2015 teyiz ya ben de kimsenin gorusune karisan bağnazlik eden insanlardan degilim zaten. Teşekkürler yorumunuz icin :)

Hacettepenin adı çıkmış biraz. Anakara tıpta eğitim kalitesi daha yüksek. Bi tıp fakültesi mezunu olarak ben ikisi arasında kalsam Ankara tıp ilk tercihim olurdu. Eğitim kalitesi,hocaları gerçekten iyi. Tesettür konusunda bizim zamanımızda biraz sıkıntılı olduğunu duymuştum ama o zaman her yer öyleydi. Tesettürlü amfilere girilmiyodu,şimdi ne durumdadır bilmiyorum açıkçası.
Cok teşekkürler icim ferahladi, bir de ankara tip cok zor girsen cikamazsin gibi algilar var bu konuda ne düşünüyorsunuz? Normal tiplardan zor mu

Allah babacığına şifalar versin inşallah.

Anneniz yok mu? Size sahip çıkacak akraba, Ankara'dayken de size destek olabilir.

Bence de babanı bırakıp gitme.

Annemin psikolojik sorunları var babama bir sey olursa, Allah korusun, daha sa kötü olacaginim farkindayim. Bu yuzden anneme pek guvenemiyor :KK43:

Kardesim var benden küçük, babamin tedavisi 4 yildir sürüyor suan akciger ve karacigerinde kanser var. Doktor denemedigimiz son bir ilac kaldi dedi, yurtdışından gelecek bir ilaç, onumuzdeki gunlerde belli olacak heyetten izin çıkarsa ilaci alabileceğiz. Eger o ilac da cikmazsa eski ilaclardan devam edecek ama onlarin yeterli faydasi olmamisti. inşallah iyilesecegine inanmak istiyorum ama bende korkuyorum bazen :KK43:

Bunlarin yaninda annemin de psikolojik sorunlari var babam bu yuzden anneme guvenemiyor suan da babannemler bizde kaldigi icin annem iyi ama baska zamanlarda pek iyi degil.

Görünüşe gore ankarayi yazacagim inşallah hayırlısı olur teşekkürler yorumunuz icin

Canimcim, Allah korusun babanin dedigi kotu durum gerceklesirse ailenizin bir arada olmasi ve birbirine tutunmasi daha dogru bence. Yani annem iyi degil demissin, kardesin de var, birbirine tutunup dirayetli olmaniz gerek. Sen gidersen kardesine ne olacak peki? Ben olsam kardesimi birakamazdim sanirim.

Universite konusuna gelince dedigim gibi ikisi de cok cok iyi bolumler, hangisini yazarsan yaz iyi bir okuldan mezun doktor olacaksin sonucta, arada ben fark goremiyorum. hangsini yazarsan yaz pisman olmazsin.

Tebrik etmeyi unutmusum, basarilarinind evamini dilerim, babana acil sifalar dilerim.

Merhabalar,
Tebrikler öncelikle. . Çapa ve ankara tip eğitim açısından fark yaratmaz bundan emin olabilirsin. Hatta ankara tip'in egitiminin hacettepeden daha iyi oldugunu soylerdi tip okuyan arkadaslarim. Bu arada çok fazla kapali ogrenci var Ankara tipta

X