Merhaba,
6,5 yıllık evliyim, 5,5 yıldır çocuğumuz olması için uğraşıyoruz.Bursa acıbadem hastanesinde Şahin Zeteroğlu’na 4 kez tüp bebek tedavisi oldum. 4’ü de başarısız sonuçlandı. Eşimde de benim de kesin kısırlığa yol açacak bir bulgu olmadığından sebebi bilinmeyen infertlite teşhisi kondu. 4 denemenin 1 tanesi dondurulmuş embriyo ile oldu. Bu süreçte iki kez Rahim filmi çektirdim ve iki kez kez histeroskopi oldum, ve genelde düşüklerden sonra doktorların önerdiği genetic testten yaptırdık ama bir problem çıkmadı. Soğan suyu,incir kürleri, ananas, dut Kurusu, ballı arısütlü karışımlar,vitaminler vs her türlü bitkisel kocakarı ilaçlarını denedim.
Sonrasında çevremizin doctor değiştirme ısrarı ile once osman develioğluna gittik, şeker tiroid vs testi gibi testler yaptı ve rahmimin t şeklinde olduğunu ilk histereskopinin iyi olmadıını belirtti, ancak kendisi çok sert ve ters olduğu için içime sinmedi, gürkan uncuya üniversitede narkozsuz ikinci hitereskopiyi oldum, çok acılıydı ama gürkan bey çok güleryüzlü ve güven veren bir doctor.
şişli memorial semra kahraman konusundaki tavsiyeler ile 5. Deneme için memorial ile görüşmeye gittik. Yılın ıvf merkezi seçilmiş yurtdışında ve embriyoların oluştuğu labaoratuvarı sertifkalı falan çok havalı geldi.bekleme salonunda her ırk ve memleketten insan görebiliyorsunuz.
Sizi çok güzel ağırlıyorlar bekletmiyorlar, ekibin labaoratuvarın başarılı olduğunu,hasat memnuniyetinin herşeyden önemli olduğunu, her hastanın semra hanım kontrolünde olduğunu isterseniz tüm muayene ve transfere semra hanımın gireceğini özellkle ancak öncesinde uzman başka doktorun da takibinizi yapacağını belirtiyorlar.
Çok büyük motivasyon ile çıkıyorsunuz hastaneden.Tedavi başlayınca hepsinin göz boyama olduğunu üzülerek anlıyorsunuz. Çünkü insanın çocuğu olması için yapamayacağı şey, katlanamayacağı maadi maneci zorluk yok.
Kardeşimin de 5,5 aylık hamilielikten ölü bir doğum ve bir düşük yaşadığı için ısrarımla o da tedaviye meorialda başladı.Süreçte ikimiz de semra hanımı bırakın bir soru sorun olduğunda hastanede ulaşacak kimse bulamadık.Tüp bebek iletişim sorumlusu zehra hanımı defalarca aramamıza, not bırakmamaıza ragmen geri dönüş olmadı.
İlk muayene de önceki tedavilerde 24 yumurtam oluştuğu için Semra hanım tedaviyi beğenmemiş, biz bu kadar yumurta oluşacak tedavi uygulamayacağız, sağlıklı değil dedi, ancak diger tedavilerimle nerdeyse aynı doz ilaç veriler ve 32 yumurtam oluştu. çok yumurta olduğundan embriyolar donduruldu.4. gün embriyologlar 10 yembriyo var, gayet iyi durumda diye aradı, 5. Gün ise beklediğimiz gibi olmadı 4 yumurta kaldı , geceye kadar bekleyeceğiz ertesi gün için yeniden arayıp son durumu bildireceğiz dediler, ancak ne arayan oldu ne de biz ulaşabildik.
Sonrasında aşırı yumurtalık uyarılmasından aşırı şişkinlik, sıvı birikmesi oldu, bu sorunlarımı danışmak için bile ulaşamadım. Narkoz tedavi yada stresten 2- ay nefes darlığı problem yaşadım. Temmuz ayında tedaviye başladık , hiç memnun olmadığımız ve zaten bozuk olan moralimiz daha da bozulduğu için aralık ayında halen transfere gitmedik.
Parayi taksitsiz peşin olarak transferde alıyorlar. Ilave 100 lira embriyoskop ücreti var, parayı ödediğimiz halde kendi işimiz olduğunda ulaşamadığımız hastaneden ertesi gün embriyoskop parasını ödememişsiniz diye telefon aldık.
Ayrica Embriyolar dondurulduktan bir hafta kadar sonra bu seferde tedaviniz ne aşamada diye srmak için aradılar , hastenenin hastann tedavısının ne olduğundan haberi yok.
Nerdeyse gün aşırı kan verip muaene oluyorsunuz tahlil sonucuna göre size ilaç için mesaj gönderiyorlar. Kardeşime bir kez yanlış ilaç mesajı geldi. Daha once tedavi olduğundan hatayı farkedip hastaneyi uyardı.
Yumurta toplama sonrası kontrolde takip eden doktoru yumurta toplamanın başarılı olmadığını kanam olduğunu belirtti. Yumurta toplamayı da yapacağını belirttikleri doctor yapmadı zaten.
Eşimin sperm testine bursa da başka doktora göstermemiz gerekti ancak hastenaedn yine defalarca arayıp, ve bursadaki doktror kontrolünden sonra bir hafta gecikmeli olarak alabildik.
Sizi her kontrolde nerdeyse başka doktora randevu veriyorlar, hatta kardeşiminin bir kaç kez özellikle belirttiği doktora değil, bir başkasına vermişler.
Kardeşim bu ay dondurulmuş transferi içn tedvaiye başladı.
Memnun olmadığımız için embriyoların bursaya ya da istanbulda başka hastaneye taşımayı düşündük , başka bir doctor taşıma için embriyoların kalitesini gösteren raporu istedi, ancak hastane bunu da bulup veremedi, transfer günü vereceğini belirtti. Parayı da peşin aldıkalrı için memnun olmayıp hastane değiştirme şansınız olmuyor.
Bu arayıp ulaşamamalr ağustos ayında olmuştu, lanet olsun deyip mrlaımız düzelene kadar tedaviyi erteleme kararı aldık. Kardeimin dondurulmuş transfe öncesi yine benzer sorunlar yaaması ile cumartesi hastenanin müşteri ilişkileri bölümünü aramayı akıl ettim. Çok üzgünlermi gerekli uyarı ve iyileştirme yapılacakmış vs vs. aynı gün kardeşimi de beni de hastaneden aradılar. Ilgilenceklerini söylediler. Sadece arayıp şikayet ettiğimiz için bize değil, tüm hastalara eşit ve adil olmaları gerektiğini belirttim.
Bugün ise kardeşim kontrolünde yanış doz ilaç verdilerini öğrenmiş. Günde 3 kez içmesi gerekn ilacı 1 tane olarak belirtmişler. Hani semra hanım her atsa dosyasını inceliyordu.Bugün muayene eden doctor farketmiş eksik ilaç veridiklerini.Biz bursa da iyi doktrolar olduğu halde,Semra hanım için istanbula gidip, maddi ve manevi sıkıntıya katlandık. Semra hanım üç gün çalışmıyormuş,cumartesi Pazar ve Perşembe . transferi onun yapma olasılığı düşük ve çok pişmanız. Sonuç önemli ancak stress de.
Özetle teknolojisi çok iyi olabilir, dr uzamn olabilir ama hasta memnuniyeti sıfır.kesinlikle tavsiye etmiyorum . zaten duygusal olduğumuz ve bizim için çk önemli bir süreç bu kadar terslik ilgiszilik insanı daha çok yoruyor. Biz üztüste çok problem yaşadık, herkes de benzer şeyler olmayabilir ama her şeyi semra hanım yapacak hayli ile gitmeyin..Hele bursadaysanız şahiN ZETEROĞU( ACIBADEM)- GÜRKAN UNCU(ART) gayet başarılı doktrolar. Bursa istanbul arası git gel bile maddi manevi zor oluyor Çok karışık yazmış olabilirim kusura bakmayın. Allah herkese hayırlısı ile sağlıklı evlatlarını kucağına almayı nasip etsin