- 20 Ekim 2016
- 2.530
- 1.430
- 83
Ben 6 gündür kullanıyorum canım ama internette araştırım kendim karar verdim kullanmaya. Bir ilac değil, B9 vitamini aslında.Kızlar bi arkadaşımdan duydum hamilelik düşündüğü zaman kadın doğuma gitmiş ve dr ona folik asit vermiş vücudunu hamilelige hazırlıyormuş falan biseyler dedi . Siz de kullaniyormusunuz böyle bi ilac
Vücudu hamileliğe hazırlıyor mu bilmiyorum ama dün hamileliği kolaylaştırdığını okudum. Günde 1 kere 400 mcg dozunda kullanıyorum ben, önerilen dozaj bu. İnternetten Solgar markasını sipariş ettim ben çünkü eczanede baktığımda içeriğinde bir sürü renklendirici ve gereksiz doğal olmayan katkılar vardı.
Sen bir araştır internette folik asidin ne olduğunu, çok önemli bir vitamin gebelikte. Günlük yiyeceklerimizde de var bu vitamin ama gebelikte yetersiz kalıyor. D vitamini de önemli gebelikte ama vitamin eksiğim var mı bilmediğimdem dolayı D vitamin takviyesi kullanmıyorum ben.
Gebe kalmadan en az 1 ay önce folik asid'e başlamak lazımmış ve hatta 3 ay önceden de diyorlar. Hamileliğin ilk 3 ayına kadar kullanılması gerekliymiş. Dediğim gibi internette araştır. Allah korusun folik asidin eksik olursa bebeğin bel kemiğinde ki olabilecek sıkıntılardan dolayı felç doğabiliyormuş.
bu arada 2 ayda mi düştü bu değer ilk ay kaç olmustu