Tüp bebek ve su çiçeği

conqueror

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2011
1.291
129
merhaba arkadaşlar
Bu perşembe yada cuma transferim olacak fakat bu gün gittiğim yengemin çocuğu su çiçeği olmuş.haberim yoktu kahvaltı ettik birlikte ve sonra kızı geldi birde göreyim heryeri yara içinde.su çiçeği oldu dediler.hiç temas etmedim fakat sonuçta onun bulunduğu ortamda bulunup belkide oturduğu sandalyeye oturdum vs. Görünce hemen çıktım evden tabi 15 dk falan kaldım toplamda ama tedirgimim çocukken annem geçirip geçirmediğimi hatırlamıyor.bu süreçte böyle bi hastalık bulaşmışmıdır acaba çok huzursu oldum

Çocukken geçirdiysen bir sorun olmaz, eğerki geçirmediysen su çiçeğinin 15 gün kuluçka dönemi var, yani bulaşsa bile 15 günden önce çıkmaz, belirti yaşamazsın. Ben öğretmenlik yapmıştım, sınıfta çocuklar 15 gün ara çıkartmışları hep. Sana ise bulaşıp bulaşmama konusunda bir fikrim yok malesef..

merhaba arkadaşlar
Bu perşembe yada cuma transferim olacak fakat bu gün gittiğim yengemin çocuğu su çiçeği olmuş.haberim yoktu kahvaltı ettik birlikte ve sonra kızı geldi birde göreyim heryeri yara içinde.su çiçeği oldu dediler.hiç temas etmedim fakat sonuçta onun bulunduğu ortamda bulunup belkide oturduğu sandalyeye oturdum vs. Görünce hemen çıktım evden tabi 15 dk falan kaldım toplamda ama tedirgimim çocukken annem geçirip geçirmediğimi hatırlamıyor.bu süreçte böyle bi hastalık bulaşmışmıdır acaba çok huzursu oldum

cnm çocukken su çiçeği geçirip geçirmediğini merak ediyorsan İgG, İgM testi yaptırabilirsin.. gebelikte su çiçeği geçirirsen bu gebeliğin sonlandırılmasını etkilemiyormuş.. gebelik boyunca detaylı takibi yeterli oluyormuş ve gebelikte su çiçeği aşısıda yapılmıyor biliyorsun.. bebek doğuncada bebeğe immunglobulin iğnesi yapılıyormuş.. benimde böyle bir sorunum olmuştu oradan biliyorum doktorum demişti..

Çoook teşekkürler cevaplarınız için.sabahtan beri koşturuyorum ve gerekli testleri verdim.perşembe akşamı çıkacakmış sonucu.o zamana kadar transferim yapılacak.şansa bırakmayalım isterseniz iptal edelim dedi doktorumuz fakat ben bukadar yaklaşmışken iptal etmek istemedim.hayırlısı olsun inşallah bulaşmamıştır.

X