Tüp bebekte uzman doktor başarı garantisi verebilir mi ?

Bende bir çok arkadaşimdan duydum para tuzağı yerler olduğunu onların başına çok gelmiş ama benim başıma daha henüz gelmedi doktorum öyle biri değil yaşın küçük bir ay sonra transferini yapalım riske atmayalim senin sağlığın daha önemli dedi bir ay sonra güle oynaya yaparız dedi gerçi yine sağlığım bozuldu da busefer olacak değilmi hocam dediğimde öncelikle hayırlısı inşallah dedi

embriyo lar çok iyi kalitede ve 5. Güne geldiler..
Çok emin konuşuyordu bu kez gebelik bekliyorum dedi.. çok ümit verdi bana..
Büyük hayal kırıklığı yaşadım.. sonuç NEGATİF olunca haber vermek için aradım..
Bana diyorki en iyi şartlar da bile şans 50 %..
Önce ümit ver sonra olmayınca 50 % de...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de şöyle sorayım ;

"Sizce ticari faaliyet için tüp bebek başarısızlığını göze alan doktor var mı ? " ya da "Başarı oranı yüzdesini düşürmek pahasına özensiz çalışan (kibarca böyle ifade edelim) doktorlar var mı ? "
3 defa başarısız tüp bebek denemiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki doktorun hastasına ümit vermeden konuşması hasta açısından çok iyi..eğerki olacak yüzden yüksek denip negatif sonuç alınırsa o hastanın kendini toparlaması çok zor..benimkilerde negatif oldu ama doktorum hiç bir sıkıntı bulamamasına rağm asla ümit vermedi olursa elçiyim dedi ve sorun olmadığından maddi gelir için fazladan ilaç vermedi..bunun tam tersini yapan doktorlarda var ve arkadaşlarımın pisikolojik durumları hiç iyi değildi hem maddi hem manevi zorluklar çektiker..doktor ile mutlaka tedaviye başlanmadan uzunca konuşulmalı ...size neyi neden vereceğini bilin ..mutlaka olacak diyen doktorlardan da bence uzak durun..onlar sadece elçi..

Yengemlerde tüp bebek denediler doktorumuzun ilk tanisma ve muayeneden sonra dedigi sozler bizi cok etkiledi.Önce Allah in takdiri Allaha olan inancimiz sonrasinda biz doktorlar elçiyiz Herseyin hayirlisi demesi bizi cok etkilemisti asla ticari bir amac olarak gormemesiydi asla para konusunu konusmamislardi ve doktorumuz baştan guven verdi bize yola devam ettik iyikide etmisiz
Doktorunuz il olarak neredeydi be ismi neydi acaba

Benimde
Maalesef bunu üyelerimize anlatamadık biz. Burada yazılanlar da çok negatif etki yaratıyor, mesajlar ile doktor tavsiyeleri ile değil kendiniz bunu lütfen doktorlar görüşerek karar verin diye her yere yazdım. Bir üstte fer_nur fer_nur 'un mesajı çok güzel. Umarım herkes böyle doktorlar ile karşılaşır.

Şunu da paylaşayım bence hiç bir doktor bir uygulama veya operasyona umursamadan girmez. Ben para kazanayım da negatif olsa ne olur olmasa ne olur demez. Bence başarı odaklı doktorlar, zira başarı yüzdeleri doktor seçiminde çok büyük etken.
Benimde doktorum yumurta oluşumunda yardımcı olan klomen ve femarada olumlu etki almasına karşı bana ücret olarak çok çok fazla olan gonalf aldırdı . Umutlu konuştu Benimle aşılama sırasında eşimin değerlerini görüp düşük bir ihtimal ama beklemek lazım dedi . Bende bu dediğini kistime yordum ama şimdilerde anlıyorum ki sıkıntıyı en başında görmüş zaten ! Ve onda zaman kaybı oldu ki . Manevi olarak zaten çöküntüdeydim maddi olarak da yorulduk artık . Dönüp baktığımda bazı şeylerin maddi açıdan o kadar çok yeri var ki hayatlarında !!! Eğitimci olarak olaya bakıyordum hep bizde pes etmek yoktur yada anlamayan öğrenci sadece bol tekrar şarttır . Acaba diyordum herşey kademeli olması gerektiği için tedavilerim hep bu şekilde olması gerekiyor galiba . Ama büyük kocaman bir hayal kırıklığı !

Maalesef bunu üyelerimize anlatamadık biz. Burada yazılanlar da çok negatif etki yaratıyor, mesajlar ile doktor tavsiyeleri ile değil kendiniz bunu lütfen doktorlar görüşerek karar verin diye her yere yazdım. Bir üstte fer_nur fer_nur 'un mesajı çok güzel. Umarım herkes böyle doktorlar ile karşılaşır.

Şunu da paylaşayım bence hiç bir doktor bir uygulama veya operasyona umursamadan girmez. Ben para kazanayım da negatif olsa ne olur olmasa ne olur demez. Bence başarı odaklı doktorlar, zira başarı yüzdeleri doktor seçiminde çok büyük etken.
Benimde doktorum yumurta oluşumunda yardımcı olan klomen ve femarada olumlu etki almasına karşı bana ücret olarak çok çok fazla olan gonalf aldırdı . Umutlu konuştu Benimle aşılama sırasında eşimin değerlerini görüp düşük bir ihtimal ama beklemek lazım dedi . Bende bu dediğini kistime yordum ama şimdilerde anlıyorum ki sıkıntıyı en başında görmüş zaten ! Ve onda zaman kaybı oldu ki . Manevi olarak zaten çöküntüdeydim maddi olarak da yorulduk artık . Dönüp baktığımda bazı şeylerin maddi açıdan o kadar çok yeri var ki hayatlarında !!! Eğitimci olarak olaya bakıyordum hep bizde pes etmek yoktur yada anlamayan öğrenci sadece bol tekrar şarttır . Acaba diyordum herşey kademeli olması gerektiği için tedavilerim hep bu şekilde olması gerekiyor galiba . Ama büyük kocaman bir hayal kırıklığı !

Tabii ki : Hayır

Tüp bebek tedavisi, pek çok farklı sebepten kaynaklanan kısırlık vakalarında çiftlere bebek sahibi olabilme olanağı sağlamaktadır. Tedavinin başarı oranının çok yüksek olduğu bilinmektedir. Zira istatistiklere göre 3 deneme sonrasında toplamda % 85, 4 deneme sonrasında ise yaklaşık % 90’lara varan başarılı gebelik oranına ulaşmak mümkün olabilmektedir.

Ancak son yıllarda Türkiye’de de uygulanmakta olan tek embriyo transfer politikasıyla en iyi şartlara da sahip olunsa deneme başına % 50-55 başarılı gebelik oranı vardır. Ayrıca gebelik oluşsa da bunun % 10 – 15 kadarı düşükle sonuçlanabilmektedir. Böyle olunca da 35 yaşından genç bir kadının ilk 2 denemesi tek embriyo transferiyle canlı bebek doğurma oranı aslında en iyi şartlarda her bir deneme için % 40 civarındadır.

Bazı merkezlerin daha ilk görüşmede çok daha yüksek başarı oranları vermesi, hatta başarı garantisi vermesi, oradaki kişilerin çok da güvenilir olmadığına işarettir.

Ben hiç bir zaman doktorların garanti vermesine inanmam sonuçta rabbim ol der ve olur. Doktorlar sadece aracıdır. Ha şöyle birşey de var ben tedavime başlamadan önce doktorla ilk görüştüğümde eşim ve bende problem olmadığı için yüzde 60 oranında şansınız var demisti. Problemi olanlara göre yüksek bu rakam ama ben sadece rabbimin bana sunduklarina inanırım..

Bencede kesinlikle veremez bize doktorumuz %60 şans verdi yaşımız genç olur dedi sonuç benimki negatif %25 şansınız var dediği kişinin pozitif..

Bir de şöyle sorayım ;

"Sizce ticari faaliyet için tüp bebek başarısızlığını göze alan doktor var mı ? " ya da "Başarı oranı yüzdesini düşürmek pahasına özensiz çalışan (kibarca böyle ifade edelim) doktorlar var mı ? "
Güzel soru bence var. Sonucta bir daha dener biraz daha ücret alırız diyen doktor var. Hatta sapasağlam yumurtaları atıp tek 1 tane transfer eden de var. Sonucta dondurulmuş daha ucuz. Her fırsatta her test ıcın kasaya gönderen doktor da var.
Kime güvecegımızı şaşırdık.

Başarıyı etkileyen bu kadar çok değişkenin olduğu tüp bebek tedavisinde yüzde yüz başarı vaadi ütopiktir..kadının yumurta sayısı, kalitesi, hormonal değerleri, polipi, miyomu, kisti, tüplerinde tıkanıklığı, yaşı... erkeğin sperm sayısı, ileri hız yüzdesi, morfolojisi, kalitesi, hormonal değerleri, kromozomal ve genetiksel faktörler vs vs.. bu ve buna benzer o kadar çok faktör var ki başarıyı etkileyen..3 tüp bebek denedik bir yıl içersinde..her bir negatif denememizde ya olacak ya olmayacak iki seçenek var..bunun bilinciyle tedaviye başlıyoruz..bir ay sonra 4. denememizi gerçekleştireceğiz..Öncekileri başarı oranı yüksek olacağı düşüncesiyle özelde yapmıştık..bu sefer devlete yöneldik..Çünkü bir arkadaşım devlette, çok ciddi bir problemi olmasına rağmen ilk denemesinde bebek sahibi oldu..biz de şansımızı devlette denemeye karar verdik..

Bir akrabama Türkiye’nin en meşhur tüp bebek merkezlerinden birinde bütün testler yapıldı ve olacağına dair garanti verildi fakat olmadı ve dava açtılar bize garanti verildi ve olumsuz sonuçlandı diye . Bazı merkezler umut tacirliği yapıyor çocuk sahibi olmak isteyen aileler zaten duygusal olarak yıpranmış haldeler bunu bilerek onlardan yararlanıyorlar ne ahlaki ne de mesleki olarak hiç etik değil gerçekten üzücü .

Tüp bebek tedavisi, pek çok farklı sebepten kaynaklanan kısırlık vakalarında çiftlere bebek sahibi olabilme olanağı sağlamaktadır. Tedavinin başarı oranının çok yüksek olduğu bilinmektedir. Zira istatistiklere göre 3 deneme sonrasında toplamda % 85, 4 deneme sonrasında ise yaklaşık % 90’lara varan başarılı gebelik oranına ulaşmak mümkün olabilmektedir.

Ancak son yıllarda Türkiye’de de uygulanmakta olan tek embriyo transfer politikasıyla en iyi şartlara da sahip olunsa deneme başına % 50-55 başarılı gebelik oranı vardır. Ayrıca gebelik oluşsa da bunun % 10 – 15 kadarı düşükle sonuçlanabilmektedir. Böyle olunca da 35 yaşından genç bir kadının ilk 2 denemesi tek embriyo transferiyle canlı bebek doğurma oranı aslında en iyi şartlarda her bir deneme için % 40 civarındadır.

Bazı merkezlerin daha ilk görüşmede çok daha yüksek başarı oranları vermesi, hatta başarı garantisi vermesi, oradaki kişilerin çok da güvenilir olmadığına işarettir.
Tabi ki de hayır hele ki bu embriyo %100 sağlıklı demeside hatalı tıpkı bende olduğu gibi ilk transferim 5aa kalite kalp atışı durdu 11 haftalık. İkincide pgt istedim çünkü kalp atışı durduktan sonra kürtaj materyalini genetiğe gönderdik bozuk çıktı ikincide yok ya artık gerek yok tekrar etmez bu bozukluk dediler paramda olsa pgt yaptırmam embriyoların çok kaliteli dediler 😡 sonuç mu 40 günlük şuan yanımda uyuyan down sendromlu kalbinde delik olan yavrum uyuyor down olmasını sıkıntı etmedik bi vakitten sonra... hastalığı bizi mahvetti 😞 bu çocuğun vebalini kim ödeyecek 😟

Maalesef doktorlar o kadar emin konuşuyorlar ki ben bu işe başladığımda ilk tüp bebek denememde kesin hamile kalacagımı düşünüyordum 😊 insanlarımızda da böyle bir algı var tüp bebek yaptı oldu. Kimse negatiflerden Olumsuzluklardan bahsetmiyor çünkü. 3 tüp bebek Tedavisi görmüş ve 5. Transferinde hamile kalabilmiş birisi olarak lütfen iyi araştırıp tedavinizi başlatın. Merkezlerin başarı oranlarını göz önünde bulundurun. Gidin görüşün içinize sinmezse acele etmeyin bunlar uzun süreçler emek vermeniz gerekecek yanlış tedaviler insanda çok acı tecrübeler olarak kalıyor. Zamanınız boşa gidiyor. Araştırmacı ve şüpheci olun. Asla vazgecmeyin 🙏🏼

Son düzenleme:
Tabi ki de hayır hele ki bu embriyo %100 sağlıklı demeside hatalı tıpkı bende olduğu gibi ilk transferim 5aa kalite kalp atışı durdu 11 haftalık. İkincide pgt istedim çünkü kalp atışı durduktan sonra kürtaj materyalini genetiğe gönderdik bozuk çıktı ikincide yok ya artık gerek yok tekrar etmez bu bozukluk dediler paramda olsa pgt yaptırmam embriyoların çok kaliteli dediler 😡 sonuç mu 40 günlük şuan yanımda uyuyan down sendromlu kalbinde delik olan yavrum uyuyor down olmasını sıkıntı etmedik bi vakitten sonra... hastalığı bizi mahvetti 😞 bu çocuğun vebalini kim ödeyecek 😟
Canım benim acil şifalar dilerim güzel meleğine 🙏🏼 Bir an önce atlatman dileğiyle bu zor günleri 🙏🏼

İki kez tüp bebek denemiş biri olarak diyorum ki; doktorlarda tabii ki olsun isterler ama tüp bebeğin bile olacağı kesin değildir sonuçta Allah nasip edecek zamanı geldiyse elbette olur..
Rabbim isteyen kullarını versin insaAllah 🤲🏻

Bana gayet güzel garanti verildi çok rahat olacak hiç kafana takma çok güzel sonuç elde edeceğiz dendi sonuç negatif.

Bana gayet güzel garanti verildi çok rahat olacak hiç kafana takma çok güzel sonuç elde edeceğiz dendi sonuç negatif.
Bana da hep olacagı tutacagı soylendi ama maalesef 4 negatif 1 pozitif o da düştü 6 haftalık. Koskaca 5 tedavi. Sonuc elim bos. Kan pıhtılasma ve kromozom testini kendı çabamla yaptırdım.

Back
X