tüm yatırımım Çocuğumun geleceği uçtu gitti :(

cananzeyno

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2014
428
76
38
Merhaba arkadaşlar çok bunaldim üzüntüden bitmek bilmeyen bir migrene tutldum artik. Yaklaşık bir yıl önce bütün düğün takilarimla 27 bin TL ye araba aldık bir süre kullandık aracı. Bu sırada gebe kaldım eşime bu parayı kızıma saklamak istediğimi söyledim pek yanaşmadı. Bu sırada is yerinden (adliye personeliyim) arkadaşımın abisi arsa alim satım işleriyle uğraştığını bize bir arsa ayarlayabilecegini söyledi. Abisi uzman çavuş. Eşime allemkullem edip arabayla takas edip karşılığında arsa almayı kabul ettirdim. Vekalet verdik marmara ereğlisinden yarim donum arsa aldık yine vekalet vererek arabayı satitrdik. Bu sırada önüme tapu geldi. Tapuda arsanın 9.750 TL ye alindigi yazıyordu sorduğumuzda ise vergi ve harcı çok olmasın diye yanıt aldık her ne kadar tatmin olmasakta gebeliğim nedeniyle sağlık problemlerinden dolayı pek ilgilenemedik. Tapuyu sakladik o kızımın guvencesiydi üniversite belki çeyizi içindi. Derken birgün mesaj geldi telime tedbir konulmuş arsamiza. Meğer diğer mirasçılar dava açmış onalim için ve kanun oncelik hakki olana veriyormus arsayı ve tapudaki miktarı baz aliyormus ! Sok olduk gezmedigimiz avukat kalmadı sonuç değişmiyormus kızımın 17 bin lirası uçtu gitti. Siz siz olun dikkat edin bu konularda her ne kadar adliye calisani olsamda mağdur oldum. Bi şekilde haksiz zenginlesen bir gurubun olduğunu da ogrenmis bulundum. Bakalım dava sonuçlanınca ne olacak ama ümitsiz .... Ve eşime karşıda çok mahcup oldum sonuçta ben sebep oldum çok üzgünüm cok
:KK43:

Aracı arkadaş isin kurdu hala oyalama derdinde. Vekalet edenin muvazaasi var ama onuda kanıtlamak pek mümkün değil mis :KK43:

Evet suda hakki varmış bir kişi bile kalkıp uyarması artik olacağı varmış bi kadar isin içinde olupta bu kadar cahil olmak başka biseymis

tapuda sizden habersiz 9750 lira gösterildiğini sizin haberiniz olmadğını masraflar düşük olsun diye böyle gösterdiklerini ve aslında ödediğinz rakamı söyleyin tapuda 9750 lira gösterene ve aracıya dava açın..

Olan olmuş. Eşinin bu konuda konuşarak seni rencide etmesine izin verme hep sürer gider bir ömür. Bizim ilk aldığımız araba pert, km oynanmış çıktı 10 bin tl zarar ettik. Bunu hayat tecrübesi olarak aldık, para için birbirimize yüklenmedik hiç sizde bunu basarirsiniz inş

ben o aracının boğazına yapışır, öyle yada böyle alırım o parayı. kolay mı kazanıyoruz?

Yokmuş canım cokkk araştırdık sabahlara kadar yargıtay kararları baktık ama kanun mağduru korumuyor. Ordada bir gurup pusuda bizim gibi cahilleri gözetliyor.

estafurullah. insanin bazen nutku tutuluyor, herkesin basina gelebilir. herseyde bir hayir vardir derler ya umarim bundan sonrasi icin hersey cok guzel olur.

estafurullah. insanin bazen nutku tutuluyor, herkesin basina gelebilir. herseyde bir hayir vardir derler ya umarim bundan sonrasi icin hersey cok guzel olur.
İnşallah eşimde sizin gibi düşünüyor birde o üstüme gelseydi ne olurdu bilmezdim. Birde kayınvalide çok karşı çıkmıştı bir ay konuşmadı bizimle arsayı alınca ama kızına almıştık asla el sürmek yoktu. Duymasın diye elimizden geleni yapicaz ahimi tuttu ne

Çok geçmiş olsun ama aracıya dava açın bari yazık günah

Tam olarak birebir aynı davadan dosyamız Yargıtay incelemesinde şu an. Tapuda gösterilen bedeli esas alıyor mahkemeler evet. Davayı kaybettik haliyle Şu an için. Kişi kendi muvaazasına dayanamaz kuralını uygulamazlarsa lehimize karar çıkabilir diye umut ediyorum. Sizin kendi aranızda esas bedeli gösteren bir alım satım sözleşmesi yapıldı mı?

Çok geçmiş olsun ama aracıya dava açın bari yazık günah
Kotuniyet yani muvazadan doğan tazminat davası acilabiliyor ama kanun korumuyor mağduru bilsem sans var . dua edin arkadaşlar kızımın geleceği içindi gebeyken bile gözüm herşeyde kaldı kızımın geleceği içindi herşey ama iyice battik

Tam olarak birebir aynı davadan dosyamız Yargıtay incelemesinde şu an. Tapuda gösterilen bedeli esas alıyor mahkemeler evet. Davayı kaybettik haliyle Şu an için. Kişi kendi muvaazasına dayanamaz kuralını uygulamazlarsa lehimize karar çıkabilir diye umut ediyorum. Sizin kendi aranızda esas bedeli gösteren bir alım satım sözleşmesi yapıldı mı?
Maalesef hicbir sözleşme yok :KK43: vekalet verdiğimiz kişi ne yaptıysa yapmış biz ona düşük gostermesi için bir talimat vermedim haberimiz de yoktu taki önüme tapu gelene kadar. Sanırım avukatsiniz ilginiz için çok tesekkur ederim. Yapilacak birşey varsa gozumuzden kaçan lütfen yardımcı olun

X