tiroid ve hamilelik

aysegl

sağlıkla gel inşallah...
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2014
79
19
Hanımlar hamile olup da tiroid rahatsızlığı olan var mi?

Benimde gebeligimin 10. Haftasinda hipertroidi basladi suan ilac kullaniyorum. Ama bebegimdede ciddi sorunlar var sonlandirmami istiyolar..

Benimde gebeligimin 10. Haftasinda hipertroidi basladi suan ilac kullaniyorum. Ama bebegimdede ciddi sorunlar var sonlandirmami istiyolar..
nurgülerdem başka bir konuda yazdıklarını okuyup araştırma yapıyordum kistik higroma ile ilgili... allah yardımcın olsun canım, hiç umut verci konuşmadılar mı doktorlar? yanılma, hata payı?

nurgülerdem başka bir konuda yazdıklarını okuyup araştırma yapıyordum kistik higroma ile ilgili... allah yardımcın olsun canım, hiç umut verci konuşmadılar mı doktorlar? yanılma, hata payı?
Doktorlar illa aldirman lazim diyolar ama ben umutluyum cvs temiz cikti ama onlara gore temiz cikmasi bile saglikli oldugunu gostermiyor bebegin. Yarin capaya gidicez baska testler daha yapilcak ama ben karar verdim artik aldirmayacagim bebegimi oleceksede sonra ölsün

Benimdr hasimato troidim var ilac kullaniyorum.hamilelikde benide korkuttular ozurlu olabilir diye cok sukur hicbirsey olmadi martta bir yasinda olacsk insallah yanilma payini unutmayin umitsiz olmayin

Bendede gebeligin 10.haftasinda cikti ilac kullniyorrum dr doguma kadar kullnmam gerektigini soyledi suan yarim yarim kullaniyorum tahlil yapti sonuc cikmadi henuz ona gore ilacin dozunu degistrebilirmmis

2012 agustos ayinda tiroidlerimin %95'i alindi o gunden beridir eutrox hap kullaniyorum (yapay tiroid hormonu) ve 2 aylik hamileyim cok sukur ilk tahlillerim iyi cikti sadece anti tpo yuksek cikti onada yapabilecegimiz bisey yokmus vucut reaksiyon veriyor dedi dr... Zaten anti tpo'yu hayatimda ilk defa olcturdum hala ne oldugunu bilmiyorum??? Sizlere tavsiyem doktorunuzu dinleyin tiroid hapinizi saati saatine alin atlamayin. Ilk zamanlar tiroid yuzunden korkuyordum ama korkacak bisey yokmus insallah sorunsuz tamamlariz hamileligimizi kizlaz allah yardimcimiz olsun...

Bende de hashimoto ve hipotroidi var.1,5 yildir ilaç kullanıyorum.euthrox kullanıyorum.yeni hamile olduğumu öğrendim ve biraz tedirginim.Rabbim hepimizin evladını bizlere bagislasin

Ben de 2.bebeğime 6haftalık hamileyken hipotiroidi çıktı ben de çok korktum oğlum şimdi 3 yaşını geçti gayet akıllı maşallah şimdi de 3.ye hamileyim ilaçlarımı 1gün bile geçirmiyorum ama önemli olan o

Cnm değerin kaçtı peki bnde 7 haftalık hamileyim tiroidim 4.12 çıktı sinir yani doktorda bişey demedi bi daha gitmelimiyim doktora

bendede troit sorunu çıktı hatta bu sorun yüüznden hamile kalamıyordum doktor ilaç verdi anında hamile kaldım bewbeğin zeka geriliği olmasın diye tiroit hapını hamileliğimdede devam ediyorum. bunun nedenini doktor " bebeğin tiroit bezleri gelişimediğinden bizimkine ihtiyaç duyarmış. tiroitte sorun olanların bebeklerinde zeka geriliği oluyormuş.

bu arada ben hamileiğimi duyunca bütün ilaçlarımı kesmiştim doktorum çok kızdı tiroidi mutlaka kullanmalıymışım

Merhaba,

Benimde bir sorum var.
Son Adet tarihim, 01 şubat 2015
Kasıklarımdaki ağrı ve iki yana çekilip genişliyormuşum hissi ve göğüs hassasiyeti ile dr.a gittim. 26 şubat prş. günü.
10 yıldır hipotiroidi hastasıyım.

Ultrasonla inceleme yapıldı. Dr. iki noktayı + ile işaretledi. Ancak, bize birşey göremedim kan ve idrar testi yapalım dedi. Kan testinde bcg değerim 30.68 çıktı. "Akşam saati idi ve tam çıkıyordu kapının ağzında bize gebelik var İki gün sonra testleri yenileyim " dedi.
Cmt günü verdiğimiz kanda beta hcg değeri 63,92 çıktı. "Bir gebelikte olabilir olmayadabilir. Belki dış gebelik olabilir yada kimyasal gebelik olabilir" gibi bir açıklama yaptı. ve tekrar çağırdı. bugün yine kan verdim ve beta hcg değerim 72.. Bugün başka bir dr. gideceğiz tabi ama ben artık üzüntüden bitiyorum.

Bugün adet olmam gerekiyordu. Ancak adet belirtilerim yok. Ama dr. un dedğine göre bebeğimiz kimyasal olabilir. Değer bana yakın olan var mı? ve bebeğini kucağına alan.. :KK43:((

Merhaba,

Benimde bir sorum var.
Kasıklarımdaki ağrı ve iki yana çekilip genişliyormuşum hissi ve göğüs hassasiyeti ile dr.a gittim. 26 şubat prş. günü.

Ultrasonla inceleme yapıldı. Dr. iki noktayı + ile işaretledi. Ancak, bize birşey göremedim kan ve idrar testi yapalım dedi. Kan testinde bcg değerim 30.68 çıktı. "Akşam saati idi ve tam çıkıyordu kapının ağzında bize gebelik var İki gün sonra testleri yenileyim " dedi.
Cmt günü verdiğimiz kanda beta hcg değeri 63,92 çıktı. "Bir gebelikte olabilir olmayadabilir. Belki dış gebelik olabilir yada kimyasal gebelik olabilir" gibi bir açıklama yaptı. ve tekrar çağırdı. bugün yine kan verdim ve beta hcg değerim 72.. Bugün başka bir dr. gideceğiz tabi ama ben artık üzüntüden bitiyorum.

Bugün adet olmam gerekiyordu. Ancak adet belirtilerim yok. Ama dr. un dedğine göre bebeğimiz kimyasal olabilir. Değer bana yakın olan var mı? ve bebeğini kucağına alan.. :KK43:(([/QUOTE

canım anlamadım kaç defa kan almış öyle anlıyamadımı dr. gebemisin değilmisin diye gebelik testi yaptınmı kimyasalsa yada ne ise bile hemen gösteriyor o dr. istediği kadar hastaneden çıkamk üzere olsun düzgün bir cevap verebilirdi bence başka bir doktora gidin

Merhaba,

Benimde bir sorum var.

Bugün adet olmam gerekiyordu. Ancak adet belirtilerim yok. Ama dr. un dedğine göre bebeğimiz kimyasal olabilir. Değer bana yakın olan var mı? ve bebeğini kucağına alan.. :KK43:((
Kimyasal gebelik olabilir canim betahcg cok az artmis :KK43:

Benimdr hasimato troidim var ilac kullaniyorum.hamilelikde benide korkuttular ozurlu olabilir diye cok sukur hicbirsey olmadi martta bir yasinda olacsk insallah yanilma payini unutmayin umitsiz olmayin
Canım değerlerin kaç çıkmıştı ve kaç haftalık hamileydin. Bende de çıktı ama geç farkedildi. Çok yüksek değil tsh ım ama yinede endişeliyim geç farkedildi diye.

X