- 10 Nisan 2009
- 1.954
- 17
- 158
- 43
asis merhaba,
Her zaman giremiyorsun biliyorum ama nasıl gidiyor annelik, gece uykuları(suzlukları), sütün ne durumda, zeytinyağı meselesi :), sarılık, sezeryan yerin ne durumda? Yatıyormusun, hareket kabiliyetin nasıl? kısaca yazarsan :))
Öncelikle doktorumu dinleyip sezeryan ameliyat olduğum için çok pişmanım.
Doktorum plesentan yaşlanmış sezeryan olmalısın deyip eşim ile beni korkutup 5 dakika içinde karar vermemizi istemişti.
Bizde 5 dk sonra tamam demiştik :)))
Ben eylülde doğum yapacağım için Eylül annelerinede yazıyorum takip ediyorum. Ordaki bir kaç arkadaşın bir kaç aydır plesenta yaşlanmaları vardı ve doktorları onları sezeryan dememişti. Nedense hastanede bu hiç aklıma gelmedi. Hayır ben normal istiyorum diye diretemedim basiretim bağlandı.
Sezeryan sonrası ağrın oluyor. Zor kalkıyorsun bebeğini emziriyorsun ama geri kalanıyla ilgilenemiyorsun çünkü ağrın sızın oluyor ister istemez. Şuan kızım 12 günlük oldu ve ben eskisi gibi 36 bedenim karnım dümdüz oldu. Bu konuda şanslı kişilerdenim sanırım. Ara sıra dikiş hizam ağrıyor. Ama en büyük sıkıntım ameliyat günümden beri sol tarafımda her oturup kalkmamda her yatmamda her emizrmemde sanki sol tarafıma şiş batırıyorlarmış gibi bir ağrım oluyor. Ayak tırnağımdan başımın tepesine kadar hissediyorum. 12 gündür bir kere bile soluma yatamadım. Bu konu için 15 günümün dolmasını bekliyorum doktoruma kontrole gidicem bakalım bu ağrının sebebi normal mi yoksa solda bir ödem falan mı oluşmuş?
Zeytinyağını göğsüme bir kere kullandım daha kullanmadım herkes faydalı diyor bilemiyorum bende :))
bebeğim gtadını beğenmedi, insanın üstü başıda batıyor, artı göğüs pedi yapışıyor zahmetli bir durum :)))
sütüm çoğaldı Öykü Naz'ım çok güzel emiyor ama sarılıktan dolayı sık sık emzirmem gerektiği için uyku düzeni bozuldu kolay uyandıramıyoruz. Benimde uyku düzenim bozuldu. akşam 9 da emzirip yatırıyorsam hemen bende yatıyorum odama çünkü en geç akşam 11 de onu uyandırıp tekrar emzirmem gerek. sonra gece 1 yada 1.30 da kalkmam gerek sonra 3.30 da :))) gibi.
İlk 10 gün annem kaldı yanımda Ptesi iş başı yaptı. Şimdide Ptesi gününden beri kayınvalidem kalıyor yanımda. Genelde ben Öykü Naz'ı emzirdikten sonra kucağımdan alıp gazını çıkarıp yatırıyorlar. Emzirmeden önce altını değiştiriyoruz ki. Emzirdikten sonra uyuyor uykusu açılmasın ve yediği boğazına takılmasın.
Yukarıdaki düzende canımı sıkıyor aslında çünkü kendimi Öykü Naz'ın süt annesi gibi hissediyorum doğru düzgün kucaklıyamıyorum. Bugün 2 kere altını değiştirdim. Geçen günde 1 kere değiştirmiştim.
Şimdilik böyle teyzesi her şey yolunda sarılığıda tamamen geçip uykusu düzene girse çok daha rahat olucam.