TIRNAK YEMEM

ikn

Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2015
71
5
KIZLAR BEN 2 SENEDEN BERİ TINAKLARIMI YİYİYORUM ARTIK TIRNAĞIM KALMADI ACI OJE SÜRDÜM HERŞEYİ DENEDİM AMA VAZGEÇEMİYORUM BİLDİĞİNİZ BİR YÖNTEM VARSA YARDIM EDİN

ya da başka bir şey kemirebilirsin sürekli
ya da takma tırnak takabilirsin onları da yemezsin sanırım :)

TIRNAKLARIMIN BÜYÜMESİNE ZAMAN KALMIYO Kİ :))
Onceden bende yerdim hic tirnak makasiyla kestigimi hatirlamam kesemezdim bile arkadasim kesmisti ilk kestiginde sonra biraktim tirnsk makasiyla kesmeye basladim can sikintisindan. Oluyor genelde

Tirnak yeme aliskanliginin psikolojik oldugunu duymustum.Herhangi birseye uzulup stres falan yapiyorsaniz temelinde bu olabilir aliskanliginizin.

Bence tırnak yemek psikolojik bir durum. Doktora gitmeyi denediniz mi?

bir uzmandan yardım alabilirsiniz bence , çünkü kendi çabanızla üstesinden gelmeye çalışmış ve başaramamışsınız

ben 28 yaşındayım tırnak makasını sadece ayaklarım için kullanıyorum :KK43: bende yememek uzatmak güzel güzel ojeler sürmek istiyorum ama pek mümkün görünmüyor

Ben de şu yaşıma kadar hep tırnak etlerimi yedim :KK51: ama çok şükür en aza indirebildim.Yıllardır sebebini çözmeye çalıştım bir çok etken varmış meğerse.En çokta sınav dönemleri istemsiz olarak elim ağzımdaydı bunu fark etmemle derslere çalışırken kalemi elimden bırakmadım ya da ders çalışırken mutlaka masamda yiyecek bir şeyler bulundurdum doğal olarak daha az yedim :) Hırslı biriyseniz üzerinize biraz stres binince bir şeyler yapmaya yöneliyorsunuz.Stresin kaynağını bulun..
He bir de ben elimin çirkin görüntüsü yüzünden birilerinin yanında ellerimi saklamaya çalışırdım hep,motive olmak amacıyla sevmediğim bir kaç kişinin eline baktım gayet bakımlıydı bu da bende inada bindi :-D
Bir de instagramda, facebookta falan ojeli gruplar var onları takip edip motive olabilirsiniz

bu takıntıdan kurtulmak zor iş, ama yine senin elinde olan birşey. Herşey senin kafanda başlayıp bitiyor.. Yıllar önce bende yerdim. Hiç bundan vazgeçemeyeceğimi sanırdım. Vazgeçtim, iradeyle... Acı oje sürmeye devam et. Elin agzına gittiginden hemen elini çekmeye çalış mecbursun sabır ve irade... Bide şunu düşün ben öyle yapmıştım... " Bir kadını güzel gösteren temiz elleridir." Eller ne kadar güzel olursa kendine güven artar. üstelik sevgilin,eşin, adayların vs. bir erkeğin seni o tırnakları yenmiş çirkin duran bakımsız ellerle görmesi hoş değil...böyle böyle kendini hırsa getir işte :)

Küçüklüğümden beri tırnaklarımı yerim. Hemde kanaya kadar. Önceden tırnak yerdim son 5 6 yıldır bakımsız duruyor diye sadece etlerini yiyorum. Öyle böyle değil.. Elime su deyince, heleki ojelerimi çıkartmak için aseton döktüğümde ki acı.. Tarifsiz.. Elime vururlardi yeme parmak bırakmadın artık diye. Farkında olmazdım elimi ağzımdan zorla çekerdi arkadaşlarım ailem. Veya üzerime beyaz birşey giydiğimde kırmızı kırmızı damlayan kanların leke yaptığı çok sonra görürdüm.. Parmaklarıma bi bakardım. Kemirdiğimden okadar çok zaman geçmiş ki üzerinde kurumuş kanlar zavallıların :)

Tabiki her anormal davranışın psikolojik bir etkisi olduğu gibi bu kendi kendini saçma zavrak kemirme alışkanlığınında bilinç altını körükleyen bir veya birden çok sebepleri var. Araştırmalarım sonucu içine kapanık veya içeriye dönük yaşamaktan hoşlanmayan fakat herşeyi içine atıp hiçbir sıkıntıyı dışarı lanse etmeyen, düşünceli başkalarına zarar vermeyi sevmeyen kişilikteki insanların sorunsalıymış. Bir yakının veya sevdiğin insanlarla tartışma sonrası içindeki siniri dışarı çıkartamama içeri atma sonucu sinirini bir nevî kendinden çıkartma hastalığıymış. Yedikce yiyesi geliyor insanın.. Birşeyi kafaya takıp dışarıya söyleyemeyince birşeyleri çok ince düşündüğünde yapılabilen bir hareketmiş. Kişi bir şeyi kabullenemeyince veya aşırı sinir esnasında dışarı çıkartamadığı sinirini içine atıp kendi kendine sinirini çıkartması kendine zarar verdiğinin farkına varmamasıymış. Bunu bilinç edindiğim halde sinirli olsamda olmasamda yiyorum :)
Benim ki artık alışkanlık halinr heldi kendi etimin tadı hoşuma gidiyor :) yamyam mıyım ne...

Bende tirnaklarimi yiyodum tabi tırnaklar arasında her türlü pislik oluyo
Ta ki geceleri beni uyutmayan bi parazitin bagirsagima yerlestigi ana kadar
Tahlil sonucu öğrendim. Ve o gün bugündür tirnaklarmi yemiyorum. Sırf o arasindaki mikroplari almamak için vücuduma

Şu baharatçılardaki karanfil var ya şekerim. Yemeklere falan konulan. Ağzında sürekli ondan tut. Dişlerinle ısır. Sürekli ağzında olsun. Tırnak mırnak yemezsin.

X