Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

Mucize Rabbim sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin inşallah

slm cnm sikma kendini benimde ilki olmadi 9 mart taikinci denemem oldu ama allahima cok sukur ki ikincisi pozitif cikti suanda 1 aylik hamileyim bende cok olumsuzdum ama allah cok buyuk isteyen herkeze gecte olsa sonunda veriyor benim anladigim tek bir sey var tup bebek konusunda eyer beyninde olmicak diye gecerse oyle aklina geliyorsa keinliklen olmuyor ben ilk denememde olmicani adim gibi emindim ama ikinci denememde daha masadayken bile kendimi hamile hicetim ve doktor isini yaparken ben agliyordum allahim bana bukez yardim et kucagima ver diye cok sukur duydu sesimi allah herkeze vermeyi nasip etsin ama uzulem sende hamile kalacaksin arkadasim birde yas ilerledimi sanirim ondanda kaynaklaniyor yasiniz kac???

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.bu konuda çevremde beni anlayan hiç kimse yok zaten ama sizin beni anladığınızı bilmek bana moral oldu.yalnız olmadığımı hissettim..yaşım 32..evlilikte 3. yılımız..yumurta toplamada problem yaşamadım ama transfer sırasında kateter bir türlü rahime giremedi.doktor önceki operasyonlardan orda bir sorun olmuş olduğunu söledi.sert kateter denedi.. sonunda embiryoları yerleştirdi ama canımı acıttı..birde sonda taktılar falan...transferim sıkıntılı oldu..inşallah 2. de iyi sonuç alırım :)

Bütün acılara katlanıyoruz bebeklerimiz için Allah inşallah bu sefer bu kadar badireye bir tane evlat verir...

canım benim az değil gayet güzel hiç dert etme.benim 4 yumurta toplanmış biri döllenmiş biri de transfer sabahı sürpriz döllenmişti.bana embriyo transfer edildi senin anlayacağın.doktorum banada şansımı % 40 olduğunu söylemişti.elhamdülillah şuanda 8 haftalık hamileyim.çok dua et.ve özellikle şunu tavsiye ediyorum transfer sonra yat kalk 500 el metin çek.Allahım sana emanet ne tutundur bebeğime kuvvet ver de.benim inan dualar sayesinde tutundu .dua edicem Rabbim hayırlı haberler duyursun.

Çocuk Sahibi Olamayanların Yeni Umudu Gebelik Aşısı

Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. Tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak.

Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. Tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak.

Yunanistan Girit Üniversitesi Üreme Tıbbi Başkanı Prof. Dr. Antonis Magkrigiannakis, Paris ATD Genetik Araştırma Geliştirme Laboratuvarından Prof. Dr. Moncef Benkhalifa ve Prof. Dr. Timur Gürgan'ın beraber düzenlediği basın toplantısında gebelik aşısı olarak adlandırılan, çocuğu olamayanlar için yeni bir umut olacak bilimsel çalışma tanıtıldı. Prof. Dr. Gürgan, tedavide amacın kadının kendi özel kan hücrelerinin kullanılması ile rahim içinde embriyonun gömülmesini sağlayacak maddelerin elde edilmesi

olduğunu söyleyerek, tedavinin yapılabilmesi için gerekli olan işlemler hakkında bilgi verdi. Gürgan, "Her şeyi iyi görünen çiftler de bazen çocuk sahibi olamıyor. Bilimsel olarak eksikliği nasıl giderebiliriz diye düşündük. Önce gebelik oluşmaması ile ilgili olarak rahim iç zarında problem olduğu tespit edilmelidir" diye konuştu.

Tüp bebek tedavisi gören kadınların yüzde 30'unda embriyonun rahim içine gömülme problemi bulunduğunu, bunun tedavinin başarısını etkileyen en önemli unsurlardan biri olduğunu söyleyen Gürgan, gebelik aşışı olarak da adlandırılan tedavi ile daha önce tüp bebek tedavisinde 2-3 uygulamaya rağmen gebelik oluşmayan, rahim içi kalınlığı artmayan ve rahim içinde gömülme problemi olduğu testlerde saptanan hastaların yüzde 43'ünde başarı elde edildiğini vurguladı. Gürgan, gebelik aşısının yan etkisi olmadığını

ifade ederek, laboratuvarda elde edilen, gebelik aşısı olarak da adlandırılan sıvının, embriyoların yerleştirileceği günden bir gün önce veya aynı gün rahim içine verildiğini, bu işlemin, rahim içini, transfer edilecek embriyonun gömülmesine uygun hale getirdiğini anlattı. Gürgan, bu yöntemde daha sağlıklı gebelik oluşacağı için düşüklerin de önlenebildiğini açıkladı.

Tedavi yönteminin Türkiye'de de denendiğini ve yapılan denemelerde başarılı sonuçlar alındığını dile getiren Gürgan, gebelik aşısı öncesinde yüzde 8-10 olan tedavide başarı şansının, yüzde 40'ın üstüne çıkarılabildiğini vurguladı.

Bu arada gebelik aşısı yöntemiyle ikiz çocuk sahibi olan Sakine-Ergün Dere çifti 6 yıldır bebek sahibi olmak istediklerini söyleyerek, bu yöntemi herkese tavsiye ettiklerini belirtti. Sakine Dere, "Başka yerde 3 defa tüp bebek uygulaması yapıldı. Tavsiye üzerine buraya geldim. Burada tetkiklerim oldu. Yumurta toplama esnasında rahim duvarı tırtıklaması oldu kanlanma olsun diye. Transfer zamanı aşıyla birlikte atıldı embriyolar. Normal hayatıma devam ettim. 12 gün sonra pozitif olarak sonuç aldım. Şu an

47 günlük 2 tane Efe ve Ege isminde 2 oğlum var" dedi.
Çocuk Sahibi Olamayanların Yeni Umudu Gebelik Aşısı başlıklı ve Türkiye, Yunanistan ve Fransa'dan bilim adamlarının uyguladığı bilimsel bir yöntem çocuk sahibi olamayanlara umut oldu. Tüp bebek tedavisinde 'gömülme' sorunu, gebelik aşısı yöntemi ile aşılacak. özetli haberi okudunuz.

bilemiyorum cnm yaaa artık dr ların söylediklerine pek inanamıyorum ben timur gürganda tedavi gördüm.televizyonlarda erkekte sorun olursa kadınlara ilaçsız tedavi uyguladığını duyup gittim ama yine bir sürü ilaç ve aynı işlemler uygulandı inşallah bu gebelik aşısı iyi bir gelişmedir ama bilemiyorum:44::44::44:

masallah allah hayirli dogumlar nasip etsin insallah ilk denemedemi hamile kaldin ve hamile kaldiktan sonra karindan igne yaptin öylemi düsük olmasin diye

7 yıl sonra ve aşılardan sonra ilk denememdi ve olduuu 2 buçuk ay kadar kan pıhtılaşmaması için göbekten veriolardı bana sonra haftada birde kalçadan proluton die bir igene verdi ama 3 hafta yaptım okadar şimdi ise folik asit ve kan hapına başladım ve çok mutluyum artık kızımın kıpırtıları artık başladı sanada hayırlısını versin rabbim cnm hiç acın olmicak merak etme özellikle taransferde hiç hissetmiceksin ve süreklı yatma sakın arada kan dolaşımı için gez agır kaldırma kabız olma günde 2 tane elma 2 litre su ve tatlıdan uzak dur kilo alma bana doktorumun tavsiyeleri bunlar bendende sana 2.agrıların olacak sakın korkma özellikle gögüslerde şişkinlik yeri gelicek oturamıcaksın kasıklarında gaz varmış gibi bunlara takılma sakın bunlar bir belirti dil tabi ama sabırla kan tahlilini bekle israr yapıp umudunu kaybetme ben hamile oldugumu bildigim halde 5 haftalıkken idrarda çıktı bnm sana tavsiyelerim bu allaha emanet oll bebişlerinle cnm

slm arkadaşlar.... benim çok fazla baş ağrım oluyor...haftada 3-4 kez... hamile olup da böyle olan var mı?????... doktora da söyledim ama bişey demedi...sizce normal mi???... tansiyonuma baktırıyorum ama normal yada düşük çıkıyor...

canım geçmiş olsunnn tansiyonun düşük olması başın arıması için yeterli bir sebebp

canım bende bilemİyOrum artık neye güveneceğimizi şaşırmış durumdayız :18::18::18::18::18::18::18:AMA SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİMKİİİ DENYEN VARMI VE BU KONUDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ DİYEEE:26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26::26:

arkadaşlar transfer sonrası özellikle dikkat ettiğiniz bişeyler var mıydı?benim 6.günüm normal hayatıma döndüm. ama karnımda acayip bir şişlik var 2 kiloya yakın kilo aldım. sizde böyle şeyler yaşadınız mı?

sağol cnm paylaşımın için evet deneyen varsa paylaşsın bizimle ama dr lar çıkıyorlar tv de anlatıyorlar anlatıyorlar tedaviye gidince de hiç öyle olmuyor mesela kök hücre yıllarca dediler dediler ortada bişey yok keşke sorunlarımız için birşeyler olsada bizde yaşımız geçmeden faydalansak. bu arada annen nasıl oldu? daha öncede yazdım görmedin anjiyo sonucu ne dediler???

yasmin ne ettinnnnn???? sepeti süslemeye başlayımmı??????yumurtalar ne durumda sepet küçük boymu büyük boy mu olsun

kabız olmamaya dikkat et.karnındaki şişlik ilaçlardan dolayı olabilir genelde herkesde oluyor. ama hareketini kısıtlayacak derecedeyse karında su toplamasıda olabiliyor

kabız olmamaya dikkat et.karnındaki şişlik ilaçlardan dolayı olabilir genelde herkesde oluyor. ama hareketini kısıtlayacak derecedeyse karında su toplamasıda olabiliyor

canım ya benim önceden beri kabızlık problemim vardı. doktor da hiç birşey söylemedi bu konuda

yasmin ne ettinnnnn???? sepeti süslemeye başlayımmı??????yumurtalar ne durumda sepet küçük boymu büyük boy mu olsun
Süsle süsle
Ben bir şey yapmadım dün doktora gittim işte yumurtalarım iyi gidiyor en büyüğü 10,5 mm olmuş bir iğne vardı şimdi 3 tane vuruyor,cuma günü gene gicidem ona göre belki haftaya yumurtaları toplaya biliriz transferi yaparız dedi bakalım cuma gününden sonra belli olacak inşallah....

Benim doktor özel tüp bebek merkezne geçti yav ne yapıcaz bilmedik bütün kan tahlilleri hastanede yapılacak toplama işlmei ve transfer geçtiği yerde

ya o zaman kesin tutmadı mı ki benim (

hayır tutup tutmamasıyla ilgisi yok bu herkeste oluyor hormon ilaçları yapıyor böyle yan etkiler karın şişiyor gögüs şişiyor hiç kendini dinleme tuttu tutmadı diye biliyorum zor ama allaha bırak hayırlısıyla olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…