Toksoplazma ve rubella testi süpheli çıkan var mı ?

clenizz

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2008
43
8
Merhabalar. yaklaşık8 haftalık hamileyim. dün tahlil oldum be kızamık yani rubella igm dğerim 1.21 çıktı referans değer 0.90 . yani şüpheli aralıkta. dotorum hafta sonu tahlilin tekrarını istedi. böyle bir durumla karşılaşanlar ne oldu ne bitti yazar mısınız?

Merhabalar. yaklaşık8 haftalık hamileyim. dün tahlil oldum be kızamık yani rubella igm dğerim 1.21 çıktı referans değer 0.90 . yani şüpheli aralıkta. dotorum hafta sonu tahlilin tekrarını istedi. böyle bir durumla karşılaşanlar ne oldu ne bitti yazar mısınız?

Bir arkadaş daha yazmıs bugün kızamıkcık çok öenmli cidden gebelikte.
Rubella ıgm ve ıgg nin ikisininde yüksek olduğu durumlarda tehlike vardır.
Benim ikiside yüksekti. Hatta sizinki ne ki benim 160 larda falandı değerim.
Sizin değerlerinizin ikiside yüksekse avidite testi ister doktorunuz. Hastalık geçmişte yasanmıs yoksa gebelikte mi olusmus diye.

Bir arkadaş daha yazmıs bugün kızamıkcık çok öenmli cidden gebelikte.
Rubella ıgm ve ıgg nin ikisininde yüksek olduğu durumlarda tehlike vardır.
Benim ikiside yüksekti. Hatta sizinki ne ki benim 160 larda falandı değerim.
Sizin değerlerinizin ikiside yüksekse avidite testi ister doktorunuz. Hastalık geçmişte yasanmıs yoksa gebelikte mi olusmus diye.
çok teşekkür ederim. sizin gebelik öncesi mi yaşanmış ? yoksa hatalı sonuç mu çıkmış?

çok teşekkür ederim. sizin gebelik öncesi mi yaşanmış ? yoksa hatalı sonuç mu çıkmış?

%96 çıkmıstı avidite, yani gebelikten çok önce geçirmişim, böyle durumlarda heyet toplanıp bilgi veriyor, gebeliğe devam sorun yok diye ropara imza attı hepsi. İnşallah sende de hiç bir sıkıntı yoktur , bundan sonra kendine çok dikkat etmelisin ilk 3 ay çok önemli.
Doktorum bana kedilerden ve çocuklardan uzak durmamı söyledi. Markete giderken bile korkarım hala maske takarım.

Benimde toxoplazma değerim sınırda çıkmıştı. Tekrar yaptırdık sonra normal çıktı. İgg ve İgm ye baktı doktor ayrıca. İnşallah seninde bi sorunun yoktur canım.

%96 çıkmıstı avidite, yani gebelikten çok önce geçirmişim, böyle durumlarda heyet toplanıp bilgi veriyor, gebeliğe devam sorun yok diye ropara imza attı hepsi. İnşallah sende de hiç bir sıkıntı yoktur , bundan sonra kendine çok dikkat etmelisin ilk 3 ay çok önemli.
Doktorum bana kedilerden ve çocuklardan uzak durmamı söyledi. Markete giderken bile korkarım hala maske takarım.
umarım sorun yoktur. okul öncesi öğretmeniyim. 60 km uzakta bir köye gidiyorum. 3 haftadır milli eğitimle bu konuda görüşüyorum başka yere görevlendirme için ama olmuyor. düşük tehdidi atlattım 5. haftada. raporla dilekçe yazdım olmadı. şimdi dr um 10+10 rapor vermek istedi ancak milli eğitim heyet almamı uygun görüyor yerime öğretmen gelmesi için . dikkat ediyoruz ama şartlar bu :)

umarım sorun yoktur. okul öncesi öğretmeniyim. 60 km uzakta bir köye gidiyorum. 3 haftadır milli eğitimle bu konuda görüşüyorum başka yere görevlendirme için ama olmuyor. düşük tehdidi atlattım 5. haftada. raporla dilekçe yazdım olmadı. şimdi dr um 10+10 rapor vermek istedi ancak milli eğitim heyet almamı uygun görüyor yerime öğretmen gelmesi için . dikkat ediyoruz ama şartlar bu :)

Doktorun bana sorduğu ilk sorulardan biriydi çocuklar. Çok çocukla bir arada oldun mu dedi yakın zamanda. Çok güzel bir mesleğin var ama şu şartlarda değil sanırım :)
Canım heyet raporunu almaya çalış,inşallah sorunsuz atlatırsın sende. Gerekirse rapor al şu dönemi çocuklardan uzak geçir bence.Biz çok zor günlerden geçmiştik eşimle beraber. atlattık ço şükür.
Birde bu kızamıkcık kızamık gibi kendini belli eden bir hastalık değilmiş, hasta anlamadan ayakta da geçirebiliyormuş oyüzden hangi çocuk hasta bilemezsin malesef :KK43:
Çok geçmiş olsun şimdiden bebeğine sağlıkla kavusursun inşallah sevgiler :)

Evet canım kocaman oldu :)Doğumu bekliyoruz artık. ÇAlışıyordum 32. hafta rapor ile izne ayrıldım

X