Tup bebekte kromozom bozuklugu

halaumutvar

Gökyüzünde 2 "melek" annesi
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2017
206
1.410
28
merhabalar
Dogal gebelikle 2 aylik bir bebek kaybettim 1 yil gecmesine ragmen hamile kalamayinca tup bebege basladik yasim 35 ilk deneme negatif oldu doktoruma arastirmaya gerek var mi dedik ilk basarisizliklarda gerek duymuyoruz ben seni muayene ediyorum dedi 2. Deneme pozitif oldu 4. Ayda ultrasonda ense kalinlgi sinirda cikinca bir kac yildir cok populer olan kanla bebegib dna'sina bakilan fetal dna testi yaptirdik sonuc trizomi 21 yani down :( sonrasinda garantilemek amaciyla amniyo sentez yapildi sonuc degismedi haftaya bebegimi alacaklar :((( ilerleyen zmnlarda cok fazla sorun cikabilirmis

Sormak istedigim tup bebege baslar baslamaz genetik testleri yaptiran varmi? Benim doktorum gerek duymadi sonuc ortada

merhabalar
Dogal gebelikle 2 aylik bir bebek kaybettim 1 yil gecmesine ragmen hamile kalamayinca tup bebege basladik yasim 35 ilk deneme negatif oldu doktoruma arastirmaya gerek var mi dedik ilk basarisizliklarda gerek duymuyoruz ben seni muayene ediyorum dedi 2. Deneme pozitif oldu 4. Ayda ultrasonda ense kalinlgi sinirda cikinca bir kac yildir cok populer olan kanla bebegib dna'sina bakilan fetal dna testi yaptirdik sonuc trizomi 21 yani down :KK43: sonrasinda garantilemek amaciyla amniyo sentez yapildi sonuc degismedi haftaya bebegimi alacaklar :KK43:(( ilerleyen zmnlarda cok fazla sorun cikabilirmis

Sormak istedigim tup bebege baslar baslamaz genetik testleri yaptiran varmi? Benim doktorum gerek duymadi sonuc ortada

Rabbim yardımcınız olsun arkadaşım ben de 30 ay hamile kalamadim. Tüp bebeğe başvurduk tabiki enine boyuna araştırmadan hoop tedavide buldum kendimi. Pozitifi gördüm ama bebegimin 3.5 aylıkken kalbi durdu. Doktor yönlendirmeden kendi isteğimizle üniversite hastanesine başvurduk. Eşim ve benim genetik testlerimiz yapıldı sonuç bekliyoruz.

Rabbim yardımcınız olsun arkadaşım ben de 30 ay hamile kalamadim. Tüp bebeğe başvurduk tabiki enine boyuna araştırmadan hoop tedavide buldum kendimi. Pozitifi gördüm ama bebegimin 3.5 aylıkken kalbi durdu. Doktor yönlendirmeden kendi isteğimizle üniversite hastanesine başvurduk. Eşim ve benim genetik testlerimiz yapıldı sonuç bekliyoruz.

Demekki genelde baslangic asamasinda kimse test falan yapmiyor illa ki bi aci yasamak gerekiyor :(( bundan sonra bende elimden gelen butun testleri yaptiricam normal dogumla mi yapildi acaba biraz endiseliyim de bir de hangi hastaneye gttiniz testler icin ?

Demekki genelde baslangic asamasinda kimse test falan yapmiyor illa ki bi aci yasamak gerekiyor :KK43:( bundan sonra bende elimden gelen butun testleri yaptiricam normal dogumla mi yapildi acaba biraz endiseliyim de bir de hangi hastaneye gttiniz testler icin ?
Maalesef cnm maalesef ki illa kayıp yaşamak gerekiyor... Doktorlar için bu kayıplar o kadar normal ki! O bir bebek bile değil onların gözunde. Ama ben giden minicik bebeğim için tam 1 aydır her gün ağlıyorum.
Evet bebegin haftası ilerlediği için ilk önce suni sancı ile düşmesini sağlıyorlar sonra parça kalmışsa kürtaj yapıyorlar. Fiziksel acı evet oluyor ama unutuluyor arkadaşım korkma.
Bulunduğum ilde üniversite hastanesinin genetik bölümüne başvurdum onlar da hemen yaptılar tahlilleri. Bir de kan pıhtılaşmasına da baktır cnm.

Maalesef cnm maalesef ki illa kayıp yaşamak gerekiyor... Doktorlar için bu kayıplar o kadar normal ki! O bir bebek bile değil onların gözunde. Ama ben giden minicik bebeğim için tam 1 aydır her gün ağlıyorum.
Evet bebegin haftası ilerlediği için ilk önce suni sancı ile düşmesini sağlıyorlar sonra parça kalmışsa kürtaj yapıyorlar. Fiziksel acı evet oluyor ama unutuluyor arkadaşım korkma.
Bulunduğum ilde üniversite hastanesinin genetik bölümüne başvurdum onlar da hemen yaptılar tahlilleri. Bir de kan pıhtılaşmasına da baktır cnm.

Bu acilarin gecebilmesinin tek yolu yeniden saglikla hamile kalabilmek Yoksa zor toparlanmak ... evet butn testleri arastirdim henuz tup bebek drumla gorusmedim once gebeligi sonlandiralim biraz toparlayip gdelim dedim arastirmalarimi yapip
Peki epudral yapildimi sana ? Cok sordum hatirlatmis gibi kusura bakma

Bu acilarin gecebilmesinin tek yolu yeniden saglikla hamile kalabilmek Yoksa zor toparlanmak ... evet butn testleri arastirdim henuz tup bebek drumla gorusmedim once gebeligi sonlandiralim biraz toparlayip gdelim dedim arastirmalarimi yapip
Peki epudral yapildimi sana ? Cok sordum hatirlatmis gibi kusura bakma

Bu bize kötü ve acı bir deneyim oldu. Daha emin adımlarla ilerleriz artik. Suan tek yaptirmadigim sperm dna o hasarı var onun için de O Ankara'ya gideceğiz sanirim. Ben çok inanıyorum mucizelere. İnşallah Rabbim mucizesini bize de gösterir. Estağfurullah sor tabi. Bebeği düşürmeye çalışırken sadece damardan ve kalçadan ağrı kesici yaptılar. Sancilar başladıktan 3 saat sonra düştü sonra parça kaldigi anlasildi. Kürtajda ise tamamen uyudum.

Bu bize kötü ve acı bir deneyim oldu. Daha emin adımlarla ilerleriz artik. Suan tek yaptirmadigim sperm dna o hasarı var onun için de O Ankara'ya gideceğiz sanirim. Ben çok inanıyorum mucizelere. İnşallah Rabbim mucizesini bize de gösterir. Estağfurullah sor tabi. Bebeği düşürmeye çalışırken sadece damardan ve kalçadan ağrı kesici yaptılar. Sancilar başladıktan 3 saat sonra düştü sonra parça kaldigi anlasildi. Kürtajda ise tamamen uyudum.

Ne guzel inancini hic yitirme Hayirlisiyla saglikla insallah Ben kurtajdan sonra da cok agri cekmistim nedense o gun sonra gecti gitti tabi ... sana epudral yapilmamis demekki belden uyusturma ben biraz endiseli oldugum icin yapicam dedi dr sanci geldikce hayirlisi artik dedigin gbi fiziksel agrilar gecer umarim testlerin hepsi cok iyi cikar bi an once yeni bebek icin yolun acilmis olur guzel haberlerini bekliyorum cok tesekkr ederim

Trizomi 21 tesadüfi oluşur, tüp bebekte de olabilir spontan gebelikte de olabilir.
Bunun için tedavi öncesi genetik inceleme yapılmaz, yapılmasının da anlamı yok.
Genetik hastalığı olanlar için tüp Bebek' sırasında embriyoya genetik inceleme yapılabilir ama down için rutinde öyle bir şey yok zaten.
Yapılan yanlış bişey yok.

Ayrıca down sendromlu olup üniversite bitirenler var
Evet zor ve yorucu özel ilgi isteyen melekler ama gebeliği sonlandırmak zorunda değilsiniz isterseniz

Ne guzel inancini hic yitirme Hayirlisiyla saglikla insallah Ben kurtajdan sonra da cok agri cekmistim nedense o gun sonra gecti gitti tabi ... sana epudral yapilmamis demekki belden uyusturma ben biraz endiseli oldugum icin yapicam dedi dr sanci geldikce hayirlisi artik dedigin gbi fiziksel agrilar gecer umarim testlerin hepsi cok iyi cikar bi an once yeni bebek icin yolun acilmis olur guzel haberlerini bekliyorum cok tesekkr ederim

Sağol canım inşallah insallah :dua: bir an önce sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz. Sen de inşallah çabucak atlatır ve güzel haberler verirsin.

Trizomi 21 tesadüfi oluşur, tüp bebekte de olabilir spontan gebelikte de olabilir.
Bunun için tedavi öncesi genetik inceleme yapılmaz, yapılmasının da anlamı yok.
Genetik hastalığı olanlar için tüp Bebek' sırasında embriyoya genetik inceleme yapılabilir ama down için rutinde öyle bir şey yok zaten.
Yapılan yanlış bişey yok.

Tesaduf olustugunu bende biliyorum ama soyle dusunun ki zaten dogal gebe kalinamiyo ki tup bebek yontemi mecbur kaliyo o yuzden de elimizin altinda butun arastirmalar yapilabilir yoksa hata yok yeterince bilgilendirme yok sadece ... illa basimiza gelmesi gerekmiyodu zaten dogal gebelik olsa bunlari konusmam bile

Evet da olup cok iyi okullar bitirenler var benim esim bu tarz ogrencilerle calisiyor 10 yildir ben yeterince icindeyim ve bilgim var dusunce hic aldirmak olmadi doktorumuz gebelik kendiligenden son bulabilir ilerde kalp bobrek hastaligin kesin dedi ki genelde kalp sorunlari var ben cocuguma bakarim ama onun adina bu hayata bu sekilde gelmesine imza atabilirmiyim cok zor korkum bize bisey olursa korkum turkiyede bu tarz cocuklara nasil bakildigi ....

Tesaduf olustugunu bende biliyorum ama soyle dusunun ki zaten dogal gebe kalinamiyo ki tup bebek yontemi mecbur kaliyo o yuzden de elimizin altinda butun arastirmalar yapilabilir yoksa hata yok yeterince bilgilendirme yok sadece ... illa basimiza gelmesi gerekmiyodu zaten dogal gebelik olsa bunlari konusmam bile

Evet da olup cok iyi okullar bitirenler var benim esim bu tarz ogrencilerle calisiyor 10 yildir ben yeterince icindeyim ve bilgim var dusunce hic aldirmak olmadi doktorumuz gebelik kendiligenden son bulabilir ilerde kalp bobrek hastaligin kesin dedi ki genelde kalp sorunlari var ben cocuguma bakarim ama onun adina bu hayata bu sekilde gelmesine imza atabilirmiyim cok zor korkum bize bisey olursa korkum turkiyede bu tarz cocuklara nasil bakildigi ....
Prosedür olarak yapılmıyor ama çünkü genelde genetik sorun olmuyor, sizde de genetik sorun yok, sorun sperm ya da yumurta bölünürken olmuş zaten.

Evet gerçekten zor ülkemizin koşulları düşünüldüğünde, Allah yardımcınız olsun

Ayrıca down sendromlu olup üniversite bitirenler var
Evet zor ve yorucu özel ilgi isteyen melekler ama gebeliği sonlandırmak zorunda değilsiniz isterseniz
Prosedür olarak yapılmıyor ama çünkü genelde genetik sorun olmuyor, sizde de genetik sorun yok, sorun sperm ya da yumurta bölünürken olmuş zaten.

Evet gerçekten zor ülkemizin koşulları düşünüldüğünde, Allah yardımcınız olsun

Evet yok ama keske olsa embriyoya yapilacak basit bir test ile bu kadar kayip ve aci yasanmaz ...

Tesekkur ederim Allahtan hayirlisi insallah

halaumutvar halaumutvar Allah yardımcınız olsun. Hep sağlıklı ve hayırlı evlat için dua ediyorum. Sizin de olacak bir bebişiniz, isteyen hepimizin olacak inanıyorum buna..

Size kromozom testi yapildı mi? Sonuçlarınızda herhangi bir anormali çıktı mı?

Biz de 2.denememizi yapıyoruz. Daha önceki denemede bizden de bu tür testler istenmedi. Ilk denemelerde çoğu merkez standard test (sperm, rahim filmi, hiv, hepatit, hormon gibi) dışında başka bir test istemiyor. Bir cok farkli doktora gide gele öğrendik çok seyi biz de. Öncelikle eşim ve ben kromozom (karyotip) testi yaptırdık. Şimdi de embriyolara kromozom testi yaptırmayı düşünüyoruz. Aslinda bu testleri 4. negatif sonucunda veya tekrarlayan düşükler sonucunda talep ediyorlarmış ama 4 olumsuz deneme demek bizler için hem maddi hem manevi büyük bir yıpranma. O sebeple ben bu 2.tedavimizde bu tür testleri yaptırmayı düşünüyorum. Bir sorun varsa baştan görürüz fikrindeyim.

Allah isteyen hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin..

Son düzenleme:
halaumutvar halaumutvar Allah yardımcınız olsun. Hep sağlıklı ve hayırlı evlat için dua ediyorum. Sizin de olacak bir bebişiniz, isteyen hepimizin olacak inanıyorum buna..

Size kromozom testi yapildı mi? Sonuçlarınızda herhangi bir anormali çıktı mı?

Biz de 2.denememizi yapıyoruz. Daha önceki denemede bizden de bu tür testler istenmedi. Ilk denemelerde çoğu merkez standard test (sperm, rahim filmi, hiv, hepatit, hormon gibi) dışında başka bir test istemiyor. Bir cok farkli doktora gide gele öğrendik çok seyi biz de. Öncelikle eşim ve ben kromozom (karyotip) testi yaptırdık. Şimdi de embriyolara kromozom testi yaptırmayı düşünüyoruz. Aslinda bi testleri 4. negatif sonuçlar veya tekrarlayan düşükler sonucunda talep ediyorlarmış ama 4 olumsuz deneme demek bizler için hem maddi hem manevi büyük bir yıpranma. O sebeple ben bu 2.tedavimizde bu tür testleri yaptırmayı düşünüyorum. Bir sorun varsa baştan görürüz fikrindeyim.

Allah isteyen hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin..
Merhabalar

Cok tesekkur ederim Allahtan hepimiz icin hayirlisi insallah
Bende 2 deneme yaptim ama dediginiz gibi 4-5 basarisizlik olana kadar bu tarz testler yapilmiyor gerci ben doktorumdan talep etmistim ilk negatifte ama gerek duymadiklarini soyledi ...

Kesinlikle butun testleri yaptirin lutfen sperm dna hasar,phtilasma testi vs

Ben henuz net bir karar vermedim bebegimle ilgili organ gelisimini takip edicem icimde degisik bi umut hayirlisi

Merhabalar

Bende 2 deneme yaptim ama dediginiz gibi 4-5 basarisizlik olana kadar bu tarz testler yapilmiyor gerci ben doktorumdan talep etmistim ilk negatifte ama gerek duymadiklarini soyledi ...

Iste bunu anlayamadım hala. Neden ihtiyac duyulmuyor son ana kadar. Neden yıpratılıyoruz bu kadar :KK43: Araştırıp sorduğumda "tabi yapabiliriz" diyen ama ben sormasam da soylemeyen doktorlar gördüm..

Sizin icin de umarım güzel olacak herşey. Umutlar asla kaybolmamalı ;)

halaumutvar halaumutvar ..sen gerekli bütün tahlilleri yaptir..bak doktorlar başarısız 3 deneme den sonra genetik test isitiyorlar..yaşamak atlatmak çok zor bunu bilmiyorlar ..
Testlerin yapılınca ona göre tedavi biçimi seçilir ..bnm de ilk tüp bebek denemesi nden sonra doktor olmadı 3 ay dinle n gel tekrar yapalim dedi..
Neden tutmadı denildiğinde olmasi gerekiyordu ama olmadı dedi ..Bu cümlesi beni delrirtti ..bn araştırdım ..kromozom bozuklugu çıktı dna hasar bozukluğu çıktı bnde kan pihtilasmasi çıktı ..e doktorla i dinle sem tek tek tahliller yapılırdı ..3 deneme den sonra tabi..simdj 3 deneme bugün transferim oldu .

halaumutvar halaumutvar ..sen gerekli bütün tahlilleri yaptir..bak doktorlar başarısız 3 deneme den sonra genetik test isitiyorlar..yaşamak atlatmak çok zor bunu bilmiyorlar ..
Testlerin yapılınca ona göre tedavi biçimi seçilir ..bnm de ilk tüp bebek denemesi nden sonra doktor olmadı 3 ay dinle n gel tekrar yapalim dedi..
Neden tutmadı denildiğinde olmasi gerekiyordu ama olmadı dedi ..Bu cümlesi beni delrirtti ..bn araştırdım ..kromozom bozuklugu çıktı dna hasar bozukluğu çıktı bnde kan pihtilasmasi çıktı ..e doktorla i dinle sem tek tek tahliller yapılırdı ..3 deneme den sonra tabi..simdj 3 deneme bugün transferim oldu .

Genel uygulanan prosedur bu sekilde maalesef cekilen aci kayip pek onemli diil yine yapariz diyolar sorun degil

Ustelik hepsinin de mutlaka asistanlari var aslinda sozde bilgili onlar bile bu sekilde detay anlatmiyorlar yani kimse bilgi vermek istemiyo taa ki kayiplar negatifler artana kadar ... bizler maddi manevi cokene kadar

Senin icinde hayirlisi olsun testlerini yaptrdiktan sonra bi tedavi uygulandin mi? Sperm hasar ve phtilasma icin ? Embriyolara kromozom testi yaptrdin mi?

Guzel haberleri verirsen sevinirim

Genel uygulanan prosedur bu sekilde maalesef cekilen aci kayip pek onemli diil yine yapariz diyolar sorun degil

Ustelik hepsinin de mutlaka asistanlari var aslinda sozde bilgili onlar bile bu sekilde detay anlatmiyorlar yani kimse bilgi vermek istemiyo taa ki kayiplar negatifler artana kadar ... bizler maddi manevi cokene kadar

Senin icinde hayirlisi olsun testlerini yaptrdiktan sonra bi tedavi uygulandin mi? Sperm hasar ve phtilasma icin ? Embriyolara kromozom testi yaptrdin mi?

Guzel haberleri verirsen sevinirim
Dna hasar için eşim tedavi gördü ama bir faydası olmadı ..bir ay hasar düşün ce diğer ay tekrar eskisi gibi oldu .zaten sonuçta tüp bebek yaptırmam iz gerektiği için de tedavi üstümde çok durmadik..
Ewet ngs uygulandi embrio lari mız a ...kan pihtilasmasi için de gebelik oluşun ca igme kulnnavam ..belli başka bir tedavisi yok

Back
X