Kızlar 6 Eylülde doğum yaptım ve 7 Eylülde (cumartesi) taburcu olup 16 yada 16:30 gibi evde oldum.
2 gün boyunca anestezinin etkisinden dolayı her şeyi tam net hatırlamıyorum.
8 Eylül pazar günü bebeğimin sarılık olduğunu farkedip hastaneye götürdük. Pazar günü olduğu için nöbetçi doktorlar ve hemşireler vardı. Bebeğimin elinden kan aldılar 15 dakikada ancak alabildiler bebeğimi öyle ağlattılar ki ben içeri giremedim bakamadım o ağladıkça bende ağladım dayanamadım çok kötü bir durumdu.
Zaten sezeryandan dolayı ağrım sızım çoktu. Bebeğimi emzirmek dışında fazla ilgilenemiyordum. Annem ve kayınvalidem emzirmek için kucağıma verip alıyorlardı gazını çıkarıyorlardı, altını değiştiriyorlardı bakımını yapıyorlardı.
Kan testi sonucu yüksek çıkınca bebeğimin FOTOTERAPİ (IŞIKLI TEDAVİ) görmesi gerektiğini o gecenin hastanede yatması gerektiğini söylediler. Yine üzüntü ağlamalar dayanamıyordum. O kadar tatlıki kızım kaşık kadar suratı var ilk günlerden başına neler geliyordu üzüntüden dayanamıyordum.
Bu arada sarılık olduğunu şöyle anladık. Yüzünde sarılıklar vardı göz çevresinde boynunda falan. Ve emzirmek için uyandıramıyorduk. Öyle zor uyanıyordu ki anlatamam size. Hastaneye götürmeye karar vermeden önceki 1 saat içinde de hiç bir şekilde uyandıramadık. baygın gibiydi resmen ellerimizin altında onu öyle görünce zaten benim panik ve üzüntüm başlamıştı ve apar topar hastaneye gitmiştik.
Hiç bir şekilde uyanmayan bebeğim. Ağzını sıkıyoruz, burnunu elini ayağını. üstünü soyuyoruz her şey yapıyoruz uyanmayan bebeğim.
Fototerapi makinesinin içine girince basıyordu yaygarayı hemen alıyorduk. hemen uyuyordu kucağımızda yine uyanmıyordu. makineye koyunca yine yaygarayı basıyordu. 8 den gece 2 ye kadar aynı şekilde devam etti. ve gece 2 den sonra 1 saat 1 saat uyuyarak tedavisini tamamladı. Ertesi gün yapılan kan testi ile sonuç 9 a düştü ve taburcu olduk.
Bu arada doğum yaptığım gün Perşembe günü bizimle ilgilenen doktor ve hemşiremiz şansıma dünyanın en kötü insanlarıydı.
Ben sırt üstü yatarken bebeğimi ilk o şekilde emzirmeye çalıştırdı o şekilde göğsümü nasıl kavrasın bebeğim. Memem ve meme ucum ister istemez içeri giriyor. Beni oturtması yada yan yatırması gerekirdi. Ve benim ilk anda sütüm az gelmişti ve hemşirem bu durumlada ilgilenmedi. bebeğimi doyurmadı. bebeğim 1 gün boyunca aç kaldı kızlar düşünebiliyormusunuz. Açlıktan dolayı sarılık oldu.
eVe çıkmamız gerektiğini söyleyen bebek doktoru bize hiç bir şey demedi hiç ilgilenmedi. Demekki bebeğimde zaten sarılık varmış hastanede. ben eve gittikten bir kaç saat sonra birden sınırı geçecek şekilde yükselmezki bu sarılık.
Salı gününü çok rahat geçirdik. Sabahtan yatana kadar her şey yolundaydı. sadece salı günü akşama doğru çok gaz sancısı oldu rahatlatmak zor oldu.
Ama bugün yine aynı uyanamamalar başladı. ve bendede panik başladı ne yapıcam bilmiyorum

(((((((((
Hastane salı gününe bana doktor randevusu vermişti. hastanede bebek doktorunu değiştirip başka doktora gösterdim bu doktorda çok güzel ilgilendi.
sizin değeriniz 12 çıkmış bu durumda fototerapi görmez bebekler 17 değerini geçmesi gerekir. fakat bwebeğiniz o sırada 2 günlük olduğu için fototerapi görmüştür dedi. mesela bugün 4 günlük 12 çıksaydı değeri sizi evinize yollardık dedi. şu an sarılığı çok az duruyor bol bol emizrin başka şekilde geçmez dedi. sarılığı artarsa getirirsiniz dedi.