tsh değerim çok düşmüş,yorumlarınızı alabilirmiyim?

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
7
Merhaba arkadaşlar,
Dün kan testlerim yapıldı,her zaman gittiğim doktoruma gidemedim.Mecburen baska şehirde yaptırdım,genelde normal değerler olmasına rağmen tsh değerim 0,05 olması gereken ise 0,25-5,0.
moralim cok bozuldu.gebelik öncesi guatr nodüllerim vardı ama t3,t4,tsh değerlerim normal sınırdaydı.
Şimdi hipertroid korkusundan(ki tum belirtiler var bende) huzurum kaçtı.Asıl doktorumu aradım ama ulaşamadım.Buradaki doktorsa olsun dedi,yorum bile yapmadı ilgisizce.aynı durumda olan yada yasayan varmı?netten biraz arastırdım bebeğede gecebilirmiş.Offf napıcam,bi yorum lutfen kızzlar:KK43:
 

megryann

Aşkımın aşkı....
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
5.913
36
Geçmiş olsun canım çok düşmüş gerçekten hipertiroid teşhisi konulmadımı sana?Genelde 1 in altında olanlara hipertiroid dediklerini biliyordum.Bence sen bir başka doktora daha git.Belliki kiloda alamıyorsundur sinirlilik falanda vardır... Gebelikte tedaviye başlarlarmı bilmiyorum ama gebelik sonrası ilaç tedavisine başlamaları gerekir diye düşünüyorum.Tekrar geçmiş olsun....
 

YASMXIXNBERK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2008
52
0
Merhaba arkadaşlar,
Dün kan testlerim yapıldı,her zaman gittiğim doktoruma gidemedim.Mecburen baska şehirde yaptırdım,genelde normal değerler olmasına rağmen tsh değerim 0,05 olması gereken ise 0,25-5,0.
moralim cok bozuldu.gebelik öncesi guatr nodüllerim vardı ama t3,t4,tsh değerlerim normal sınırdaydı.
Şimdi hipertroid korkusundan(ki tum belirtiler var bende) huzurum kaçtı.Asıl doktorumu aradım ama ulaşamadım.Buradaki doktorsa olsun dedi,yorum bile yapmadı ilgisizce.aynı durumda olan yada yasayan varmı?netten biraz arastırdım bebeğede gecebilirmiş.Offf napıcam,bi yorum lutfen kızzlar:KK43:

cnm,hiç üzülme AMAöncelikle kendi doktoruna hemen ulaşki ilaç dozunu ayarlasın.benim hipotiroidim ve haşimetom var ve 5 aylık hamileyim.İzmirde çok iyi bir endokrin prof.una gidiyorum.Düzenli olarak her ay tahlil yaptırıyorum ve doktorum tahlil sonucuna göre ilacımı ayarlıyor.ilaç hamilelikte çok önemli ki bebeğe yeterli hormon gitsin ... ilacın hiç bir zararı yok hatta zarar değil faydası var ki bebekte problemler oluşmasın. bende çok korkmuştum ama şimdi içim rahat çünkü ilaç sayesinde normale döndü tsh ım. şu anda tsh.ım 0.195 normal değer:0.27-4.2... doktorum sınırın hemen altında olmasının çok iyi olduğunu çünkü bu değerin 0.27-4.2.nin hamile olmayan bayanlarda normal olduğunu ilacın dozunun hamilelikte biraz daha fazla tutulduğunu söylüyor.... YANİ AKLINA KÖTÜ ŞEYLER GETİRMEDEN önce doktorunla konuş ve gerekiyorsa ilaca başla...geç kalma.. hoşçakal
 

ecrin1001

BIR KIZI BIR OGLU VaRMIS
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
10.494
15
endişelenme bende hipertroidim var dr muhtemelen propcilly diye bir ilaca başlatacaktır..ben 20 gun kullandım ve bıraktım..
 

butterflydsd

oğlum kayram herşeyimsin
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
1.114
1
32
canım bende 9 haftalık hamişim bendede hipotiroid canım ve bende bugün ilaç kullanmaya başladım doktorum ilaç kullanırsam hiçbirsorun olmaz dedi ve içim rahatladı.bende ilk duyduğumda çok korkmuştum ama şimdi daha rahatım.
 

berna1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
57
0
canım üzülme bende hipotiroit hastasıyım ilaç başladım yeni.bu tarz ilaçlar bebeğe faydalı sonuçta tedavi oluyorsun.bir an önce doktorunla temasa geç ne kadar erken davranırsan o kadar ii.
 

gurbetten

oğluşum seni bekliyorum
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2009
1.125
2
canım üzülme bende hipotiroit hastasıyım ilaç başladım yeni.bu tarz ilaçlar bebeğe faydalı sonuçta tedavi oluyorsun.bir an önce doktorunla temasa geç ne kadar erken davranırsan o kadar ii.

geçmiş olsun size soru sorabilrmiyim ne olurr
 

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
7
arkadaslar cok tesekkur ederim yorumlarınız için.Doktorla konustum endokrin uzmanına yönlendirdi,hipertiroidi gibi görunuyor dedi.Ki buyuk ihtimalle aynı.zaten nodülumde vardı ama dedimya değer normaldi.anlasılan hipertiroidi oldum.
peki bu hastalık bebeğime zarar vermişmidir sizce.yada bebeğime geçmişmidir,?randevum cumartesi gunu o gune kadar nasıl dayanıcam bilmiyorum.
insallah ilaçla düzelen birseydir kızlar:KK43:(
 

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
7
cnm,hiç üzülme AMAöncelikle kendi doktoruna hemen ulaşki ilaç dozunu ayarlasın.benim hipotiroidim ve haşimetom var ve 5 aylık hamileyim.İzmirde çok iyi bir endokrin prof.una gidiyorum.Düzenli olarak her ay tahlil yaptırıyorum ve doktorum tahlil sonucuna göre ilacımı ayarlıyor.ilaç hamilelikte çok önemli ki bebeğe yeterli hormon gitsin ... ilacın hiç bir zararı yok hatta zarar değil faydası var ki bebekte problemler oluşmasın. bende çok korkmuştum ama şimdi içim rahat çünkü ilaç sayesinde normale döndü tsh ım. şu anda tsh.ım 0.195 normal değer:0.27-4.2... doktorum sınırın hemen altında olmasının çok iyi olduğunu çünkü bu değerin 0.27-4.2.nin hamile olmayan bayanlarda normal olduğunu ilacın dozunun hamilelikte biraz daha fazla tutulduğunu söylüyor.... YANİ AKLINA KÖTÜ ŞEYLER GETİRMEDEN önce doktorunla konuş ve gerekiyorsa ilaca başla...geç kalma.. hoşçakal


canım çok saol,inan içim rahatladı.Sanada cok geçmiş olsun..
 

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
7
Geçmiş olsun canım çok düşmüş gerçekten hipertiroid teşhisi konulmadımı sana?Genelde 1 in altında olanlara hipertiroid dediklerini biliyordum.Bence sen bir başka doktora daha git.Belliki kiloda alamıyorsundur sinirlilik falanda vardır... Gebelikte tedaviye başlarlarmı bilmiyorum ama gebelik sonrası ilaç tedavisine başlamaları gerekir diye düşünüyorum.Tekrar geçmiş olsun....

saol canım,daha öncede aslında sıfırlı değerlerdeydi ama normal sınırlar içindeydi.doktor tedaviye gerek yok demişti.T3 T4 normaldi cunki..gebeliktede ilaç kullanılıyormus bakalım cumartesi belli olacak..
 

nerbay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2009
188
4
35
arkadaşlar bana da hamileliğimin 11-12. haftaları gibi hipertiroidi teşhisi konuldu.doktor propycil adlı bir ilaç verdi.doğuma kadar kullanacaksın dedi.hergün 1 tane içiyorum.şuan 20 haftalık hamileyim.17.haftamda kan değerlerime bakıldı.bütün değerlerim normaldi.yani ilacın çok faydası olmuştu.
ilacı kullanmazsak bebekte zeka geriliğine neden oluyormuş.o yüzden düzenli içmek lazım.
ben bi de ikizlere hamileyim,çok çok dikkat ediyorum ilaçlara.
hepimize geçmiş olsun arkadaşlar.
 

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
7
canım cok geçmiş olsun sanada.Ama ilaçlar iyi gelmiş demekki?bende dunden beri biraz daha rahatladım,basına gelen cok hamiş arkadas var.Tek korkum ilacın bebeğe etkisi.Ben ağrı kesici minoset bile içemiyorum korkudan.Bu ilaçlar bebeğe zarar vermez deniyor ama insanın içinde suphe kalıyor iste.Ama ilaç kullanmamak daha buyuk risk.
birde sunu sormak istiyorum canım.bebekte zeka geriliği vb problemlere yol acabiliyormus,iyi ama ya ben gec kaldıysam,ya haftalardır bu sorun varsa,coktan zarar vermemişmidir?bu zarar nasıl bir zarardır acaba?kusura bakmayın cok evhamlıyım evet ama napim annelik duygusu işte:KK43:
 

ecrin1001

BIR KIZI BIR OGLU VaRMIS
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2008
10.494
15
benimde ilk yapılan testlerde çıktı 12.haftadann sonra ilaca başlattı doktorum.kendisi endok.profu çok iyi bir dr gunde 3 kez kullandım ilacımı sonra yapılan testler degerlerim normale döndü doktorum ilacımı kesti aylık olarak tekrar ölçülüyor gerekli görse başlatırdı başlatmadı kendimi de ii hissediyorum.çarpıntı istifra felaket derecedeydim serum çok yedim..doktorum bu duurmun bebege hiç bir yan etkisinin olmayacagını söyledi bende çok korkmuştum ama drum sagolsun çok rahatlattı beni...cuma gunu tekrar ölçülecek umarım normaldir herşey...korkmana gerek yok..
 

duyguby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
881
7
benimde ilk yapılan testlerde çıktı 12.haftadann sonra ilaca başlattı doktorum.kendisi endok.profu çok iyi bir dr gunde 3 kez kullandım ilacımı sonra yapılan testler degerlerim normale döndü doktorum ilacımı kesti aylık olarak tekrar ölçülüyor gerekli görse başlatırdı başlatmadı kendimi de ii hissediyorum.çarpıntı istifra felaket derecedeydim serum çok yedim..doktorum bu duurmun bebege hiç bir yan etkisinin olmayacagını söyledi bende çok korkmuştum ama drum sagolsun çok rahatlattı beni...cuma gunu tekrar ölçülecek umarım normaldir herşey...korkmana gerek yok..

canım senin doktorun kimdi canım,yani endokrin uzmanı olan.Olmadı bende ona gideyim:))