tsh ve pıhtılaşma

kalbimsenisecti

Allah'u Ekber Kebira, Velhamdü Lillahi Kesira..
Kayıtlı Üye
4 Mart 2014
384
482
Merhaba Bülent Bey,
1. tüp bebeğimi 16 haftalıkken kalp durmasıyla kaybettim. Normal doğumla doğurdum. ve ardından MTHFR 677 ve MTHFR 1298 HETERZİGOT olduğumu öğrendim.

2. tüp bebeğimi 9 haftalıkken kaybettim. 17.04.2015 te kürtaj oldum.. benim sorularım şöyle cevap verebilirseniz minnettar olurum.

Soru 1. 2. tüp bebegime hamileyken Euthyrox 25mikrog. sabah; akşam ise hibor 3500 kullandım bu ilaçların birbiriyle etkileşimi var mıdır? tsh hormonu heparinin etkisini azaltır mı? veya daha zararlı bir yapıya dönüşürler mi?

Soru 2. 2. gebelik kaybımı 10. haftada kontrolde öğrendim bebeğimin gelişimi 9 haftalıkken durmuş.. doktor kürtaj dedi. fakat ilk gebelik kaybımda rahmime zarar vermemek için tüp bebek doktorum bana normal doğum yaptırmıştı. Bu 9 haftalık bebek içinde normal doğum önerir miydiniz. Yoksa yapılan kürtaj doğru bir uygulama mıydı?. Rahmime zarar verilmiş olmasından ve tüp bebek şansımı da yitirmekten korkuyorum...

Soru 3. Hibor clexane fraxiparine birbirlerinin yerine kullanabilir mi? siz hangisini önerirsiniz.. Gittiğim bir hematolog clexanenin trombositlere de etki ettiğini söylemişti.. yanlış heparin veya doz kullanmış olabilir miyim?

Şimdiden çok ama çok teşekkür ediyorum..

Merhaba Bülent Bey,
1. tüp bebeğimi 16 haftalıkken kalp durmasıyla kaybettim. Normal doğumla doğurdum. ve ardından MTHFR 677 ve MTHFR 1298 HETERZİGOT olduğumu öğrendim.

2. tüp bebeğimi 9 haftalıkken kaybettim. 17.04.2015 te kürtaj oldum.. benim sorularım şöyle cevap verebilirseniz minnettar olurum.

Soru 1. 2. tüp bebegime hamileyken Euthyrox 25mikrog. sabah; akşam ise hibor 3500 kullandım bu ilaçların birbiriyle etkileşimi var mıdır? tsh hormonu heparinin etkisini azaltır mı? veya daha zararlı bir yapıya dönüşürler mi?

Soru 2. 2. gebelik kaybımı 10. haftada kontrolde öğrendim bebeğimin gelişimi 9 haftalıkken durmuş.. doktor kürtaj dedi. fakat ilk gebelik kaybımda rahmime zarar vermemek için tüp bebek doktorum bana normal doğum yaptırmıştı. Bu 9 haftalık bebek içinde normal doğum önerir miydiniz. Yoksa yapılan kürtaj doğru bir uygulama mıydı?. Rahmime zarar verilmiş olmasından ve tüp bebek şansımı da yitirmekten korkuyorum...

Soru 3. Hibor clexane fraxiparine birbirlerinin yerine kullanabilir mi? siz hangisini önerirsiniz.. Gittiğim bir hematolog clexanenin trombositlere de etki ettiğini söylemişti.. yanlış heparin veya doz kullanmış olabilir miyim?

Şimdiden çok ama çok teşekkür ediyorum..
Merhabalar : Öncelıkle tup bebekte dogru merkez secımı oldukca onemlıdır. Laboratuvar merkez basarısı ıcın hayati öneme sahıptır.
Tekrar eden gebelık kaybı olması durumunda araştırılması gereken bazı tetkıkler ve yapılması gereken bazı işlemler vardır. Genetik faktörler(BAY -BAYAN KARYOTIP TAYINI) ,trombofili paneli(pıhtılasma tetkıklerı: sizde tetkıklerınızde cıkan pıhtılasmaya meyıl durumu kan sulandırıcı ıgne ve hap ıle tedavı edılebılmekte.), tiroid fonksıyon testlerı( euthyrox kullanıyor olmanız ve tıroıd testlerınızın kanda normal olması faydalıdır.) , rahim tup fılmınde tuplerın durumu kontrol edılmelı,kan şeker duzeylerı, rahim içine bakmak ıcın hısteroskopı(rahım ıcının kamera sıstemı ıle kontrolu var olan anormal bır durumun: septum adı verılen perde veya polıp myom gıbı yer kaplayan olusum var ıse duzeltılmesı) bu tetkıkler arasındadır.
Cunku var olan yapısıklıgın duzeltılmemesı durumu hem gebelık olusumuna engel, hem de olusacak gebelıkte dusuklere sebebıyet vermektedır. Gebelık sonladırmalarında mumkunse hıc kurtaj önermemekteyız . İlaclar ıle dusuk yaptırılması daha faydalı olur.Haftasına gore kuretaj gereklılıgı var ıse cok nazık bır sekılde deneyımlı ellerde vakum aspırasyonu ıle aspıre edılmelı. Düşük molekul agırlıklı heparın farklı pıyasa ısımlerı altında mevcut. Hepsının ıcerıgı aynı ( hıbor,fraxıparın ,cleaxan) Euthyrox ıle hıbor bırbırının etkısını artırma veya azaltma yapmaz.
Düşük yaptıgınız zaman bebekten genetık analız yapılmıs mıydı ?
Sız ve esınızden yapılan genetık (karyotıp sonucu) testı var ıse, bebekten genetık analız yapılmıs ıse onu da beraberınız bıldırmenız faydalı olucaktır. Tüp bebekte genetik tarama yöntemi ile (array CGH) saglıklı saglıksız embrıo ayırımı yapılarak genetık saglıklı embrıonun rahım ıcıne verılmesı ıle eve canlı bebek ıle gıtme sansını yakalamaktayız.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

X