- 6 Kasım 2012
- 417
- 303
- 333
- Konu Sahibi papatyam83
-
merhaba arkadaşlar ben40 gün önce 8 haftalık bebeğimi kaybettimdün genetik sonuçları aldık ve 16,kromozom fazlalığından bebeğimin kalbi durmuş dr um diğer embriyolara pgt yapmamız gerek dedi.. böyle bir durumla karşılasan var mı ? varsa daha sonra sağlıklı bebeğim olma şansım varmı ? yardımcı olursanız çok sevinirim...
Canım çok geçmiş olsun. Ben 40 gün önce bebeğimi kaybettim. Henüz sonuçları almadım ama 5 gün içinde bekliyorum. Tüp bebekler hamile kalmıştım ama benim de bebeğimin kalbi durdu maalesefdoktor bize de pgt önerdi. Siz de sorun var mıydı?
Saol cnm sana da geçmiş olsun. Sorun yoktu bizde sebepsizdi. Dun sonuçları öğrendik kromozom anomolisi varmis brbegimde. Bizede genetik test yapıldı 1 ay sonra sonuçları alıcaz. Eğer eşim yada bende sorun varsa pgt yapılcakmışçok maliyetli bir durum Allah hepinizin yardımcısı olsun. Sizde sorunn nedir cnm ?
Sağolasın canım. Ben de pco var canım. 2 . Tüp bebek tedavimizdi ve ilk defa gebelik olmuştu. Evet baya maliyetliymiş pgt. Allah yardımcımız olsun inş. Bu arada kürtajdan sonra adet oldun mu sen canım? Ben hala adet olmadım.
Yok daha olmadim cnm bende. O da ayri bir dert tabi. Doktora ciktim bir sorun yok adet olman lazimdi dedi. Hatta gebelik oluşmuş ve kaybetmis olabolirsin dediilac verdi p.tesi ona basliycam oluruz inşallah biran once. Sen gittin mi doktora ..
Cvp için tşkkr ederim öncelikle. Bebegimin trizomi 16 olmasindan dolayi eşimle bende tahlil verdim. Sonuç temiz çikti cok şükür. bizde sorun yokmuş. Yalniz benim boyle bir sorunum var. Tüp bebekti benim bebeğim. Dondurulmuş embriyolarımda da aynı sorun olabilir mi diye düşünmüyor değilim. Doktorumla henüz konuşamadım.İyi günler
Benzer bir hadise ile 8 .haftalık bebeğimi kaybettim.Genetik sonucunda trizomi 16 çıktı. Trizomi 16 özellikle yaşla birlikte artmaktadır. Bir insanın başına tekrar gelme oranı %1-1,5 oranındadır.Bu nedenle preimplantasyon genetik tanı için acele etme derim. Öncelikle bir genetik doktoru ile görüşün. Ayrıca ilerki hamilelikte amniyosentez yaptırmanızı tavsiye ederim.
Cvp için tşkkr ederim öncelikle. Bebegimin trizomi 16 olmasindan dolayi eşimle bende tahlil verdim. Sonuç temiz çikti cok şükür. bizde sorun yokmuş. Yalniz benim boyle bir sorunum var. Tüp bebekti benim bebeğim. Dondurulmuş embriyolarımda da aynı sorun olabilir mi diye düşünmüyor değilim. Doktorumla henüz konuşamadım.
Geçmiş olsun öncelikle. Testler temiz çıkınca başka teste gerek duymadı doktorumuz. Dondurulmuş embriyo ile ikinci denememizi yaptık ve şükürler olsun ki ağustos ayında kizima kavuştum. 4 aylik meleğim var. Yalnız hamileligimin 14. Haftasinda panorama test yaptırdım. Oda temiz geldi çok şükür. Onun dışında başka test istemedi doktorumuz.Merhaba,
Konu kapanalı bir seneden fazla olmuş ama test sonucum sizinki ile aynı. 47 XY trizomi 16. Eşim ve bende kromozom testi yaptiracagiz. Siz daha sonra başka test yaptirsinizmi? Birde akıbetinizi merak ettim :) Çocuk denemeniz oldu mu?
Geçmiş olsun öncelikle. Testler temiz çıkınca başka teste gerek duymadı doktorumuz. Dondurulmuş embriyo ile ikinci denememizi yaptık ve şükürler olsun ki ağustos ayında kizima kavuştum. 4 aylik meleğim var. Yalnız hamileligimin 14. Haftasinda panorama test yaptırdım. Oda temiz geldi çok şükür. Onun dışında başka test istemedi doktorumuz.
Amin. Allah sizede nasip etsin. İnşallah sonuçlariniz güzel çıkar ve sizde meleğin ize kavuşur sunuz.Ne güzel :) Allah analı babalı büyütsün.
Sağlıkla inşallah. Cevap için teşekkür ederim çok sağolun...
merhaba arkadaslar benım ıkı defa bebegım karnımda öldü. bırıncısıne baktırmadım ama ıkıncısınde trizomi 16 cıktı suan cok endıselıyım 3. cu defa kaybetmeyı kaldıramam dıye dusunuyorum PGT ıse cok malıyetlı saglıklı bebek sahıbı olanlarınız varmı
tesekkur ederim ınsallah saglıkla kucagınıza alırsınız ıkısıde 2.aya gırerken öldüler tek bı fark vardı bırıncısının kalp atısları cok gucluydu ıkıncısınde yanı kesın trızomı cıkanda bı duyuluyordu bı duyulmuyordu bende ayrıca pıhtılasma cıktı bırıncısını pıhtılasmadan kaybetmıs olabılırım Suan sıze buyuk umut bagladım pgt ıcın karar aşamasındaydım ınsallah saglıklıdır bebegınız dualarım sızınleÇok geçmiş olsun. İkiside aynı haftadamı öldü acaba?
Ben ilk gebeliğimde yaşadım aynısını. Şimdi yine hamileyim. 12. Haftalık gebeyim. Kandan fetal dna testi yaptırdım. Sonucu alınca sizinle paylaşırım.
tesekkur ederim ınsallah saglıkla kucagınıza alırsınız ıkısıde 2.aya gırerken öldüler tek bı fark vardı bırıncısının kalp atısları cok gucluydu ıkıncısınde yanı kesın trızomı cıkanda bı duyuluyordu bı duyulmuyordu bende ayrıca pıhtılasma cıktı bırıncısını pıhtılasmadan kaybetmıs olabılırım Suan sıze buyuk umut bagladım pgt ıcın karar aşamasındaydım ınsallah saglıklıdır bebegınız dualarım sızınle
merhaba umarım dedıgınız gıbıdır bende hamıle kalırsam ıgne kullanmam gerekıyormus bır ay önce hıstereskopı oldum olma sebebım rahımdekı polıplerdı boylece rahımde temızlenmıs oldu guzel haberlerınızı umutla beklıyorumTrizomi 16 hayatla bağdaşmayan bir anamoli olduğu için kalbinin hızlı atacağını sanmıyorum. Birinci bebeğinizi kan pıhtilasmasi yüzünden kaybetmişsinizdir belki. Bendede kan pıhtılaşması çıktı şu anda iğne kullanıyorum. Birde size tavsiyem doktorunuzdan histeroskopi hakkında bilgi isteyin. Düşük ve kürtajdan sonra rahime bakilmasinda fayda var demişti doktorum. Ben histeroskopi oldum hemen hamile kaldım. Güzel dilekleriniz için teşekkürler :) Durumu haber vericem size.
merhaba umarım dedıgınız gıbıdır bende hamıle kalırsam ıgne kullanmam gerekıyormus bır ay önce hıstereskopı oldum olma sebebım rahımdekı polıplerdı boylece rahımde temızlenmıs oldu guzel haberlerınızı umutla beklıyorum
gözünüz aydın cok sevındım hayırlısıyla kucagınıza alırsınız ınsallahDoktorum bugün aradı. Test sonucum temiz çıktı çok şükür. Allah sizede sağlıklı bir bebek nasip etsin inşallah. Histeroskopi de olduysanız tertemiz olmuştur. Geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?