türk erkekleri neden kadına şiddet uyguluyor??

rosey06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2015
35
11
42
son dönemde iyice arttı..benim sorum neden son dönemde bu kadar arttı? acaba adamlar tvden izleyip izleyip aa bak ahmetde dövüyormuş kesiyormuş bende döverim karımı mı diye düşünüyor? cezalar da zaten yetersiz onu biliyoruz da..kadınlar da sanki musamaha mı gösteriyor eşim döverde severde filan? var öyle kadınlar çünkü... yoksa genlerle mi geçen bişey şiddete meyil? nasıl bi psikoloji anlamıyorum . adam benimle evleneceksin diyor kız hayır diyor adam vuruyor..çevrenizde varmı dayak yiyen öldürülen vs? ben çok acıyorum ve çok üzülüyorum bence bu son dönemdeki en büyük sorunlarımızdan biri...ne yapmalıyız ? bence ilk tokatta o adamdan ayrılmalıyız .. çünkü o asla tek tokatla kalmayacak...

türk erkeklerı dıye sınıflandırmayalım din dil ırk sehır bölge vs vsss farketmeksızın bazı ınsanlarda böyle kişilik bozukluğu olabılıyor. Allah ıslah etsınn

erkek çocuklarının yetiştirilme şekli bence genetik kodlarımıza işlenmiş artık ama bizimkilerden daha beterleri de var ırka bağlamamak lazım mesela hindistanda toplu tecavüz çok yaygın ama tüm Hintli erkeklere sapık diyemeyiz bence yetiştirme tarzıyla alakalı :KK14:

Bu konunun çok fazl detyalrı olduğunu düşünüyorum. Yıllar öncesi gelişim sürecine gidecek olursak, insanlarda flört denen bir durum neredeyse pek yoktu ve görücü usülü ile evlenmeler yaşanmaktaydı. Evlenme sonrasında ise kişilerin birbirlerini tanımaya fırsatı olmadan çocuk doğurmalarına sıra geliyordu. Yıllar sonra birbirlerini tanıdıklarını fark ettiklerinde bu durumda anne kurulu düzenine önem vermeye devam ediyor ve çocukları için herşeye katlanmak durumunda kalıyordu. Burada erkek keyfinin istediği gibi takılıyor -aldatma,içki,eve getireceği paraları başla şeylere harcama- ve kadının ömrü hayatında ki tek isyanı ile karşılaşınca o pis kişiliksizliği bunun altında ezilip dayağa dönüşüyor. Bunu yaşayan çocukların pckolojisinin de normal olmasını beklememek gerekir.
Diğer aklıma gelen konu ise bayanların daha sonra ki yıllarda ekonomik güçleri ellerine alması ve bu yaşam tarzının giderek yaygınlaşması. Erkekler kadının güçlü olmasını kaldıramıyor ve şiddet ile bastırmaya çalışıyorlar. Araştırmalar göre en çok dayak yiyen kadınlar üniversite mezunuymuş..
Erkeğin toplumda yetiştirilme rahatlığı da ayrı konu tabiki.. Bence küçükken o kadar çok pohpohlanmamın karşılığını büyüdüklerinde bulamayınca kişilik problemi yaşıyorlar ve kadınlardan çıkarıyorlar.
Ayrıca bu knouda hükümetin de katkısı büyük. Hamile kadının dolaşmasını ayıplaması (seviştikleri belli oluyormuş-sapıklar-), kısa giyinince tecavüzü hak göstermeleri, kadınlar iş arıyor işsizlik ondan arttı oturun evde diyen bakan olması..vs gibi tipler tvlerde çıkıp konuştukça erkek de yolda yürüyen bayana bile çok daha rahat saldırır vaziyette artık.
İngilterede akşam vakti kızın birini sözle taciz eden adama 7 yıl 7 gün ceza verilir. 7 gün söz tacizi 7 yıl ise bayanın özgürlüğüne sebep olma... Biz böyle olamadıkça malesef daha çoook ölümüz çıkar.

X