Tüp bebekte uzman doktor başarı garantisi verebilir mi ?

Editor

Edidir Edi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
1.294
2.993
658
İstanbul
Tabii ki : Hayır

Tüp bebek tedavisi, pek çok farklı sebepten kaynaklanan kısırlık vakalarında çiftlere bebek sahibi olabilme olanağı sağlamaktadır. Tedavinin başarı oranının çok yüksek olduğu bilinmektedir. Zira istatistiklere göre 3 deneme sonrasında toplamda % 85, 4 deneme sonrasında ise yaklaşık % 90’lara varan başarılı gebelik oranına ulaşmak mümkün olabilmektedir.

Ancak son yıllarda Türkiye’de de uygulanmakta olan tek embriyo transfer politikasıyla en iyi şartlara da sahip olunsa deneme başına % 50-55 başarılı gebelik oranı vardır. Ayrıca gebelik oluşsa da bunun % 10 – 15 kadarı düşükle sonuçlanabilmektedir. Böyle olunca da 35 yaşından genç bir kadının ilk 2 denemesi tek embriyo transferiyle canlı bebek doğurma oranı aslında en iyi şartlarda her bir deneme için % 40 civarındadır.

Bazı merkezlerin daha ilk görüşmede çok daha yüksek başarı oranları vermesi, hatta başarı garantisi vermesi, oradaki kişilerin çok da güvenilir olmadığına işarettir.

Ben inançlı biri olarak taktir Allahın derim hep.
Ama bazı düzenbaz doktorcuklar %100 tutar diyerek çok umut veriyorlar.
Gerçekten umut tacirliği yapmanın ne kadar yanlış olduğunu görmezden geliyorlar.
Hangi doktor kesin olacak derse bilelim ki o paranın esiri olmuştur.

Kesinlikle tüp bebekte garanti veririm diyen doktora inanılmaz hepsi nasip işi arkadaşlar bizler elimizden geleni yapıyoruz kalp atışını verecek olan rabbim ol der olur ama şu Bi kesindirki laboratuvar ortamı önemli oyüzden bilindik devamlı devlet tarafından kontrol altında denetlenen Bi yer olmalı

Ben bu sitede eşinin adıyla üyelik açıp, hastasıymış gibi yazarak aşılamada bile % 75 başarılı olduğunu söyleyen doktor tanıyorum ve ne yazık ki biz de ona kandık. Aşılama normalde başarı şansının düşük olduğu bir tedavi yöntemiymiş ama onda bile çok umut veriyordu. Olmayınca “Tüp bebekte kaçarı yok” dedi. O da tutmadı. Çok umut verdi, pek ilgilenmedi, maddi-manevi bizi çok yıprattı. Onu Allah’a havale ediyorum.

Siz siz olun sadece instagram hesabına, yorumlara bakarak doktor seçmeyin.

Ben bu sitede eşinin adıyla üyelik açıp, hastasıymış gibi yazarak aşılamada bile % 75 başarılı olduğunu söyleyen doktor tanıyorum ve ne yazık ki biz de ona kandık. Aşılama normalde başarı şansının düşük olduğu bir tedavi yöntemiymiş ama onda bile çok umut veriyordu. Olmayınca “Tüp bebekte kaçarı yok” dedi. O da tutmadı. Çok umut verdi, pek ilgilenmedi, maddi-manevi bizi çok yıprattı. Onu Allah’a havale ediyorum.

Siz siz olun sadece instagram hesabına, yorumlara bakarak doktor seçmeyin.

Bu sitede olan o üyeyi bize rapor ettiniz mi ?

Tabi ki de veremez artık tüp Bebek ticaret işi oldu negatif olsa bile iki ay sonra gelin tekrar başlayalım diyorlar sen önce sor bakalım iki ay sonra tekrar başlamak için o maddi manevi durum varmı
Üst mesajda bahsettiğim doktor hemen bir ay sonra gelin dedi bize. Bir de bu doçent. Tabii ki ona gitmedik bir daha. Zaten bunun tıbbi olarak doğru olmadığını biliyorum. Ayrıca dediğiniz gibi biz maddi-manevi onlar kadar rahat değiliz. Empati, halden anlama her doktorda yok.

Bir de şöyle sorayım ;

"Sizce ticari faaliyet için tüp bebek başarısızlığını göze alan doktor var mı ? " ya da "Başarı oranı yüzdesini düşürmek pahasına özensiz çalışan (kibarca böyle ifade edelim) doktorlar var mı ? "

Tabi ki de veremez artık tüp Bebek ticaret işi oldu negatif olsa bile iki ay sonra gelin tekrar başlayalım diyorlar sen önce sor bakalım iki ay sonra tekrar başlamak için o maddi manevi durum varmı
Ben ilk iki tüp bebegimi asla ara vermeden devam ettim odemler vücudun ters tepmesi çabası düşün sonucu aldık regli oldum ve bitiminde ikinci sürece başladık resmen kobay olarak kullanildim ilk denemeler olduğu için sıfır tecrübeyle doktorun ağzına bakiyoduk sadece

Yengemlerde tüp bebek denediler doktorumuzun ilk tanisma ve muayeneden sonra dedigi sozler bizi cok etkiledi.Önce Allah in takdiri Allaha olan inancimiz sonrasinda biz doktorlar elçiyiz Herseyin hayirlisi demesi bizi cok etkilemisti asla ticari bir amac olarak gormemesiydi asla para konusunu konusmamislardi ve doktorumuz baştan guven verdi bize yola devam ettik iyikide etmisiz

Bir de şöyle sorayım ;

"Sizce ticari faaliyet için tüp bebek başarısızlığını göze alan doktor var mı ? " ya da "Başarı oranı yüzdesini düşürmek pahasına özensiz çalışan (kibarca böyle ifade edelim) doktorlar var mı ? "
Kazen abi açıklamalı olarak yazdığımı düşünüyorum lakin doktor ismi de verebilirim istenirse çünkü benim ilk denemelerim olduğu için oldukça tecrübesizdik doktor olsun esimin ailesi olsun tamamen sosyal medyadan uzak durmami söylemişlerdi ve peş peşe iki olumsuz tedavi süreci geçirdim boşu boşuna

Kazen abi açıklamalı olarak yazdığımı düşünüyorum lakin doktor ismi de verebilirim istenirse çünkü benim ilk denemelerim olduğu için oldukça tecrübesizdik doktor olsun esimin ailesi olsun tamamen sosyal medyadan uzak durmami söylemişlerdi ve peş peşe iki olumsuz tedavi süreci geçirdim boşu boşuna

Maalesef bunu üyelerimize anlatamadık biz. Burada yazılanlar da çok negatif etki yaratıyor, mesajlar ile doktor tavsiyeleri ile değil kendiniz bunu lütfen doktorlar görüşerek karar verin diye her yere yazdım. Bir üstte fer_nur fer_nur 'un mesajı çok güzel. Umarım herkes böyle doktorlar ile karşılaşır.

Şunu da paylaşayım bence hiç bir doktor bir uygulama veya operasyona umursamadan girmez. Ben para kazanayım da negatif olsa ne olur olmasa ne olur demez. Bence başarı odaklı doktorlar, zira başarı yüzdeleri doktor seçiminde çok büyük etken.

Bir de şöyle sorayım ;

Kazen abi ticari faaliyet için tabi ki de başarışızlığı göze alan doktor olmaz mı nasıl olsa bize muhtaçlar negatif olacaklarını onlar çok iyi biliyor bildikleri için de bizlerin yine gideceğini de biliyorlar tüp bebek para tuzağı ama biz yinede gidiyoruz elimizden başka bişey gelmiyor sadece başka doktor arayışına giriyoruz

Maalesef bunu üyelerimize anlatamadık biz. Burada yazılanlar da çok negatif etki yaratıyor, mesajlar ile doktor tavsiyeleri ile değil kendiniz bunu lütfen doktorlar görüşerek karar verin diye her yere yazdım. Bir üstte fer_nur fer_nur 'un mesajı çok güzel. Umarım herkes böyle doktorlar ile karşılaşır.

Şunu da paylaşayım bence hiç bir doktor bir uygulama veya operasyona umursamadan girmez. Ben para kazanayım da negatif olsa ne olur olmasa ne olur demez. Bence başarı odaklı doktorlar, zira başarı yüzdeleri doktor seçiminde çok büyük etken.
Kesinlikle haklısın kazen abi lakin ben şöyle bı durumla karşı karsiyaydim doktor siz gencsiniz diyerek ilaçları ilk sefersinde az dozla kullanıldı ikinci transferi asla ara vermeden yapıldı ikinci transferde sizden umutluyum diyerek gecistirdi biz sormadan asla tedavi süresini anlatmaz hatta kromozom testini yapması için ben sunmustum yapilcak bı durum yok aslında bı bakıma tabiki herşey taktiri ilahi lakin hasta doktordan her zaman bı açıklama öneri bekliyor hele ki tüp bebek gibi hassas tedavi sürecinde

Bir de şöyle sorayım ;

16 yıl boyunca gerek özel gerek üniversite hastanesi olmak üzere defalarca aşılama ve tüp bebek tedavisi görmüş biri olarak şunu söyleyebilirim ki başarısızlığı göze alıp özensiz çalışan doktor denk gelmedi fakat çok ümit veren ve bazı olumsuz sonuçları dillendirmeyen yüksek oranda alacağı paraya bakan doktorlar var maalesef

Tabii ki : Hayır

Tüp bebek tedavisi, pek çok farklı sebepten kaynaklanan kısırlık vakalarında çiftlere bebek sahibi olabilme olanağı sağlamaktadır. Tedavinin başarı oranının çok yüksek olduğu bilinmektedir. Zira istatistiklere göre 3 deneme sonrasında toplamda % 85, 4 deneme sonrasında ise yaklaşık % 90’lara varan başarılı gebelik oranına ulaşmak mümkün olabilmektedir.

Ancak son yıllarda Türkiye’de de uygulanmakta olan tek embriyo transfer politikasıyla en iyi şartlara da sahip olunsa deneme başına % 50-55 başarılı gebelik oranı vardır. Ayrıca gebelik oluşsa da bunun % 10 – 15 kadarı düşükle sonuçlanabilmektedir. Böyle olunca da 35 yaşından genç bir kadının ilk 2 denemesi tek embriyo transferiyle canlı bebek doğurma oranı aslında en iyi şartlarda her bir deneme için % 40 civarındadır.

Bazı merkezlerin daha ilk görüşmede çok daha yüksek başarı oranları vermesi, hatta başarı garantisi vermesi, oradaki kişilerin çok da güvenilir olmadığına işarettir.
Evet boyle merkezler malesefki var ama cok sukur ben oyle bir merkeze rastlamadm doktorumda herseyi yavas yavas ilerletti yaşimin kucuk ve yumurtalarimin gayet iyi olmasina ragmen taze transfer yapmadi acelemiz yok yavas yavas ilerleryebiliriz dedi.
Keske her merkez her doktor bu sekilde calişsa.

Benim tüm tedavi süreçlerim çok başarılı geçmesine rağmen, embriyolarım çok kaliteli olmasına, yaşım genç olmasına, rahimde hiç bir sıkıntı olmamasına rağmen 5. denemede anca sonuç alabildik. Malesef doktorların bile henüz bilemediği, tıbbın keşfedemediği başarıyı etkileyen başka faktörler de var. O yüzden kimse yüksek başarı garantisi vermez. Ben buna artık bi yerden sonra nasip diyorum.

Emek harcayan, sabırla bekleyen herkese en yakın zamanda sağlıklı pozitif sonuçlar nasip olsun inşallah 🙏

Back
X