Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

Merhaba,
O halde bekleme bu süreci yaz nasıl olsa bu süreçten bunu deneyen herkes geçecek :)

Ben neler yazacağım bekleyin görün ...
 
merhaba arkadaşlar ben 13 yıllık evliyim 1 yılı geçkin süreden beri tedavi görüyorum daha öncesinde eşim istemediği için tedavi görmedik
tedaviye ilk önce adetin üçüncü günü yaptırdığım hormon testiyle başladım adetin sekizinci günü rahim filmide çekilince doktoruma gösterdim eşim
de semen analizi
yaptırdı ve ilk sonuç hiçbir problem yok


3 aysadece hormonlar baskılanıp çatlatma iğnesi yapıldı ve normal yollarla olmasıiçin uğraştık
sonuç;NEGATİF


sonraki 3 ay aşılama yapıldı

aşılama tedavisini kısaca anlatayım
adetin üçüncü günü doktorunuzdan randevu alıyorsunuz ultrasonlu muayene olup tedaviye başlıyorsunuz ben iğne tedavisi gördüm hergün aynı saatte dr mun belirttiği dozda iğnemi yaptırdım 2 günarayla dr gidip yumurta büyüklüğü takibi yapıldı her ay farklı sayıda yumurta elde edildi yumurta yeterli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesi yapılıp 36 saat aşılama işlemi yapıldı aşılamada gerçekten çok fazla acı yok hastanede yarım saat dinlendikten sonra evime döndüm

sonuç:NEGATİF


OLMADI TEDAVİYE GÜZEL YANIT VERMEME RAĞMEN AŞILAMALAR TUTMADI

geçtiğimiz cuma laparoskopi ve histeroskopi yaptı doktorum bilmeyenler için laparoskopi göbek deliği altına yaklaşık 5 cmdelik açılarak karına gaz veriliyor ve kamera sokularak problem olup olmadığına bakılıyor gerekirse kasıktan bir delik daha açılarak müdahale yapılıyor
histeroskopiyi anlatamıyacağım çünkü bende ogun oğrendim ve hiç araştırmamıştım sadece rahim içinde yapılan bır müdahale oldugunu biliyorum
gözünüz korkmasın bu işlemler genel anestezi altında yapılıyor eh biraz ağrı oluyor ben bu akşam dikişlerimi aldırıcam birazda ondan korkuyoruM



SONUÇ :yapılan işlemler sonucu gebelik sağlanamamıştır hastaya nedeni bilinemeyen infertilite raporu verilmesi uygundur


kapı gibi raporum var artık neden böyle söylüyorum çünkü ben ssk lıyım ve tedavide sigortadan yararlanabilmem için bu engelleri aşmam gerekiyordu çünkü devletimiz bu işlemleri şart koşmuştu malum çok pahalı tedavi ve bu nedenle raporu almam gerekiyordu


şimdi anadolu yakasındaki merkezleri netten araştırıyorum çok iyi hastaneler var ama çok pahalı

benim tavsiyem tedaviye başlayan arkadaşlar psikolojik destek alarak başlasınlar sonuçlar negatif oldukça çok bunalıma giriyorsunuz
benim kk ile buluşmam bu dönemde oldu bunalıma girmiştim kimseyle görüşmek istemiyordum eşim bilgsayar ve net aldı oyalanayım diye ama şimdi bin pişman(şaka şaka)

evet erkadaşlar şimdilik bu kadar 1.5 ay sonra tüp bebek maceramıda yazarım tabi gerekli parayı denkleştirebilirsek
hakkımızda hayırlısı
rabbim isteyen herkese nasip etsin(amin)
 
Başarı hikayelerinde bende yazayım ve yazılarım sondan başa doğru olacaktır.

Emir doğduğu gün annesi ve oğlum hastanedeydi eve geldim tek başımayım yatağa sırt üstü uzandım ve "Allah'ım şimdi canımı alabilirsin" dedim. Böyle bir duyguymuş babalık. Kısacık bir anı ama dediğim gibi sondan başa doğru diğer süreçleride zaman zaman anlatacağım.

Bu duyguyu bu konuda tedavi gören herkesin tadması için elimden geleni yapmaya çalışıyorum, neler yaşayacağınızı az çok biliyorum. Aynı süreçlerden bizde geçtik. Bir çok hastane ile yazıştım memorial hastanesi biraz ışık yaktı ama ışık bir kez daha yanmadı. İmkan olursa şu reklam anlaşmasını yapabilirsem her ay 1 üyeye ücretsiz tüp bebek denemesi için çalışmalarım devam etmektedir. Bu sonuçlanmadan yazmak istemiyordum ama içimde kalsın da istemedim.
 
arkadaslar merhaba ben yaklasik 3 sene evvel tup bebek yaptim ama maalesef olmadi
oyle uzuldukki gebelik testi sonucu esimin dogumgununde verildi ve sonuc NEGATIF.esim turk degil bana her konuda destek oluyor gerekirse evlat edinmeyide dusunuyoruz.ben tup bebek denemesinden sonra korkunc kilo aldim,kanser riski bir tarafa psikolojim bozuldu.simdi esim burada yasayamacagini soyluyor maddi imkansizliklar bizi bitirdi.tum birikimimizi tupbebege harcadik.daha ucuz hormon igneleri yerine bize en pahalilari onerildi yani harcadigimiz o parayla 2 denem daha yapabilirdik ama dr sagolsun esim yabanci diye mumkun olan en pahali tedaviyi denedi,yabanci ya parasi vardir muhabbeti yani.ikinci icin muracaat ettik ve bize ilkinin bedelinin ucte birine yapabilecegini soyledi .diger ilaclari onerdi.ben tabii o zman patladim niye ilkinde soylemediniz diye.neyse suan esim kendi ulkesinde ayriyiz beni yanina aldirmaya calisiyor yani o negatif sonuc 4 yilimiza maloldu.LUTFEN TUPBEBEK YAPARKEN ILK OLARAK TEKRAR TEKRAR HORMON IGNESI OLMAMAK ICIN SAKLAMA LABARATUARLARI OLUP OLMADIGINI SORUNKI O HORMON IGNELERINI HER DENEMEDE YIYIP KANSER RISKINIZI ARTIRMAYASINIZ.
HERKESE BEBEGINI SEVMEK NASIB ETSIN TANRIM
SEVGILER VE DENEMELERINIZDE SABIRLAR VE SANS DILIYORUM
 
sevgili arkadaşlar gerçekten eşlerimizdeki ciddi hücresel bozukluklar tüp bebek oluşumuna etkin oluyor mu doktorlar sadece şekilsel anomali bunlar diyor ama ben bu konuda daha fazla şey öğrenmek istiyorum bilgisi olan varsa bana yazsın lütfen hepinize sevgiler
 
Merhaba,
Yazım biraz dağınık olacak ama size zahmet 2. kez okuyun toparlayın. Şimdi gelelim sperm bozukluğuna. Bu normal gebe kalma yönteminde evet etkisi çok önemlidir ama tüp bebek denemelerinde etkisi azdır. Yoktur demiyorum yalnız azdır diyorum. Nedenine gelince milyonlarca sperm arasından sadece kaliteli olan 1(kaç adet yumurta döllencek ise o kadar) adet alınmakta. Kaldıki 0 (sıfır) dahi olsa bu rakam bu sefer yumurtalıklardan dahi alabiliyorlar bu konuda endişen olmasın. 100 milyon sperme sahip biri olsa eşide sağlıklı olsa ama 3. veya 4. safhada sperm hareketliliği kötü olursa bunda da hamilelik şansı çok az. Bu açıdan sperm sayısına veya kalitesinin bozuluğuna takılmayın 1 tane olsun sağlıklı olsun kafi. Bu sanırım aradığn cevaptı.

Gelelim aklıma gelen diğer konuya. Bu başlık "Tüp bebek deneyimleri ! başarı hikayeleri... " adı altında ve tüp bebek denemeleri yapanların sonuçlarını veya deneme yapmak isteyenlerin paylaşım yaptıkları başlık. Bu yüzden aşağıdaki yazdıklarımı bu yolda olan herkezin iyi okumasını istiyorum.

Bugün doktora gittiğinizde rahimin iç yapısındaki zayıflık, kanallardaki tıkanıklık veya yumurta azlığı gibi problemler yerine KANSER üzerine bir konuşma olsaydı ne halde olurdunuz ? Bu yüzden öncelikle sağlık sloganınız olsun ! Sonra sağlıklı bebek !

Lütfen bu konuyu aklınızda çok büyütmeyin kafanızdan herşeyi temizleyin BEN SAĞLIKLIYIM fikrini sokun aklınıza ve şükredin bugün rahim kanserini konu etmediğinize.

Biliyormusunuz bilmem ama sitede tek bilinen erkek üye benim ve bu tüp bebek yolunu bizde yürüdük eşimle. Kaç sene harcadık kaç para harcadık(yukarıda yazılan rakam komik kalır). Unutmayın önce siz sonra eşiniz ikinizden daha ötesi yok !

Tüp bebek sonrasında çocuk olmadı diye üzülmeyin aldığınız ilaçların ne gibi yane etkileri olacağını biliyormusunuz ? Tedavi sürecinde HORMONlarınızın dengelerinin nasıl ilaçlarla oynandığını ? Ben hep eşim derdim olmassa olmaz ona birşey olmasın varsın çocugumuz olmasın.

Şuna hazır olun çocugunuz olmaz ise çocugu olmayan ne ilk çift nede son çift siz olacaksınız !

Psikolojinizin ilaçlarla alt üst olacağını biliyormusunuz bilmem. Bu aşamada eşinize çok iş düşüyor, çok büyük sabır gerektirir bu adımlar. Kafanızı boşaltın her konudan rahatlayın akrabaların komşuların aa bak kaç sene oldu nerde çocuk sorularına kulak tıkan AMA etraftan kendinizi asla soyutlamayın ! Sizin durumunuzda ki çiftler ile diyaloğa girin bunu doğal bir konu kabul edip herkesle paylaşın. Mutlaka paylaşın içinize atmayın.

Bu konudan dolayı ilişkilerinizdeki kopmalar ruhsal sorunlara yol açacaktır bunu unutmayın ilişkinizi yıpratacaktır. Bu yüzden sağlam durun. Eşiniz size siz ona mutlaka destek olun. Gerisi iyi bir doktor, tıbbi açıdan yapılacak en iyi işlem sonrasında Allahın da izni ile sonuca ulaşacaktır.

Hiç unutmuyorum geçen sene temmuz ayında hastane yönetimine şöyle bir yazı yazmıştım ;

Doktorumuza teşekkür ettiğim bir bölüm, bizimle ilgilenen hemşireye ve halkla ilişkilerdeki arkadaşa teşekkür eden bir bölüm. arkasından;
"Tıbben yapılabilecek herşeyin yapıldığına inanıyorum yarın Allah yardımcımız olsun" diye ekledim. Ertesi gün transfer yapıldı. Kaçıncı deneme artık sayıları karıştırdım her seferinde ümitliydik hepsi yıkım olmuşta ama şimdi dünya tatlısı tam 9 aylık bir oğlum var.

Umarım hepinizin Allah gönlüne göre verir.


devam edecek.....
 
Son düzenleme:
arkadaşlar öncelikle infertilite tedavisinde ümitsizliğin,mutsuzluğun ve stresin kesinlikle yeri yok. öncelikle her an bebeğinizin olabileceğine inanacaksınız. ve olamayacağına da inanacaksınız. bu karanlık bir yol... her şey normalken çocuk sahibi olamayanlarla birlikte polikistik overli olmasına rağmen gebe kalıp erkek gibi tüylenme yaşayanlara da şahit oldum.

infertil tanısının konulabilmesi için 1 yıllık evlilik ve düzenli ve doğru cinsel ilişki olması gerekiyor.

ardından hormon,ultrasound,rahim filmi(HSG),laparoskopi(karın içinden rahim-yumurtalık ve tüplerin görüntülenmesi),histereskopi(rahim içinin kamera ile görüntülenmesi) ve sperm analizi ile ilk aşamalar tamamlanıyor.

bu aşamalarda bulunan anormallikler düzeltilebilirse düzeltiliyor,düzeltilemezse duruma göre aşılama ya da direkt tüp bebeğe geçiliyor.

hormon-usg-hsg-sperm analizinde bir problem olmayan çifte 3 ay yumurtlama tetiklemesi yapılıyor. bu 3 ayda gebe kalınmazsa laparoskopi,anormallik varsa aynı seensta düzeltilir,yoksa histeroskopiye geçilir. rahim içinde ufak bir polip-myom olabilir,varsa aynı işlem esnasında çıkarılır,problem yoksa aşılama evresine geçilir.

3-6 adet döneminde aşılamadan sonuç alınamayan çiftte tüp bebek tedavisine geçilir.

çoğu hastanede sistem böyle olmakla birlikte farklı da olabilir.

ve bu bebek olayı öyle bir mucize ki yumurtlama indüksiyonundan,aşılamadan,tüp bebkten sonuç alamayan ümidini yitirmiş çift 1 yıl sonra kucağında bebekle gelebiliyor.

hiç bir problem olmadan da çocuk sahibi olunamayabiliyor.

ya da rahimde myom,polip varken ya da polikistik overliyken bile hamile kalınabiliyor.


bazı arkadaşlar sormuş infertilitenin kalıtsal olup olmayacağını,evet infertilite geçiş gösterebilir. çoğunlukla da erkekte görülür.

toplumda infertilite

%40 kadın
%40 erkek
%10 her ikisi
%10 tanımlanamayan(primer infertilitedir)

kaynaklıdır.
 
sevgili melos,kazen,tutuklu ve tüm diğer arkadaşlarım yazdıklarınızı ve verdiğiniz bilgileri dikkatle okudum çok teşekkür ederim gerçekten hem okudukça anladım hem de içim rahatladı. Kocamı dünyadaki herşeyden daha çok seviyorum ve onunla çok mutluyum bizimkisi ikili bir üzüntü o üzüldükçe ben ben üzüldükçe o ama şükürler olsun onunla birlikteyim. Kendimizi insanlardan soyutlamıyoruz ama çevrede çocuğu olan insanlarda yada arkadaşlarda bana karşı bakışların farklılaştığını gebeliklerin mümkün olduğunca geç söylendiğini hissediyorum. Durumumuzu bilen kardeşimiz bile gebelik 9 haftalıkken bize söylüyor hemde birgün önce birlikte olduğumuz halde ertesi gün telefonla söylüyor. Yani bu ne nazar ederiz filan diye mi düşünüyorlar yada üzülürüz diye neyse. BU ARADA ben ENDOMETRİAL CO-CULTURE denilen yöntemide denedim yani endometriumdan parça aldılar ve embrio oluşuncaya dek içinde beklettiler sonra transfer olmadı varolan kültür medyalarının zaten yeterli olduğu aslında gereksiz bir metod olduğunu daha sonra başka bir kadın doğum uzmanından duydum.
Herneyse MUTLU YILLAR DİLİYORUM İYİ BAYRAMLAR HER GÜNÜMÜZ ÇOK SEVDİĞİMİZ EŞLERİMİZ VE GÜZEL BEBEKLERİMİZLE GEÇER İNŞALLAH ALLAH NASİP EDERSE.
 
evet ümitli bahsettiğin şey bir çok çiftin yaşadığı problem. yo size söylememelerinin nedeni nazar edersiniz diye değil,sizin onların nispet yaptığını düşüneceğinizi düşündüklerinden... ama aslında ne onlar nispet yapar ne de siz nazar edersiniz. benim de yakın çevremde aynı problemi yaşayan çiftler var,onlar da kucaklarına ne zaman çocuk alsa 'Allah size de versin' sözlerini duymaktan artık başkasının çocuğunu da sevemez oldular. aslında çocuğu olmayan bir çok çift bunu çevreden daha az düşünüyor,düşünse bile çevreye fazla yansıtmıyor ama çevre olayı çok vahim gibi gösterip sizleri rahatsız ediyor.onlara sadece eşinizle de çok mutlu olabildiğinizi,çocuğun 'aile' olabilmek için şart olmadığını gösterin.

en nihayetinde sıkmayın canınızı,kimin çocuğu kucağına ne zaman alacağı belli olmaz,kimin de çocuğunun ne zaman elinden alınacağı belli olmaz. hayat bu her şey bizler için. önemli olan hayatı ıskalamamak ne güzel ki kendinize iyi bir eş bulmuşsunuz,keyfinize bakın. çocuk çok güzel olmakla birlikte ona sahip olmanın dezavantajlarının büyük olduğunu da unutmayın.

herşeyden önce sağlıklı ve mutlusunuz. en önemlisi bu... daha ötesi yok.
 
tekrar merhaba

dediklerin çok doğru tutuklu bazen biz çocuk yok aile değil miyiz diye düşünüyoruz ki bu doğru değil olana dek uğraşacağız ne yapalım hayat herkese farklı yollar ve durumlar çiziyor. Cevabına teşekkür ederim arkadaşım aklı başında insanlarla sohbet çok güzel iyi bayramlar herkese tekrar.
 
evet ümitli bahsettiğin şey bir çok çiftin yaşadığı problem. yo size söylememelerinin nedeni nazar edersiniz diye değil,sizin onların nispet yaptığını düşüneceğinizi düşündüklerinden... ama aslında ne onlar nispet yapar ne de siz nazar edersiniz. benim de yakın çevremde aynı problemi yaşayan çiftler var,onlar da kucaklarına ne zaman çocuk alsa 'Allah size de versin' sözlerini duymaktan artık başkasının çocuğunu da sevemez oldular. aslında çocuğu olmayan bir çok çift bunu çevreden daha az düşünüyor,düşünse bile çevreye fazla yansıtmıyor ama çevre olayı çok vahim gibi gösterip sizleri rahatsız ediyor.onlara sadece eşinizle de çok mutlu olabildiğinizi,çocuğun 'aile' olabilmek için şart olmadığını gösterin.

en nihayetinde sıkmayın canınızı,kimin çocuğu kucağına ne zaman alacağı belli olmaz,kimin de çocuğunun ne zaman elinden alınacağı belli olmaz. hayat bu her şey bizler için. önemli olan hayatı ıskalamamak ne güzel ki kendinize iyi bir eş bulmuşsunuz,keyfinize bakın. çocuk çok güzel olmakla birlikte ona sahip olmanın dezavantajlarının büyük olduğunu da unutmayın.

herşeyden önce sağlıklı ve mutlusunuz. en önemlisi bu... daha ötesi yok.



çok güzel, düşüncelerine sağlık...
 
merhaba arkadaşlar

benimde yumurtlama sorunum var. 1 yıldır bununla uğraşıyoruz. doktorum oldu dedi sonunda artık yumurtalıkların sağlıklı çalışıyor deyip bizi evimize gönderdi
aradan 3 ay geçti hala ortada bişiyok. bu arada her ayın sonunda büyük hayal kırıklığı ve bilindik göz yaşı...

doktorumun bana verdiği 3 ay da bitti...

tekrara test yapılacak yumurtalıklarımın işlevleri devam mı ediyor.onun sonucuna göre tedavi belirlenecek.

ben tedavinin başından beri doktoruma ısrarla tüp bebek önerisi yapıyorum.ama doktorum bunu istemiyor.

tüp bebek son çare diyor...

buda bir sorun, buda bir acı, buda bir kader ama eşiniz başınızı omuzuna koyup buda geçecek diyorsa işte bütün sorunlar bir anda küçücük kalıyorsa gerisinin ne önemi var...

umudumuz var.içimden hep doktor boşuna uğraşmayın demediği içim şükrediyorum...

Rabbim herkeze kalbindekini versin...
 
Merhaba,
Herşey iyi hoşta sizden istediğim tam olarak bunlar değil yani şimdi hamileyim diyip konuyu kestirmeden kapamamanızı rica edeceğim uzun uzun anlatın ? Neler yaşadınız paylaşın, ruh halinizle başlayabilirsiniz. İnanın bu yolda olanlar için çok faydalı olacaktır.

Rahatsızlıkların detayına inin ve ne gibi çözümle sonuca ulaştınız lütfen paylaşın. Bu sayede aynı durumda olup okuyan birine yön de vermiş olursunuz.
 
ben 3 yıllık evliyim,normal hamilelikte 2 düşük oldu sonrada olmuyo.4 defa aşılama denedik sonuç negatif...
yaşımdan dolayı tüp bebek denemek istedik,doktorlar birşey yok diyolar ama yaşım gidiyo,tanıdık doktorumuz vardı o kendisi bir profesör tavsiyetti bize,gittik görüştük anlaştık ücreti ve başladık tedaviye.ilaçları aldık adetimin üçüncü günü başladım iğnelere göbekten,her gün takip ediyolardı yumartalarımı 14 günde topladılar yumurtaları çok korkmuştum ilk defa anestezi yaptılar tabi hatırlamıyorum.sonra 3 gün sonra aradılar transfer için herşey normal dediler,transfer de yapıldı ama anestezisiz yapılıyo 4 saat istirat yaptım hastanede sonrada eve geldik,ve o günden beri 2 gün arayla doktor takip ediyo ve iğneler veriyo haplar hala kullanıyorum veeeeee sabah gittim kan verdim test için hayırlısı saat 14 belli olacak arkadaşlar...sabırsızlıkla bekliyorum allah herkeze sağlıklı çocuklar versin (amin)
yukarda belirtmedim tüp bebek değil mikroenjeksion yapıldı
 
Burtay Bu Hangi Merkezdi Allah Aşkina Söyler Misin ?????????????????? Bana Bu Konuda özel Mesajta Atabilirsin
 
tamam şekerlik
burada isim veremeyeceğimi düşünüyorum kötü reklama girebilir ma asana msg atacağım
 
özel mesaj atamıyorum sanırım bir sorun var.denk geldiğimizde konuşuruz olmazsa şekerlik.
 
gerçekten çok güzel bir bölüm olmuş kim düşündüyse ellerine sağlık
 
X