Transferi olup da bekleme sürecinde olan yok mu?

merhaba arkadaşlar ben de ocak ayında tüp bebek yaptıranlardanım sayfayı sürekli okuyarak takip ediyordum, bugün transferden sonra 12. günüm ve kan testi yaptırdım 191.5 cıktı cok şükür rabbime, hepimiz için hep dua ediyorum 3 senedir, bizi ancak yaşayanlar anlayabilir, ben de hiçbir belirti olmadı ne lekelenme ne kasık ağrısı ne iştahsızlık hiçbirşey yaşamadım ayrıca ilk tüp bebek denememizdi

maşallah Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.
darısı başımızaaaa

Bugunde test yaptirdim 5.08 çıktı...nasipte yokmuş olmadi ...rabbim bekleyen herkesin yüzünü güldürsun...hayirlisi olsun hepimiz için...
Canım en kisa zamanda Rabbim en hayırlısını nasip etsin sana..evet çok zor ama geçiyor...

Arkadaslar negatif olunca doktor herhangi bir değerlendirme yapıyor mu...yani bu surecten sonra ne öneriyor..yoksa hemen gel tekrar deneyelim mi diyorlar...yani olmamasinin bir sebebi var mi buna dair arastirmayi nasil yapiyorlar...evet allah takdir etmedi olmadi ama sebepleri de yerine getirmek adina soruyorum...
benim donmuslarim var mesela doktor gel öbür ay tekrar deneyelim dese bana cok mantikli gelmiyor sonucta ayni rahim ayni embriyo yine tutmaz gibi geliyor...mesela histereskobi yada cgh pgt denilen testler falan yapilmali...Tecrübeli Arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var...
Canım benim Allah'ım en kısa zamanda evladına kavuştursun. Benim kasimdaki negatifimden sonra tani amaçlı ofis histereskopi yapildi. Rahimde polip miyim cikmadi. Sonra doktorum benim 5. Gun embriyosu ile gebe kalamadigimi vunku rahimin erken olgunlastigi icin 5. Gun embriyosunu kabul etmedigini dusundugubu soyledi. Bu yuzden de 5. Gune gifebilecek embriyolarimi 3. Gun transfer etti. Ben negatifi alit almak, ki senin gibi dondurulmusum da yoktu, doktoruma hemen yapalim dedim. O olmaz once sebepleri arastiralım dedi. Bence sen de bunlari doktorunla konusmadan ikinci tedavine baslama. Aklinda soru isareti kalmasin.

doktor ne dicek başka bi tedavi yöntemi uygulayacak ..gerçi senin donmuşun var donmuşlarla başarı sağlayan cok aynı rahim aynı embriyo diye düşünme şansını dene...benim hiç donmuş embriyom olmadı 4ncü tedavimde de dün negatif sonuç aldım maalesef üstelik ilk defa 5nci gün emriyosuydu umutlu gibiydim o da olmadı demekki zamanı değilmiş diyorum ama gerçekten anlayamıyorum ...ankaranın en iyi doktorlarına gittim boşş....emriyoları koyana kadar herşey güzel gidiyor ama koyduktan sonra orda olanları sadece ve sadece rabbim biliyor..doktorlar orda neler olduğunu asla sölüyemiyorlar....uzun protokol olduysa şimdi kısa protokol dener...sana bi takım vitaminler önerirler karyotip testini yaptır sen ...pıhtılaşma testini yaptır... sorun eşindeyse ona da takviye bi vitaminler verebilirler veya ilaç...histereskopi yi doktoruna sor onu herkese yapmıyolar galiba bana hiç yapılmadı gerçi bizde sorun %90 olarak eşimde gözüküyor...
bilmiyorum yaaaa doktorlar hep aynı ..ama labaratuvarın çok önemli olmasını gerektiğini gerçekten anladım...neden diceksin daha önceki 3 tedavimde emriyolarım daha kötüydü hep 3ncü günde transfer yaptılar üstelik bir kere PGT de yapıldı.......son gittiğim yerde emriyolarım daha iyiydi daha cok sayıda ve 5nci gün taransferi oldum ...demekki labaratuvar şartları daha iyi bi merkez diye düşündüm ama olmayınca oda olmuyo işte ...hayırlısı neyse senin için o olsun inşalahhh...allah yardım etsin hepimize çok acı çekiyorum bendee

anlıyorum arkadaşım rabbim hayirlisini nasip etsin....cok zor kabullenmesi...ancak yasayan anlar...simdi doktorla konuştum...rahimle ilgili bir sıkıntı yok diyor...morfolji bozuk spermin dolayisyla embriyo buyuyemedi diyor...pgt meselesini sordum en basta uygulayacagiz dediler ben sonrasinda hicbirsey sormadim...simdi sordum yok uygulamadik diyor. ..3 tane donmusla pgt yapamam diyor...en basinda biliyor lardi motlrfoloji sorunu olduğunu...doktorum bana donmuslarla deneriZ olmazsa yeniden tedaviye pgtli baslariz diyor. ..sanki bu isler bedava oluyor biz bu denemenin maddiyatini en az 6 ayda toparlariz...doktorun dedigi süreç en az 2 sene bize...biraz gerildim ne kadar kolay deneriz demesi...madem niye dondurduk biz bunlari ki oncekiye tedaviye ek bir kademe ilerleyemeyeceksek...yani bir ekstrasi yok ki...bilmiyorum kafam karisik...allah sabrini versin gerçekten....

Canım benim Allah'ım en kısa zamanda evladına kavuştursun. Benim kasimdaki negatifimden sonra tani amaçlı ofis histereskopi yapildi. Rahimde polip miyim cikmadi. Sonra doktorum benim 5. Gun embriyosu ile gebe kalamadigimi vunku rahimin erken olgunlastigi icin 5. Gun embriyosunu kabul etmedigini dusundugubu soyledi. Bu yuzden de 5. Gune gifebilecek embriyolarimi 3. Gun transfer etti. Ben negatifi alit almak, ki senin gibi dondurulmusum da yoktu, doktoruma hemen yapalim dedim. O olmaz once sebepleri arastiralım dedi. Bence sen de bunlari doktorunla konusmadan ikinci tedavine baslama. Aklinda soru isareti kalmasin.
Cnm hepsini sordum bu adet gecsin birdahaki adete gel dedi... bu tedavide biz hep doktora biraktik...suna su kadar para muhasebe dediler odedik hic sorgulamadik ben cok sorgulamaya calistim ama siz o kategoride degilsiniz sizin hersey iyi onu öyle olursa konusuruz diye gecistirdiler hep esimde sorgulama ne diyorlarsa onu yap dedi keske en basinda sorsaydim hepsini...ama maddi olarak cok acildik...artık sormadan sorusturmadan hicbirseye adim atmam...

anlıyorum arkadaşım rabbim hayirlisini nasip etsin....cok zor kabullenmesi...ancak yasayan anlar...simdi doktorla konuştum...rahimle ilgili bir sıkıntı yok diyor...morfolji bozuk spermin dolayisyla embriyo buyuyemedi diyor...pgt meselesini sordum en basta uygulayacagiz dediler ben sonrasinda hicbirsey sormadim...simdi sordum yok uygulamadik diyor. ..3 tane donmusla pgt yapamam diyor...en basinda biliyor lardi motlrfoloji sorunu olduğunu...doktorum bana donmuslarla deneriZ olmazsa yeniden tedaviye pgtli baslariz diyor. ..sanki bu isler bedava oluyor biz bu denemenin maddiyatini en az 6 ayda toparlariz...doktorun dedigi süreç en az 2 sene bize...biraz gerildim ne kadar kolay deneriz demesi...madem niye dondurduk biz bunlari ki oncekiye tedaviye ek bir kademe ilerleyemeyeceksek...yani bir ekstrasi yok ki...bilmiyorum kafam karisik...allah sabrini versin gerçekten....

bence sen hemen karyotip test yaptır eşinle birlikte kromozomlar inceleniyor genetik bi problem varmı çıkıyor ..eğer karyotip test temiz çıkarsa PGT yaptırmaya gerek yok..çünkü genetik problem yoksa PGT anlamsız bide o pahalı bişi bazı merkezler embriyo başına fiyat alıyolar ben 4 emriyoya 1500TL ödemiştim ...genetik problem çıkarsa da allah korusun ozman da yine PGT değilde CGH mi ne ondan yaptırmanı öneririm çünkü o detaylı bi yöntem ve sağlıklı embiriyoyu daha iyi bulduğuna inanıyorum...bunları tecrübelerime ve yüzlerce kişinin burda yaşadıklarını okuyarak anladığıma göre söylüyorum yüzde yüz bişi demem imkansız tabikide....sen yinede donmuş emriyolarınla şansını dene ama boşa gitmesin
merkezden soğuduysan bildiğim kadarıyla da donmuşlarını alabilirsin ordan başka merkezde kullan araştır bakalım...hakkında hayırlısı olsun...maddi olarak bide bana sor 4 tüp yaklaşık 25bin lira para harcadık..üstelik 2 kere rapor hakkımı kullandım ..allahtan 1 rapor hakkım daha var..ama ben 2 sene bu harcadıklarımın borcunu ödüyecem daha
doktorlar şunu yapalım bunu yapalım demesi kolay onlara....gerçi sonucunda kucağıma bebeğimi alıcaksam feda olsun gece gündüz çalışır öderim..tabi elimiz boş kalıncada bu sefer maddi olrakda üzülüyo insan ....allah kolaylık versin

Back
X