tüp bebek tedavısı horman testlerı

CICEK7434

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2015
408
121
36
merhaba doktor bey.

tüp bebek tedavısı için hormon ve kan testlerı yaptırmıstım. aceba tahlıl sonucunu yorumlayabılırmısınız degerlerım normal mı ?

bu arada yumurta rezervım dusuk oldugu ıcın bıosteron ılacı kullanıyrm 1 aydır.27 yasındayım. desteğinizi rica ederim.

Eklentiler

• kan degerlerı10001.jpg
    kan degerlerı10001.jpg
    20,2 KB · Görüntüleme: 363
  • hormon testı 10001.jpg
    hormon testı 10001.jpg
    52,3 KB · Görüntüleme: 539
merhaba doktor bey.

tüp bebek tedavısı için hormon ve kan testlerı yaptırmıstım. aceba tahlıl sonucunu yorumlayabılırmısınız degerlerım normal mı ?

bu arada yumurta rezervım dusuk oldugu ıcın bıosteron ılacı kullanıyrm 1 aydır.27 yasındayım. desteğinizi rica ederim.
Merhaba
Göndermiş olduğunuz testler Bulaşıcı hastalık be Biyokimya testleri.Bu testler Arasında hormon testleri yok.Yumurta rezervini değerlendirebilmek için sdetinizin 2-3. Günlerinden birinde yapılacak olan FSH,LH,AMH gibi testler yapılmalı.Yumurta rezervi,yumurta kalitesi ve gebelik şansını en iyi gösterebilen tetkik Ultrasonla yapılan Antral Folikül sayısıdır .Biosteron DHEA içeren bir ilaçtır .Ama mucize beklememelisiniz.Yumurta az ise onu çoğaltabilrcek hiç bir ilaç yoktur.Yumurta dayısı 5 ve 5' in altındaysa yumurta nakli en önemli seçenektir.Size daha şu yardımcı olabilmem için bu testleri yaptırınız.
DrHIT

hocam ultrasonla bakıldı adetımın 2. gunu yumurtaların durumuna 5adet sag tarafımda yumurta gozuktu. sol tarafımda over kıstı sebebı ıle sol yumurtalıgım alınmıstı.tedavı olarak bana gonal f 900 4 gun 150ml olarak alınacak bırde merıonal 150 4 gun kullan sonra kontrole gel denıldı.bu arada da bıosteron ılacı kullanmaya devam edıyorum. 5 adet yumurtamın olma tup bebek sansımı azaltır mı ?

ilk muayenemde 5 yumurtam gozuktu hocam.Igeneler kullanıyorum. neden %10 cıvarı sansım var :KK43: yasım 27 benım ve dıs gebelık gecırdıgım ıcın tuplerım hasar gormus o yuzden tup bebek yaptırıyorum. Muayene oldugum doktor % 60 sansım oldugunu solemıstı. 5 yumurta normal degıl mı ?

Merhaba hocam ben 3 yaşından beri hipotiroid tedavisi görmekteyim 1 kere aşılama yaptırdım tutmadı tüp bebek tedaVisi görmek istiyorum hipotiroid de tüp bebek baSarısı Yüzde kac

Merhaba
Bakınız ,benim burada bahsettiğim husus yumurta rezervidir.Eğer size yüksek doz ilaç kullanılmış ve ancak 5 yumurta çıkmış ise gebelik şansınız düşüktür.Eğer hafif yani düşük doz ilaçlarla 5 yumurta çıktıysa gebelik şansınızı belirleyen faktör Antral folikül sayısıdır.İnsanlar normalde bir bir yumurtlarlar ve gebe kalırlar.Ancak yumurta rezervleri iyidir.Özetle sizin durumunuzu sanırım doktorunuz daha iyi açıklar.Eksik bilgiyle sizi yanıltmak istemem.Gebelik şansını belirleyen en birinci faktör anne adayının yaşıdır.İkincisi ise yumurta rezervidir.En iyi yumurta rezervi belirten bilgi Antral fölikül sayısıdır.
Saygılarımla
Dr HITekin

Merhaba
Bakınız ,benim burada bahsettiğim husus yumurta rezervidir.Eğer size yüksek doz ilaç kullanılmış ve ancak 5 yumurta çıkmış ise gebelik şansınız düşüktür.Eğer hafif yani düşük doz ilaçlarla 5 yumurta çıktıysa gebelik şansınızı belirleyen faktör Antral folikül sayısıdır.İnsanlar normalde bir bir yumurtlarlar ve gebe kalırlar.Ancak yumurta rezervleri iyidir.Özetle sizin durumunuzu sanırım doktorunuz daha iyi açıklar.Eksik bilgiyle sizi yanıltmak istemem.Gebelik şansını belirleyen en birinci faktör anne adayının yaşıdır.İkincisi ise yumurta rezervidir.En iyi yumurta rezervi belirten bilgi Antral fölikül sayısıdır.
Saygılarımla
Dr HITekin
Merhaba hocam ben samsunda tedavi görurken doktor bey yumurta rezervlerin gayet iyi hatta cok ii calisiyor overlerin dedi asilama yapildi 1 sene oldu idrar yolu sikayetiyle kadin doguma gittm sag overde 3.5-4 cm kist var dedi ve adet sancisi yapabilir bu kist dedi ilaci eritmek icin orgametril diye bir ilac yazdi umarim hic bir sorun cikmaz bu ilaci kullaninca kafam cok karisik

Iyi gunler Doktor bey,
Ben 45 yasindayim. 20'li yaslarda normal yoldan hamile kaldim ve bir cocugum var. Yeniden cocuk sahibi olmak istiyorum. Test sonuclarim soyle:
AMH = 0.015
FSH= 6.9
E2= 169 ( Estrogenin yuksek cikmasi kullandigim estrogen patch'inden dolayi olabilir. 2013 yilindan beri 100mcg estrogen patch kullaniyorum surekli olarak)

Bu degerler goz onunde bulunduruldugunda IVF ile hamile kalma sansim ne kadar?

Tesekkur ederim

Merhaba
Göndermiş olduğunuz testler Bulaşıcı hastalık be Biyokimya testleri.Bu testler Arasında hormon testleri yok.Yumurta rezervini değerlendirebilmek için sdetinizin 2-3. Günlerinden birinde yapılacak olan FSH,LH,AMH gibi testler yapılmalı.Yumurta rezervi,yumurta kalitesi ve gebelik şansını en iyi gösterebilen tetkik Ultrasonla yapılan Antral Folikül sayısıdır .Biosteron DHEA içeren bir ilaçtır .Ama mucize beklememelisiniz.Yumurta az ise onu çoğaltabilrcek hiç bir ilaç yoktur.Yumurta dayısı 5 ve 5' in altındaysa yumurta nakli en önemli seçenektir.Size daha şu yardımcı olabilmem için bu testleri yaptırınız.
DrHIT
bende 27 yaşındayım. 4 ay dhea kullandım. yumurta sayım 5 idi yine 5 sayıda bir değişiklik olmadı. ama önemli olan kalite dhea kalitelerine etki eder mi? fsh ım 13-15 civarı. 3 sene önce yine 5 yumurta ile nasip olan 3 yaşında bir evladım var. e2 değerim adetin 2. günü 43 bu ne anlama gelir.

Iyi gunler Doktor bey,
Ben 45 yasindayim. 20'li yaslarda normal yoldan hamile kaldim ve bir cocugum var. Yeniden cocuk sahibi olmak istiyorum. Test sonuclarim soyle:
AMH = 0.015
FSH= 6.9
E2= 169 ( Estrogenin yuksek cikmasi kullandigim estrogen patch'inden dolayi olabilir. 2013 yilindan beri 100mcg estrogen patch kullaniyorum surekli olarak)

Bu degerler goz onunde bulunduruldugunda IVF ile hamile kalma sansim ne kadar?

Tesekkur ederim
Merhaba
Siz ancak yumurta donasyonu ile gebe kalabilirsiniz .Tüpbebek ile şansınız çok çok az ,denemenizi önermem.

Dr HITekin

bende 27 yaşındayım. 4 ay dhea kullandım. yumurta sayım 5 idi yine 5 sayıda bir değişiklik olmadı. ama önemli olan kalite dhea kalitelerine etki eder mi? fsh ım 13-15 civarı. 3 sene önce yine 5 yumurta ile nasip olan 3 yaşında bir evladım var. e2 değerim adetin 2. günü 43 bu ne anlama gelir.
Merhaba
DHEA az da olsa yumurta kalitesine etkili olur.Sayı üzerinde etkisizdir.
Tedavi protokolü Kalite üzerine çok etkilidir .Yumurta rezerviniz 5 adet Antral folikül ile sınırlıysa gebelik şansınız % 10 cıvarında olacaktır .

38 yaşındayım 12 yıl aradan sonra 2. çocuğu istiyoruz fakat hormon tetkikleri sonucu FSH-15,38 LH-14,66 E2 43 Olarak çıktı. doktorum bana bir an önce tüp bebek merkezine zaman kaybetmeden başvurmamı söyledi. Aşılama yaparım ama şansın fazla olmaz dedi.bu değerler çokmu kötü. Ne yapmam gerekir.Teşekkürler

Nasıl bir kist?

Dr HITekin
Merhaba hocam kac zamandir giremiyorum bu siteyebSağ overde 3,5-4 cm büyüklüğünde kist var dedi kıstin içine kan birikmiş donmuş dedi neyse ki orgametril diye bir ilaç verdi eridi 1 ayda ama kistim eridikten 2 ay sonra da adetimde 17 gun gecikme oldu bu sefer yine gittimndoktora ultrasondan baktı yumurtaların çalışmamış o yüzden adetin gecikmiş dedi adetin 1 ve ya 2,günü gel dedi inofolic günde 2 şase ilaç yazdı bir de folidoce iç dedi

merhaba hocam Fsh : 6,26 Prolaktin : 13,14 Progesteron : 0,3 Tsh 0.68 E2 : 33 AMH 0,49 adetın 3 gunu usg sonucum degerlendırebılırmınız d3 uterus normal görünümde endline düzenli sağ overde 1-2 antral folıkül sol over uterusun üzerinde 3-4 antral folikül birde kılolu oldugum ıcın bunu yazmıs obezite nedenıyle suboptimal degerlendırıldı yazıyor sızce sonuc kotumu yas 33

Merhaba,
Hem kan sonuçlarınız hem de ultrasonografi sonuçlarınıza baktığımız zaman yumurtalık rezerviniz 33 yaşında ki bir insan için azalmış görünmektedir. Bu sebeple 6 ay denemenize rağmen gebelik oluşmazsa uzun bir süre kaybetmeden tüp bebek tedavisine başvurmanızı öneririm.

X