tüp bebek

yesilcan86

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2014
3.129
4.409
38
hocam merhaba, ben şuan tüp bebek için hazırlanıyorum fakat ohss riskim var 26 civarında yumurta gelişiyor, yumurta toplanınca hepsinin işleme konması istemiyorum çünkü 20 yumurtam döllense fazlasını imha ettirmek istemiyorum, ben sizden mesela 10 tanesini işleme koymanızı talep etsem oluyormu, böyle bir uygulamanız varmı, yoksa hepsini işleme almak mecburmu çok merak ediyorum

hocam merhaba, ben şuan tüp bebek için hazırlanıyorum fakat ohss riskim var 26 civarında yumurta gelişiyor, yumurta toplanınca hepsinin işleme konması istemiyorum çünkü 20 yumurtam döllense fazlasını imha ettirmek istemiyorum, ben sizden mesela 10 tanesini işleme koymanızı talep etsem oluyormu, böyle bir uygulamanız varmı, yoksa hepsini işleme almak mecburmu çok merak ediyorum
Merhabalar : Tüp bebekte toplanan yumurtalar ;döllenme , bölünme ve embrıo olusumu gıbı ara basamaklarda kayba ugrarlar . Yani 20 yumurta toplanan hastadan 20 embrıo elde edılmesı pek mumkun olmaz . Embrıo olusum safhasına kadar olan bolumde kayıplar yasanır. Ancak Kalıtelı bır laboratuvarda olgun yumurtaların %75-80 inin döllenmesı ve akabındekı gunlerde %75-80 inin bolunmesı gerekır.
Bu nedenle var olan ,gelısen yumurta folıkullerının aspıre edılmesı önem kazanır ayrıca 13mm folıkule kadar hepsının aspıre edılmesı ohss yı onleme yönünden faydalıdır. Ancak ohss yı onlemek ıcın hekım deneyımı oldukca onemlıdır. Klasık uygulamada kullanılan catlatıcı ıgne yerıne farklı catlatma ıgnesı kullanılması ohss yı etkın bır sekılde onlemektedır.
Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

X