- Konu Sahibi tubadefekti
-
benim soltüpüm tıkalı hisrosalpinks görülmedi ama olma ihtimaline karşı doktorum yapalım kötü olmaz iyi oolur dedi. başka bi kadındoğumcu arkadaşımda riskleri çok fazla yapışıklık varsa bağırsak delinebilir tüpleri almak zorunda kalabiliriz önce bi kez daha denesek mi falan dedi siz neler yaşadınız sonuçne oldu? kafam çok karıştı
hemen konunun maduresi olaraktan yazayım canım..
İçini karartmıyim..Önce şunu söyleyeyim sana,kesinlikle bu işte ehil bir daktır bulmakla başla işe..Bulunduğun il yada çevresinde mutlaka sırf bu işe uzmanlaşmış bir daktır vardır..
ben artık aşılamalardan çıkmış ve yorulmuştum..Olsunda bitsin dedim tüpe geçmek için ve devlet hastanesinde yaptırdım..
Banada doktorlar ultrasonda hemde kaç doktor baktı sayamadım..Hastanede uzman asistan bissürü kişi de dolandım..Ultrason buzlu camın arkasıdır dedi doktorlar laporoskopi ile açalım zaten bir durum yoksa hidrosalpnksten bahsediyorum kaparız dediler..
Ben 1 gün öncesinden yattım hastaneye kabus gibiydi herşeyy..Daha baştan terslikler başlamıştı ve öyle de gitti Allahım beterinden korusun..
4 gün hastanede yattım birsürü komplikasyon yaşadım tabii benim gibi olan kimse yoktu millet 2 günde çıktı ama işte ben titizlendim ya herşey başıma geldi benim...
Neyse sol tüpüm hidrosalpnks yüzünden alındı..Bir sürü yapışıklık açıldı raporda öyle yazıyor..Sağ tüpümdende sıvı geçişi kapalı çıktım ameliyattan halbuki rahim filmimde her şey normaldi ama bu kısa sürede bile olabiliyormuş..
Sonra benim ameliyat sonrası yavaş yavaş kanamam oldu hastanedeyken kii adetin bitiminde yapılmıştı..Doktorlar olur dedii.Eve gönderdiler..Ve ben aşırı kanama ile hastaneye kaldırıldım acile..Acildeki doktor ciddi kanamanız var olmaması gerek dedi yarın gel test yapalım dedi..ben o ara tüp bebek ünitesine gidip kendi doktorlarıma sorayım derken bu arada iki büklüm annemin kolunda dolanıyorum,olur yaa normal diyip yolladılar..
Neyysee sonra ay dönümü geldi ben adet olmadım koştur koştur hamileyim zannettim hastaneye gittim meğersem fsh tavan yapmış..
Pematüre menopoz teşhisi aldım..Yumurtalık rezervim yok denecek kadar az çıktı..Bunlar 1 ayda oldu..herşey ters düz oldu..Çok zorlandım ama şimdi artık çarelerini arıyorum..
Demem okiiii başını şişirdim benim problemlerimle ama kimi görsem önce nolur bitkisel deneyin mesela diyorum yada başka türlü yada en iyi doktoru bulun..Brokoli kürü var bunun için sanıyorum saraçoğlunda..Çünkü ben onunla konuşunca herhangi rahimi yumurtalıkları besleyen damarlardan birine zarar gelmişse tabii böyle olmuştur dendi..Nitekim ailemdede yok zaten..genetik bakıldı temiz çıktı..Rabbim böyle nasib etti ama sen tedbirini al sonra Rabbine emanet ol derim..
Hayırlı haberlerini almak dileğiyle..
benim soltüpüm tıkalı hisrosalpinks görülmedi ama olma ihtimaline karşı doktorum yapalım kötü olmaz iyi oolur dedi. başka bi kadındoğumcu arkadaşımda riskleri çok fazla yapışıklık varsa bağırsak delinebilir tüpleri almak zorunda kalabiliriz önce bi kez daha denesek mi falan dedi siz neler yaşadınız sonuçne oldu? kafam çok karıştı
bence arkadaşım tüp denemden önce yaptır derim; ama ehli bir dr.da yaptır gerçekten önemli bi ameliyat çünkü eğer tüplerde sıvı vs. varsa başarı şansını azaltıyor. bende geçen ay yaptırdım nasipse ekim gibi denemek istiyorum tüpü inşlhh
Ben de şuan tüp bebek tedavisi görüyorum...Tedaviden önce laparoskopi ve histeraskopi yaptırdım...benim hikayem de şöyle 6 yıllık evliyim ilk 3 yıl ben bebek istemedim sonra 1 yıl bebek olmadı doktora gittim rahim filmi çekildi sol tüpüm kapalı çıktı ben o zaman laparoskopi yaptırmak istedim o zamanki doktorum gerek olmadığını normal yoldan tek tüple hamile kalabileceğimi söyledi. 1 yıl boyunca yumurtlama tedavisi, aşılam vs. ile zaman geçirdik. geçen yıl laparoskopi yaptırmaya karar verdim operasyonun yapılacağı gün tsh 0.015 çıktı doktorum bu değerer düzelmeden narkoz alamayacağımı; ayrıca (bana daha önce hiiiiiç hormon tahlili yapılmamıştı) tsh nın bu kadar düşük olmasının da hamile kalmamı engelleyebileceğini söyledi. neyse tsh normale dönünce laparoskopi yaptırdım veee iki tüpümünde kapalı olduğunu ve normal yoldan bebeğim olmayacağını öğrendim Allah'a şükür ki rahmimde ve yumurtalıklarımda herhangi bir sorun yok ben en başından bu işlemi yaptırsaydım dha farklı olurdu, şimdi bebeğim belki kucağımda olurdu diyorum ama kısmet böyleymişşş ben işinde uzman bir doktor tarafından yapılması gerektiğini düşünüyorum...
ben tanı amaçlı lap. olmuştum ve aşırı tıkanıklık yapışıklık var denmişti ve bir sürü komplikasyonlarıda olmuştu ve geri tıkanmış
şimdi düşünüyorumda keşke lap olmasaydım diyorum çünkü yumurta rezervimide etkilediğini düşünüyorum laptan önce fsh değerimde bir anormallik yoktu ama şimdi 35 20 lerde enson martta 4.5 çıkmıştı 4.tüp bebek denedik negatifti ondan sonra bir kere ölçtürdük ordada regl değildim şimdi kaç bilmiyorum
hikayemiz çok benziyo 2 senelik evliyim bende bi gariplik var die doktora gittim sol tüp tıkalı yumurtlama aşılama 1 tane de tüp yaklaşık 1 sene oldu ben de en başta yapalım mı lap. demiştim ilk doktorum da şimdiki de tek tüp yetebilir hemen opere olmana gerek yok demişti yapılanların sonunda artık yapalım dedi bakalım inşş güzel olacak... hepimizin bebişleri olacak
inşallah Allah yardımcımız olsun... inşallah güzel sonuçlar alırsın...
Unutmadan hemen ekleyim tek tüpümün kapalı olduğunu öğrendiğimde Saraçoğlunu arayıp envai çeşit kür almıştım olmadı...denemediğim kür, içmediğim ot kalmadı...ben ilk başta doğru teşhis konulması gerektiğini düşünüyorum...
hikayemiz çok benziyo 2 senelik evliyim bende bi gariplik var die doktora gittim sol tüp tıkalı yumurtlama aşılama 1 tane de tüp yaklaşık 1 sene oldu ben de en başta yapalım mı lap. demiştim ilk doktorum da şimdiki de tek tüp yetebilir hemen opere olmana gerek yok demişti yapılanların sonunda artık yapalım dedi bakalım inşş güzel olacak... hepimizin bebişleri olacak
inşallah Allah yardımcımız olsun... inşallah güzel sonuçlar alırsın...
İnsallah canim hepimiz guzel sonuclar alacagiz
Bence de tatlim bastan dogru teshis cok onemli ben oyle ot bocek isine hic girmedim....
en iyisini yapmışsın... tabi şifa Allah'tan, neyi şifa vesilesi kılacağını ancak Allah bilir...Ama önce sorun doğru tespit edilmeli...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?