Tüpbebek başarı oranı

umut46

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
1.250
572
Merhaba hocam 5 yıllık evliyim normal yollarla gebelik yaşamadım adetlerim düzenli tuplerim acik ve diger degerlerim normal eşimin ileri hareketli sperm sayısı önce % 0 idi en son tahlilde % 8 idi diger tahlilleri normal bunun üzerine bir aşılama ve 2 kez tüpbebek yaptırdım 2.deneme ekim ayinda yapildi toplam 9 adet yumurta toplandı 5 i dollendi ancak 5.güne 1 tane embriyo kaldı ve transfer edildi 10.gün degerim 50 idi 12. gün 75 oldu iki gün aralıklarla tahlil yaptırdım degerim ilerlemedi nihayetinde düşük yaptım şimdi tekrar 3.kez denemeyi düşünüyorum sizce şansım nedir? Gebeliğin ilerlememesinin nedeni araştırılması gerekiyor mu? Sizinle iletişime geçmek istiyorum. Teşekkürler.

Merhaba hocam 5 yıllık evliyim normal yollarla gebelik yaşamadım adetlerim düzenli tuplerim acik ve diger degerlerim normal eşimin ileri hareketli sperm sayısı önce % 0 idi en son tahlilde % 8 idi diger tahlilleri normal bunun üzerine bir aşılama ve 2 kez tüpbebek yaptırdım 2.deneme ekim ayinda yapildi toplam 9 adet yumurta toplandı 5 i dollendi ancak 5.güne 1 tane embriyo kaldı ve transfer edildi 10.gün degerim 50 idi 12. gün 75 oldu iki gün aralıklarla tahlil yaptırdım degerim ilerlemedi nihayetinde düşük yaptım şimdi tekrar 3.kez denemeyi düşünüyorum sizce şansım nedir? Gebeliğin ilerlememesinin nedeni araştırılması gerekiyor mu? Sizinle iletişime geçmek istiyorum. Teşekkürler.
Merhabalar : Öncelıkle tüp bebekte merkez secımı onemlıdır. Laboratuvar tup bebek basarısında oldukca önem kazanmaktadır.Gebelık elde etmemız saglıklı tutunma yetenegınde embrıoları , saglıklı rahım ıcı ortam ve kolay transferi gerektırır. Embrıo kalıtesını %80 oranda yumurta ,%20 oranda sperm kalıtesı belırler. Dolayısı ıle sperm secımı onemlıdır. Tüp bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılması uygun olur .
Ayrıca yumurtaların hazırlandıgı (ınduksıyon safhası: gunluk ıgne tedavısı ıle yumurta buyutme asaması) aşama da yumurta kalıtesını oldukca etkılemektedır. İnduksıyon ( yumurta buyutme safhası) deneyım gerektıren bır durum oldugu ıcın tecrubelı ellerde yapılmalıdır. Kalıtelı bır laboratuvarda olgun yumurtaların %75-80 inin döllenmesı ve akabındekı gunlerde %75-80 inin bolunmesı gerekır.ara basamaklarda bu orandan daha fazla kayıp olması verılen embrıo sayısını düşüreceginden gebelık oranının düşmesıne sebep olur.Sızın durumunuzda embrıoların embrıoskop a konularak ızlenmesı ıle %60 oranında genetık anomalılı embrıoları ayırt etme fırsatını yakalamaktayız.Ayrıca 5. gune gdılerek blastokıst asamasını gormek faydalı olacaktır. Eğer elimizde yeterlı sayıda embrıo var ıse CGH ( genetık ayıklama) yapmak gerekır. Bulunan genetik Sağlıklı embrıoarın rahim içine verilmesınden önce hısteroskopı denılen kamera sistemi ile rahim içini kontrol etmekte fayda var .

Daha fazla bılgı ve sorularınız ıcın 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurabılırsınız. Bol sans dılerım.

X