Toki evleri niye ucuz?

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.475
Önceki konuma yaptığınız yorumlar için çok teşekkürler:KK50: Eşimle de görüşürüp krediyle ev almaya karar verdik dostlar. Ama yatırım amaçlı İstanbula yakın yerlerden bakıyoruz (Kendimiz oturmayacağız,şuan kirada değiliz) Araştırdığımda 90-100 bine evlerin olduğu ilçelerde toki evleri 50-60 bin. Bunun sebebini bile var mı? Malzeme mi kötü yoksa tapu ya da ruhsat vs konularında mı sıkıntı var? Ya da kiraya versek,bir kaç yıl sonra satmaya kalksak zarar mı ederiz? Bilenlerden yardım rica ediyorum

Önceki konuma yaptığınız yorumlar için çok teşekkürler:KK50: Eşimle de görüşürüp krediyle ev almaya karar verdik dostlar. Ama yatırım amaçlı İstanbula yakın yerlerden bakıyoruz (Kendimiz oturmayacağız,şuan kirada değiliz) Araştırdığımda 90-100 bine evlerin olduğu ilçelerde toki evleri 50-60 bin. Bunun sebebini bile var mı? Malzeme mi kötü yoksa tapu ya da ruhsat vs konularında mı sıkıntı var? Ya da kiraya versek,bir kaç yıl sonra satmaya kalksak zarar mı ederiz? Bilenlerden yardım rica ediyorum
Geri ödemesi vardır onların daha 3-5 yıl o yüzden o fiyata veriyorlardır.

Bildiğim kadarıyla herkes alamıyor, kura ile çıkıyor...

Malzemesinin kalitesiz oldugunu haberlerde goruyorduk. Simdilerde cesaret edemiyorlar ama yillar once tokiden ev alip magdur olan aileler tvlerde bol bol boy gosteriyordu.

toki evlerinde sıkıntı yok canım ayrıca ısıtmaları falan olsun gayet güzel özellikle dar gelirlinin ev sahibi olabilmesi için güzel bir fırsat aman aman kaliteli malzeme kullanılmıyor misal iç ve dış cephe boyaları kaliteli değil ama mimari malzemeleri gayet uygun kalite açısından sıkıntısı yok hem aslına bakılırsa ucuz da değil sadece uzun vadede ödendiği için ucuz gibi geliyor :KK14:90-100 bine yapılan evlerin arsalarını almak üstüne ruhsat işlemleri imar bedelleri derken fiyat mecburen artıyor toplu konutta bu fiyatlar normal kooperatifte de öyledir aslında daha maliyeti düşük olur

aslında ukalalık gibi algılayabilirsin ama toki evleri diye yazsan googleye ne görseller çıkar bizden daha iyi anlatır
Araştırmadığımı kim söyledi.Sadece malzeme mi onu merak ediyorum.okadar mı kötü bu evler?
Geri ödemesi vardır onların daha 3-5 yıl o yüzden o fiyata veriyorlardır.
Sephoraa geri ödemesi yokmuş özellikle baktım eve güvenilir gelmedi bana
Bildiğim kadarıyla herkes alamıyor, kura ile çıkıyor...
Sahibinden satılık diye yazıyordu,kişi sanırım kura ile almış şimdi de satıyor.

Toki evleri artık o kadar da vasat yapılmıyor malzeme açısından, mahalle aralarında bulacağınız, müteahhiti "dayı" olan inşaatlardan daha vasat değil en azından.
Gördüğünüz ilanlar eğer sahibindense, yani, bir bireydense, geri ödemesi devam ediyordur hala.

Bi arkadasin da dedigi gibi 10 yada 20 yil vade ile geri odemeleri oluyor yari fiyat ucuz gibi gorunuyor fakat ayni hesaba geliyor..:KK51:

Toki evleri merkezden uzak oluyor kira dusunuyorsan daha merkezi kolay kiraya verilebilecek yerlerden dusunebilirsin nisbeten daha yuksek fiyatli kiraci bulabilirsin..:KK14:

Istanbul disi derken cevre illerdenmi dusunuyorsuno_O

Simdiden hayirli olsun.:KK76:

bir ara surların oradaki gecekonduların hak sahiplerini Arnavutköye taşıdılar.3 katlı binalar yaptılar ,ve ev sahipleri çok cüzi fiyatlarla haklarını sattılar. evler ferah çevresi ferah çok güzel fakat gel gör ki ,2 yıl içinde orası burası dağılmaya başladı evlerin. çok kalitesiz yaptılar.
fakat gazide yaptıkları evler var. malzeme kalitesini bilmiyorum ama 3 yıl önce 250 bin istiyorlardı.
yani toki her cebe uygun ev yapıyor. fakirlere kalitesiz , zenginlere lüks ( kalitesi tartışılır.)
Kişisel fikrimi sorarsan tokiye hiç bulaşma derim.

Evde kullanılan malzemeler çok kaliteli değil ama temeli çok sağlam diye biliyorum ben yani depreme dayanıklı hemde van depreminde toki evleri yıkılmamıştı buda kanıtı dediğim gibi iç malzemeler çok kaliteli değil

toki evinde oturuyorum, binaların kabası sağlam çünkü tünel kalıp, ince işçilik ilk tokilerde berbat, sonrakilerde daha iyi,
çünkü önceden denetleme iyi değilmiş, teslim alırken ben bunu bu şekilde teslim almam diyenlerinkini düzeltip vermişler.
biz sahibinden devraldık, 3 yıl geri ödemesini yaptık tapuyu öyle aldık.
aslında ucuz değiller piyasayla aynı hesaba geliyor sadece dar gelirli için olanlar uygun oda evler çok küçük.
sahibinden alırsanız zaten değerini ister toki evide olsa, toki nin kendisinden alırsanız geri ödemeler 6 ayda bir yükseliyor o yüzden aynı hesaba geliyor piyasayla, anlatabildimmiki o_O

toki; dar gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için kurulmuş bi idare. devlet teşekkülü olduğu için amaç kar değil.
maliyetin üzerine az karla daireler satılıyor. tabi maliyeti düşük tutmak için de malzeme orta karar seçiliyor.
malzeme kadar işçilik de mühim. açıkçası bu konuda çok özenli değiller..
az peşinat ve yıllara yayılan taksitlendirme de fiyatı piyasanın altında tutuyor.

son yıllarda talep arttığı için kura ile daire satmaya başladılar.
bir de emlak pazarlama ve emlak konut var.
bunlar kalite ve lüks anlamında daha yüksek nitelikli daireler yapıp satıyor.
alıp kiraya vermek istiyorsanız; düşünülebilir. ama ben olsam, kredi çekiyorum madem
20-30 bin daha fazla verip malzeme, işçilik ve mevki bakımından daha güzel bi binadaki

nitelikli bir daireyi satın almayı tercih ederdim. hakkınızda hayırlısı olsun..

Araştırmadığımı kim söyledi.Sadece malzeme mi onu merak ediyorum.okadar mı kötü bu evler?

Sephoraa geri ödemesi yokmuş özellikle baktım eve güvenilir gelmedi bana

Sahibinden satılık diye yazıyordu,kişi sanırım kura ile almış şimdi de satıyor.
Bizim sitenin alt tarafında bir toki var, gayet kaliteli malzemelerle yapılmış. Merkezi sistem yerden ısıtmalı, hilton banyolu, hazır mutfaklı falan evler. İnşaat kalitesini bilemem tabi. Bazen burdan çıkıp oraya mı yerleşsek diyoruz. Şimdiye dek gördüğüm tokilerin tek eksiği balkonlarının olmaması. Burda da 150 civarı evler onları 70-80'e veriyorlar ama geri ödemeleri var genelde.

toki evinde oturuyorum, binaların kabası sağlam çünkü tünel kalıp, ince işçilik ilk tokilerde berbat, sonrakilerde daha iyi,
çünkü önceden denetleme iyi değilmiş, teslim alırken ben bunu bu şekilde teslim almam diyenlerinkini düzeltip vermişler.
biz sahibinden devraldık, 3 yıl geri ödemesini yaptık tapuyu öyle aldık.
aslında ucuz değiller piyasayla aynı hesaba geliyor sadece dar gelirli için olanlar uygun oda evler çok küçük.
sahibinden alırsanız zaten değerini ister toki evide olsa, toki nin kendisinden alırsanız geri ödemeler 6 ayda bir yükseliyor o yüzden aynı hesaba geliyor piyasayla, anlatabildimmiki o_O
Canım tokiden alamayız,sitesinde yazan şartlara uymuyoruz.Sahibinden örneğin 60 bine alsak bize başka masraf çıkarır mı ki acaba? İnş. suç değildir ama örnek olarak birini kopyalıyorum

Açıklama

Bursa Gürsu Toki lerde Satılık Daire.3+1 120 metrekare yeni sıfır daire.

11 katlı binanın 8.katında C1-3 No: 34.Dairenin Tüm Odaları ışık almaktadır.Dairemiz site içine değil Dağ Manzaralıdır.Isı pay ölçerli Merkezi Sistemdir.Çift Asansörlüdür.

Su,Elektrik,Doğalgaz Mevcuttur.Tüm sigortalar yapılmıştır.Tüm ödemeler yapılmıştır.

Anahtar Teslim,Hemen Devir yapılır.

İlkokul,Ortaokul,Lise,Toki Sağlık Ocağı,Cami,Alışveriş Merkezi Mevcuttur.

Muhteşem manzara,Dağ Havası,Gürültüden Uzak,Sakin Bir Yer.

Minibüs ve Belediye Otobüsü İle Ulaşım İmkanı.

Aylık 695 TL Taksit (7 Yıl ) + 64 Tl aidat vardır.

Not:Yıllık Tefe-Tüfe oranınca Taksitlere zam uygulanmaktadır.

Bizim sitenin alt tarafında bir toki var, gayet kaliteli malzemelerle yapılmış. Merkezi sistem yerden ısıtmalı, hilton banyolu, hazır mutfaklı falan evler. İnşaat kalitesini bilemem tabi. Bazen burdan çıkıp oraya mı yerleşsek diyoruz. Şimdiye dek gördüğüm tokilerin tek eksiği balkonlarının olmaması. Burda da 150 civarı evler onları 70-80'e veriyorlar ama geri ödemeleri var genelde.
Bahsettiğiniz yer İstanbul mu? Hangi semt? Geri ödemesi olan evlerin hem taksiti ödeniyor hem de peşinat veriliyor sanırım? Valla bu aralar fazla kafayı taktım yatırım işine :KK43:

Canım tokiden alamayız,sitesinde yazan şartlara uymuyoruz.Sahibinden örneğin 60 bine alsak bize başka masraf çıkarır mı ki acaba? İnş. suç değildir ama örnek olarak birini kopyalıyorum

Açıklama

Bursa Gürsu Toki lerde Satılık Daire.3+1 120 metrekare yeni sıfır daire.

11 katlı binanın 8.katında C1-3 No: 34.Dairenin Tüm Odaları ışık almaktadır.Dairemiz site içine değil Dağ Manzaralıdır.Isı pay ölçerli Merkezi Sistemdir.Çift Asansörlüdür.

Su,Elektrik,Doğalgaz Mevcuttur.Tüm sigortalar yapılmıştır.Tüm ödemeler yapılmıştır.

Anahtar Teslim,Hemen Devir yapılır.

İlkokul,Ortaokul,Lise,Toki Sağlık Ocağı,Cami,Alışveriş Merkezi Mevcuttur.

Muhteşem manzara,Dağ Havası,Gürültüden Uzak,Sakin Bir Yer.

Minibüs ve Belediye Otobüsü İle Ulaşım İmkanı.

Aylık 695 TL Taksit (7 Yıl ) + 64 Tl aidat vardır.

Not:Yıllık Tefe-Tüfe oranınca Taksitlere zam uygulanmaktadır.
ayrıca bir masrafı fazla yok, bankada devir masrafı var oda 8 yıl önce 300 tl falandı.
aylık ödemelere %3 yada 4 kadar zam geliyor genelde, 6 ayda yada yılda bir toplu ödeme imkanı sunuyorlar oda genelde kalan tüm borcunuzun %20 si civarında bir indirim yapılıyor, yada tamamı değilde elinizde ne kadar para varsa ödeme yapabilirsiniz aylık ödemeler düşük olur. toplam borç bitince tapu masrafı var oda evin rayiç bedeli bellidir tahminim 60.000 civarıdır oda 3000 tl civarı tapu masrafı çıkar. başka masrafı siz evinizin içinde değişiklik istiyorsanız anca öyle yaparsınız, birde elektri, su ,doğalgaz devirinde masraf var , tabi bunlar ve tapu masrafı her evde var ekstra masraf değiller yani. ekstra olan sadece ilk başta yazdığım devir bedeli oda zaten cüzi bir miktar. kredi çekip ev alacaksanız, çekmeden toki olması daha mantıklıklı.
şuda çok yaygın yapılıyor; bankadan kredi çekilip tokiye olan borç kapatılıyor . en azından 6 ayda bir yükselmesi durdurulmuş oluyor. tabi faiz var, bankadan çekilecek faizle 6 ayda bir yükselecek 7 yıllık borç iyi karşılaştırılması lazım, hangisi karlıysa onu yapmak lazım.

Bahsettiğiniz yer İstanbul mu? Hangi semt? Geri ödemesi olan evlerin hem taksiti ödeniyor hem de peşinat veriliyor sanırım? Valla bu aralar fazla kafayı taktım yatırım işine :KK43:
Yok izmirdeyim canım ben.
Aynen öyle hem çektiğin krediyi hem de geri ödemeyi ödemek gerekiyor. Geri ödeme cüzi bir miktar ama bildiğim kadarıyla.

X